Minicalzone, paszteciki nadziewane grzybami

Minicalzone, paszteciki nadziewane grzybami

Minicalzone, paszteciki nadziewane grzybami

Przepyszne drożdżowe pierożki, pieczone w piekarniku z pysznym farszem. Zrobiłam je do barszczu czerwonego na zakwasie, który kilka dni temu nastawiłam. Barszcz wyszedł rewelacyjny, przepis na barszcz wstawię jutro. Z tej porcji wyszło mi 23 minicalzone. Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek. Wlać do dołka letnią wodę i dodać niecałą łyżkę smalcu, wsypać suszone drożdże. Dokładnie ugnieść ciasto na gładką, sprężystą, lśniącą masę. Uformować kulkę, włożyć ją do lekko natłuszczonej miski, przykryć i odstawi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, barszcz, grzyby, pieczarki, paszteciki, barszcz czerwony, pierożki drożdżowe, drożdżowe, ciasta z masa, jajka z farszem, paszteciki drożdżowe, pieczarki w cieście, pyszne ciasto, wigilijny barszcz czerwony, barszcz wigilijny, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.