grillowana - 1000 przepisów (strona:43/67)

Bajgle z kurczakiem i sosem kaparowym 216

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bajgle z grillowanym kurczakiem, sałatą i sosem kaparowym to pyszna i sycąca kanapka, która może stanowić nasz obiad lub kolację. Delikatny kurczak w bułce z wyrazistym sosem kaparowym świetnie smakuje. Przepis znalazłam w książce Beaty Śmiechowskiej zwyciężczyni drugiej edycji programu Master Chef. Post Bajgle z kurczakiem i sosem

Marta Gotuje
Grillowana ośmiornica 205

połowy cytryny, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, niewielką ilość soli i pieprzu. Tak przygotowaną marynatą posmarowałem kawałki ośmiornicy. Na maksymalnie rozgrzanym grillu (można użyć patelni grillowej) grillowałem ośmiornicę przez około minutę z każdej strony. Po tym czasie zdjąłem kawałki ośmiornicy z grilla i ułożyłem na wierzchu wcześniej przygotowanej sałatki. Całość polałem przygotowanym wcześniej sosem z zawartością miodu

Wyprawy kulinarne
Jem zdrowo: Tortilla z papryką i indykiem 196

zahartowaną śmietanę i przyprawiamy solą, pieprzem ziołami i ostrą papryką. Mięso smażymy oddzielnie na oliwie i dodajemy do sosu. Na połowie tortilli rozsmarowujemy sos, posypujemy serem mozzarella, składamy i grillujemy po 5 minut z każdej strony   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp

CoolinarniePL
Sycylijski obiad z cytrynową nutką 210

zalej vinaigrettem i odstaw do lodówki na godzinkę. Ziemniaki obierz, posół, dodaj szałwię i rozmaryn mielony, zalej vinaigrettem wymieszaj. Rozgrzej rondel z grubym dnem, u mnie patelnia-garnek do grillowania z kopułą, pod którą wytworzy się para odpowiedzialna za duszenie. Na dnie garnka poukładaj kurczaka, zalej vinaigrettem- nie należy się go bać.Idealnie nam skruszy kurczaka. Na wierzch dajemy ziemniaki

Z Kuchni Do Kuchni
Polędwiczki drobiowe z grillowanym ananasem 193

moje ulubione urządzenie kuchenne. W kilka minut mogę zrobić wiele pysznych dań. A że lubimy drób z owocami to często łączę tzw. ,,polędwiczki,, drobiowe z różnymi owocami- też grillowanymi. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Buraczane risotto z kozim serem i z chipsami z jarmużu 198

grillowej.  A listki jarmużu skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku z termoobiegiem w 150 stopniach przez 5 minut (uwaga szybko się palą). Risotto wykładamy na półmisek, podajemy z grillowanym kozim serem i chipsami jarmużu

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka ze szpinaku z grillowanym kurczakiem i pesto koperkowym 288

Zielone liście szpinaku, chrupiące słonecznik w dwóch postaciach i soczyste, grillowane mięso a co tego wszystkiego pachnące pesto . Taką sałatkę zrobiłam któregoś dnia na wczesny obiad. Było lekko, pysznie i smakowicie. W takiej postaci znienawidzony przez wiele osób szpinak przestaje być zmorą dzieciństwa. Wiem bo ja odczarowałam go właśnie w sałatkach. Zobacz jak kolorowo i wesoło może być na talerzu

Smaczna Pyza
Domowe hamburgery 122

pieprzem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, oregano, sosem ostrygowym i musztardą. Wbić jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Uformować z mięsa 6 okrągłych kotletów. Rozgrzać mocno patelnię grillową, spłaszczyć kotlety i grillować  do zrumienienia po około 4-5 minut z każdej strony. Na tej samej patelni opiec wnętrza przekrojonych bułek. Na dolną część bułki wyłożyć łyżkę chutneya,  liść sałaty, kotlet

Gosia gotuje
Dorsz w sosie tysiąca wysp 145

szumie fal i widokach cudownego morza. Ja dzisiaj proponuję danie nie do końca obiadowe, choć oczywiście można podać je na ciepło. Sos tysiąca wysp pasuje bowiem idealnie do grillowanych mięs, ryb, pieczonych ziemniaków czy  frytek...Serdecznie polecam. Składniki: 4 świeże filety z dorsza bez skóry ( u mnie 80 dkg) 2 jajka mąka pszenna  do panierowania przyprawa

Gosia gotuje
Steki z indyka w pesto 189

koniec dopraw odrobiną soli i pieprzu. Steki myjemy i osuszamy. Nacieramy z obu stron pieprzem i smarujemy pesto. Wstawiamy do lodówki na około 40-50 minut. Steki z indyka grillujemy mniej więcej 6 minut z każdej strony. Na koniec lekko solimy. SMACZNEGO

Kredowe Menu
Łosoś teriyaki z kaszą jaglaną i podsmażaną sałatą rzymską 209

miodu, soku z cytryny i świeżego imbiru. Używa się go jako marynaty do ryb, pieczonego mięsa i różnego rodzaju potraw przyrządzanych na grillu. Można dodawać go także do smażonych, grillowanych i pieczonych warzyw. Składniki (dla 2 osób): ok. 400-500 g świeżego łososia 1 szklanka kaszy jaglanej 800 ml bulionu warzywnego 1/4 szklanki sosu teriyaki 1 cm kawałem świeżego imbiru

W SMAK
Pasta z pieczonego łososia 184

powstaje, np… pasta z pieczonego łososia. U mnie akurat nawinął się pieczony łosoś, a inspiracją był dla mnie przepis Tomka .   Składniki: - ok. 400g łososia (pieczony, smażony gotowany lub grillowany) - ½ cebuli - 1,5 łyżeczki słodkiej papryki (lub - jak w oryginale - ¼ czerwonej papryki) - 1 ząbek czosnku - sok z cytryny (1 – 2 łyżeczki) - 2 łyżki oliwy cytrynowej - 1 łyżka ketchupu - sól

mojewypiekiinietylko
Karkówka duszona 232

Karkówkę przyrządzamy na różne sposoby: grillowana,pieczona, smażona, duszona. Mój przepis to ostatni sposób.  Lekko podsmażana, a później duszona we własnym sosie. Bardzo dobre danie obiadowe. Kto lubi smak karkówki na pewno nie pożałuje. SKŁADNIKI: 1 kg karkówki 1 cebula tymianek przyprawa do karkówki 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki mąki olej do smażenia 1 szklanka wody WYKONANIE

W kuchennym oknie Ewy
Obiad za 10zł - torcik ziemniaczany z gzikiem bazyliowym i grilowanymi pulpetami drobiowymi. 143

będzie coś co przypomina mi moją kochaną babcię. Pochodziła ona z Wielkopolski i tam jada się to danie bardzo często. Z drobiem nie ma nic wspólnego, jednak moje drobiowe grillowane pulpeciki dodadzą tej, bądź co bądź, postnej potrawie wyrazu i zaspokoją głód mięsożerców. Czego nam trzeba i ile to będzie kosztowało? -1 kg ziemniaków, ugotowanych i zgniecionych jak do puree

BaRepas
Sos czosnkowy z koperkiem. 233

Jeden z popularniejszych sosów jednak wersji oczywiście jest wiele. W każdym razie ten domowy smakuje najlepiej. Wspaniały dodatek do mięs pieczonych i grillowanych, ale także np. do pizzy. Uwielbiam czosnek za wyrazisty smak :)   Składniki: 150 ml gęstego jogurtu naturalnego łyżka majonezu łyżka śmietany pół łyżeczki octu winnego 2 ząbki czosnku pół łyżeczki cukru sól, pieprz łyżeczka posiekanego koperku Przygotowanie

Symfonia smakowa

Proponowane wyszukiwania