grillowana - 1000 przepisów (strona:46/67)

Pstrąg łososiowy z cytrynowym pieprzem 127

tarce skórkę. Tylko żółtą część. Sól, pieprz cytrynowy,kurkumę wymieszać razem, a następnie oprószyć kawałki pstrąga. Rozgrzać patelnię grillową i układać rybę skórą do dołu, a następnie obrócić. Grillować nie zbyt długo, aby ryba była soczysta. Podawać skropioną sokiem z cytryny

O kuchni z uczuciem
Kreta - Elounda - Gramvousa - Balos 2011 42

FOOD Grillowany Kalmar Owoc kaktusa TRAVEL

ClauditteMissCooking
Burgery z indyka dla dzieci. 137

przyprawy włoskiej lub dowolnej takiej która lubicie najbardziej Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce. Formujemy kulki i spłaszczamy. Wielkość jest dowolna. Smażymy na oliwie z oliwek lub grillujemy.  Jak ja podałam synkowi hamburgera? Ulubiona bułka z ziarnami i kminkiem liść sałaty lodowej plasterek pomidorka 3 plasterki ogórka  kotlet

ClauditteMissCooking
21 pomysłów na kasze! 449

ziołach z kaszą jęczmienną Krupnik Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Kuskus z lazurem i winogronami Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami i pieczarkami  Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Warzywa śródziemnomorskie

Moja smaczna kuchnia
TU I TAM nr 23. Zielony talerz jednorazowego użytku, czyli avocado w zestawie dla 2 osób 164

przygotowałam specjalnie z myślą o Amber  - wiem, że lubi jajka. Uwierzcie mi, że tak podane smakuje rewelacyjnie.  Oba talerze podbiły moje serce. A Wy, który talerze wybieracie? GRILLOWANE AVOCADO avocado oliwa sok z cytryny sól morska kiełki parmezan Dojrzałe avocado przekroić na pół i usunąć pestkę. Każdą z połówek skropić cytryną i posmarować oliwą. Ułożyć na rozgrzanym grillu

KUCHARNIA
5 łatwych i szybkich domowych sosów barbecue 159

mikser lub blender. Sos powinien odstać około 30 minut w temperaturze pokojowej przed podaniem. Domowy sos barbecue – przepis nr 5 Ten pikantny biały sos jest używany praktycznie wyłącznie do grillowanego kurczaka składniki: 1 ½ szklanki majonezu ¼ szklanki wody ¼ szklanki białego octu winnego 1 łyżka czarnego pieprzu 1 łyżka musztardy kreolskiej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka soli 2 wyciśnięte ząbki czosnku

naRuszcie
Szybko i smacznie- Tzatziki 310

Mieszam z jogurtem, dodaję ocet, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz roztarte liście mięty i łyżkę oliwy z oliwek. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Czasem serwuję jako dodatek do grillowanych smakołyków, zjadam w towarzystwie kanapki z szynką lub solo jako lekką przekąskę

Zapiski Młodej Żony
KARNIYARIK - BAKŁAŻAN NADZIEWANY WARZYWAMI I MIĘSEM 79

zrobić:  Zaczynamy od przygotowania farszu.  Mięso mielone, drobno pokrojoną cebulę i czosnek, przyprawy dokładnie mieszamy i zostawiamy na noc w lodówce.  Następnego dnia grillujemy bakłażany, mają być wystarczająco miękkie by je otworzyć do faszerowania ale nie za miękkie gdyż się rozpadną.   Farsz wkładamy na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju i ciągle mieszając smażymy aż mięso

Kuchnia w opałach
Szybki i prosty przepis z kaszą gryczaną 302

kaszę gryczaną, mieszamy, doprawiamy do smaku, po kilku minutach gasimy płomień, podajemy zaraz po przygotowaniu posypane orzechami włoskimi.  Więcej przepisów na dania z kaszą: Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami  Kasza manna na mleku z orientalnymi przyprawami Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczona

Moja smaczna kuchnia
Kawa i brązowy cukier marynatą 115

marynata z brązowym cukrem i kawą pasuje bardzo dobrze do wołowiny. Jednak możemy ją stosować do prawie każdego mięsa, które będziemy grillować. Polecamy również wykorzystać ją do marynowania łososia i innych ryb, Składniki: 1 szklanka mocnej kawy ¾ szklanki brązowego cukru ½ szklanki octu ¼ szklanki posiekanej cebuli 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka czarnego pieprzu Przygotowanie: W dużym

naRuszcie
Krem grzybowy, grzanki z serem i jabłkiem 115

oliwy. Wkrusz kostkę rosołową, wsyp szczyptę soli i pieprzu oraz tymianek i dodaj 2 nieobrane ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Oderwij nóżki małych pieczarek, ułóż kapelusze na patelni do grillowania i przypiecz z obu stron. Porwij pieczarki portabello oraz nóżki małych pieczarek, wrzuć je do garnka z cebulą i wsyp ryż. Podsmaż całość kilka minut, po czym zalej litrem wrzątku

Kredowe Menu
Owocowa Rozkosz 132

Składniki -plaster  sera korycińskiego Czesławy Zarzeckiej chleb typu włoskiego dżem truskawkowy  Owocowa Rozkosz dżem jabłko z wanilią  Owocowa Rozkosz Pokrój chleb na kromki. Rozgrzej patelnię do grillowania. Ugrilluj chleb. Na ciepłe grzaneczki nałóż dżemy Owocowa Rozkosz. I moje lekkie, pochorobowe śniadanie gotowe w mig ! Dodatkowo moi Kochani pokusiłam sie na pewiem smaczny eksperyment! Dołożyłam sobie do śniadania

Z Kuchni Do Kuchni
Wiosenne kromeczki z szynką parmeńską i mozzarellą (bezglutenowe) 96

Witam po majowym grillowaniu. Dziś chciałbym Was zachęcić do przygotowania lekkiej i bezglutenowej przystawki z pieczywa lnianego, mozzarelli i pomidorków koktajlowych. Samo zdrowie ma talerzu. Chyba się ze mną zgodzicie?Czas przygotowania: 5 min.Porcja dla 1 osobyKoszt przygotowania: 11,00 złSKŁADNIKI:3 kromki pieczywa lnianego (bezglutenowe) Habżyki1 plaster szynki parmeńskiej1/2 kulki mozzarelli4 pomidorki koktajlowerukolaoliwa truflowapieprzPRZYGOTOWANIE:Na pieczywie układamy pokrojoną

kulinarnyJa
Gruszka w sosie winno-czekoladowym 156

Grillowana gruszka z serkiem twarogowym i skropiona sosem z gorzkiej czekolady z dodatkiem wina, chili, czyli coś na słodko, ostro, wytrawnie, a przy tym wykwintnie i pięknie prezentując się na stole- co się bardzo ceni, głównie podczas organizowania przyjęć dla rodziny czy przyjaciół (wiadomo, achy i ochy mile słyszane)! :)))Teraz, w sezonie zimowym jak najbardziej można użyć np. brzoskwiń

Kraina Miodem Płynąca
Fotoreportaż z nadmorskich knajp cz.1 138

" W tym roku postanowiłam, że moje nadmorskie wakacyjne podboje powinny się czemuś przysłużyć. Uznałam, że skoro jadam codziennie w jakiejś restauracji z mym lubym, to Wam

Słodkie Przyjemności