grzyby - 15226 przepisów (strona:456/1016)

Rydze z boczkiem 213

bani. Poprzedni weekend był chyba ostatnim w tym roku z taką letnią aurą. Teraz tylko plucha, wiatr, deszcz i śnieg za chwilę. Ale walić to. Jest za to zatrzęsienie grzybów 😉 … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
TARTA Z KURKAMI 230

Kurki (zwane inaczej lisiczkami) należą do najpopularniejszych grzybów w Polsce.... Artykuł TARTA Z KURKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Makaron penne w śmietankowym sosie z kurkami 819

się kurki i delikatne mięso z kurczaka. Sycące i bardzo smaczne danie, którego nie może zabraknąć, gdy sezon na kurki w pełni ;) 250 g makaronu penne rigatte 200 g grzybów kurek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 filet z piersi kurczaka 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1/2 pęczka natki pietruszki sól pieprz czarny masło do smażenia Makaron ugotować(...)pieprzem, dodając na końcu posiekaną, świeżą pietruszkę. Do sosu przełożyć makaron i dokładnie wymieszać. Nakładać na talerze i podawać. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Dania z grzybami , Dania z patelni , Makarony , Mięsa , Obiad , Obiad na szybko Tagged: filet z kurczaka , kremówka , kurki , natka pietruszki

https:KKuchniaMniam
Lato 2017: Zupa jarzynowa z pieczarkami 154

pokrój w plasterki lub półplasterki. Pieczarki oczyść i umyj. Kapelusze pokrój w półplasterki, a nóżki w kostkę. W garnku zagotuj wodę, bulion lub wywar mięsny. Do wrzątku dodaj grzyby, marchew, pietruszkę, por i ziarna pieprzu oraz dopraw zupę do smaku solą. Całość gotuj na średnim ogniu. Kiedy warzywa będą już prawie miękkie, obierz, umyj i pokrój w kostkę ziemniaki

blog.moje-pasje.info
Trójkolorowy makaron z kurkami w sosie śmietanowym 286

Dziś zapraszam Was na pyszny i szybki pomysł na obiad – trójkolorowy makaron z kurkami w sosie śmietanowym . Uwielbiam takie połączenia. Pyszne grzyby, szybki sos i sycący makaron. Jak dla mnie danie idealne, zwłaszcza na piękne letnie dni. Spróbujcie, polecam. Składniki: około 150 g kurek 1/2 dużej czerwonej cebuli 1 kopiasta łyżka masła szczypta granulowanego czosnku około 1/2 opakowania

Słodkie okruszki
Ciasteczka grzybowe. Małe krakersy z grzybami 204

Ciasteczka wytrawne , na przykład właśnie takie z dodatkiem grzybów, są świetną przekąską do piwa lub wina. Podczas spotkania z przyjaciółmi miło będzie coś dobrego schrupać. Naszykowałam właśnie pudło małych ciasteczek i zabieram je ze sobą jadąc "w gości" do grzybniętych znajomych. Jestem ciekawa czy im zasmakują. Mam nadzieję, że tak. Jeśli nie to zjem sama, a co! Grzybowe

Smaczna Pyza
Adwent 2016 - potrawy wigilijne: Śledzie w oleju z cebulą, porem i marynowanymi pieczarkami 152

pora przełóż na durszlak i sparz wrzątkiem. Kiedy przestygną, wymieszaj je z odrobiną soli i pieprzu. W słoiku, mice lub na półmisku układaj warstwami pora wymieszanego z cebulą, grzyby i śledzie. Każdą warstwę śledzi oprósz pieprzem. Całość zalej olejem wymieszanym z zalewą z pieczarek

blog.moje-pasje.info
23 grudnia – Wspólne świąteczne Gotowanie w Polu – Katowice 214

Barszcz, uszka, kapusta z grzybami – nie czujesz się specem od świątecznego menu? Wspólne świąteczne gotowanie w Polu to znakomita okazja, by to zmienić! Artykuł 23 grudnia – Wspólne świąteczne Gotowanie w Polu – Katowice pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Medaliony wieprzowe z borowikami na białym winie 213

łyżkę masła i smażymy mięso na złoto z obu stron. Przekładamy do garnka - najlepiej o grubym dnie. Na patelni rozpuszczamy resztę masła. Szklimy cebulę, aż będzie miękka, dodajemy grzyby i smażymy razem kilka minut. Przekładamy wszystko do garnka i zalewamy winem. Odparowujemy wino przez 1-2 minuty na średnim ogniu. Dodajemy śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą

Moje Kuchenne Rewelacje
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym 158

Rozpływające się w ustach, aromatyczne POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE GRZYBOWYM... Artykuł Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
szybkowar-gołąbki z suszonymi prawdziwkami... 187

ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, ja gotowałam późnym wieczorem i otworzyłam rano gołabki z szybkowara wyjmować do miski, wywar przelać do mniejszego garnka do wywaru wsypać zmielone grzyby, wlać przyprawę w płynie i gotować z 10 minut, mąkę wymieszać z wodą i wlać do wywaru mieszając do zagęszczenia sosu, można na talerzu podać sos z ciut śmietaną

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną 175

danie jest super zarówno na obiad jak i w wersjii imprezowej. Grzyby nadają kaszy bardzo dobry smak. Jest to wersja dietetyczna, ale można położyć potarty ser na każdym grzybku. To dla tych szczęściarzy co nie muszą liczyć kalorie.   Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, obsmażyć cebulkę na złoty kolor. Od pieczarek oderwać nóżki i drobno posiekać. Dodać posiekane nóżki

Kuchnia Pokoleń
Minicalzone, paszteciki nadziewane grzybami 149

czasie przygotować farsz – cebulkę posiekać, pieczarki pokroić drobno. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć cebulkę razem z pieczarkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jak już woda z grzybów wyparuje to zdjąć patelnię z ognia. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, rozgnieść widelcem i dodać do masy z grzybami. Wrzucić posiekaną natkę pietruszki i rozdrobnioną mozzarellę. Jeszcze raz doprawić, farsz

Kuchnia Pokoleń