kilka minut, po czym zalewamy bulionem. Dusimy kilka minut. W tym czasie na mocno rozgrzanej oliwie obsmażamy z obu stron polędwiczki. Dodajemy je do rondla z cebulą i grzybami. Dodajemy śmietanę i pokrojony w kostkę lazur. Przyprawiamy gałką muszkatołową. Doprowadzamy do wrzenia i stopniowo wlewamy wino. Na małym ogniu gotujemy jeszcze 15 minut, pod koniec dodając
Moje Kuchenne RewelacjeProponuję więc przygotować podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem. Danie robiłam etapami, najpierw przygotowałam duszone podudzia, potem zrobiłam sos śmietankowy, bo niestety jedna osoba nie jada grzybów, w drugim rondelku przygotowałam duszone kurki z cebulką, potem wystarczyło wszystko wymieszać. Sos wyszedł idealny, aksamitny, pyszny, smak kurek dodatkowo podnosiły jego walory smakowe. Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnaszych wielkopolskich lasach jest wysyp kurek, a to znaczy, że w naszym domu pachnie grzybami, a w naszym menu pojawiają się kurki. Najszybszym daniem jakie można przygotować z kurkami jest jajecznica, do tego polędwica, cebulka, no i szczypiorek. Sama prostota, ale wykwintna. Niektóre osoby dziwią się, jak można chwalić się jajecznicą na blogu, ale to nie jest zwykła jajecznica
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięŚledzie z boczniaków to moja propozycja świątecznego dania w stylu wegetariańskim. Osobiście śledzie uwielbiam i jem je nie tylko na święta. Tak się składa jednak, że
Dorota SmakujeTatar ze śledzia Świetna przekąska warstwowa, która sprawdzi się zarówno w wigilię jak i na przyjęciu. Wspaniale prezentuje się na stole i równie dobrze smakuje. Polecam
Blog z ApetytemSAŁATKA ZIEMNIACZANO ŚLEDZIOWA SAŁATKA ZE ŚLEDZIEM ZIEMNIAKAMI I BRZOSKWINIĄ TORTILLA DE PATATAS KARTOFFELSALAT SAŁATKA ZIEMNIACZANA KOTLETY ZIEMNIACZANE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI – ŁĘŻNIE KOTLETY ZIEMNIACZANE Z GROSZKIEM TARTA Z SUSZONYMI POMIDORAMI MOZZARELLĄ I CUKINIĄ MAKARON Z KURCZAKIEM I KREWETKAMI PO TAJSKU CONCHIGLIONI NADZIEWANE SZPINAKIEM
globuskulinarnyMoje ulubione pierożki do barszczu a i same ze zrumienioną cebulką smakują wybornie. Ja mam do ich wykonania takie fajne urządzenie. Można zrobić je także ręcznie
Moje Małe CzarowanieLekki, pożywny i bardzo smaczny pasztet z pieczarek do smarowania. Pasztet do smarowania pieczywa jest bardzo łatwy do zrobienia, a składniki do jego wykonania nie są
Kuchcik gotujejQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Lubisz makarony? Koniecznie zajrzyj do tych przepisów: Makaron z grzybami Spaghetti Napoli – makaron z sosem pomidorowym Prosty makaron – spaghetti aglio e oilo Makaron z brokułem i suszonymi pomidorami Makaron z krewetkami Makaron z sosem cytrynowym Spaghetti bolognese – przepis podstawowy Makaron z porem
nietylkopasta.plChinach. Pierwsze wzmianki o podobnym sosie pochodzą z III wieku p.n.e. Był to jednak zupełnie inny produkt niż ten, który znamy dzisiaj. Chiński sos był przygotowywany z ryb, grzybów i przypraw, a jego nazwa brzmiała „kôe-chiap”. W XVII wieku ketchup trafił do Europy za sprawą żeglarzy holenderskich, którzy sprowadzili go z Azji. W tamtych czasach był
Żyję by jeśćPasta z szynki po tatarsku Smaczna, łatwa pasta kanapkowa do pieczywa, krakersów, a także do słonych babeczek to pasta po tatarsku. Bardzo szybko i sprawnie ją
Dieta moja pasjamożna także moskole, czyli placuszki ziemniaczane, które górale jedzą z bryndzą i roztopionym masłem. Mazurskie specjały W tym regionie Polski znajdziesz dużą liczbę dań rybnych oraz potraw bazujących na grzybach. Pierwszym daniem jest zazwyczaj zupa grzybowa , choć w części domostw wybiera się barszcz czerwony. Na stole znajdziesz karpia, ale także lina w śmietanie, okonia, szczupaka czy sandacza. Jeśli chodzi
Via Gustopierożki przypominające kształtem uszy, tradycyjnie wypełniane są farszem grzybowym, co tworzy idealne połączenie z intensywnym smakiem i aromatem barszczu. Farsz do uszek najczęściej przygotowuje się z drobno posiekanych leśnych grzybów, takich jak borowiki lub podgrzybki, podsmażonych z cebulą, doprawionych solą i pieprzem, a czasem z dodatkiem majeranku lub innych ziół. Alternatywnie, dla bardziej nowoczesnych wariacji, można użyć farszu z pieczarek
Gotowanie...to proste !