30.03.2023 Magda Trzeba było dorosną aby zacząć kochać kaszę. W dzieciństwie było inaczej, unikałam kaszy jak ognia- w Wigilie cierpiałam nad talerzem kaszy z grzybami, w szkole nad drobną krakowską z sosem potrafiłam siedzieć godzinę i się modlić aby zniknęła. A teraz… gotując kaszę zawsze dodaje więcej aby coś zostało, aby można ją było wykorzystać do kolejnych przepisów. Ten przepis to właśnie jeden z pomysłów wykorzystania nadmiaru kaszy. Zainspirowałam się śniadaniową shakshuką stąd pasta pomidorowa, pap... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.