odparuje, dodać ocet balsamiczny, zioła i pieprz. Gotować do odparowania płynu. Konfiturę można zjeść od razu na ciepło jako dodatek np. do pieczonego camemberta albo też do pieczonych lub grillowanych mięs. Moja (gorąca, prosto z gara) poszła prawie w całości w słoiczki. Mam zatem nowy przetwór w zestawie :) Resztę spałaszowałam z kanapką. Ma trochę korzenny smak ze względu na dodatek
Weekendy w domu i ogrodziecienką warstwą purée ziemniaczanego, na nim ułożyć mięso z warzywami, przykryć resztą masy ziemniaczanej. Zapiekać ok. 25 min. w 200°C. Następnie jeszcze 5-10 minut dopiec w opcji grillowania. Smacznego
Pełny talerzzazwyczaj trwa to tylko do czasu nagrzania piekarnika. Polecam na szybki, zdrowy i smaczny posiłek. Składniki dla 4 osób: 4 filety z łososia (po ok.170g) 1 opakowanie serka kremowego grillowana papryka i oliwki - Tapas 4 łyżki bułki tartej sół i pieprz do smaku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku 2 czerwone papryki 2 żółte paparyki 2 szalotki
Pełny talerzcebule i czosnek dodajemy do jeszcze ciepłej kaszy mieszamy i dodajemy ciecierzyce oraz pietruszkę. Obficie przyprawiamy solą, pieprzem i chilli. Dodajemy jajko, aby całą masę scalić. Formujemy kotlety. Grillujemy bez tłuszczu , aż do zarumienienia. Mi wyszło 8 dużych kotletów. Bułkę przekrawamy na pół i kolejno kładziemy sałatę , kotleta, pomidory , ogórki, cebulkę i polewamy ketchupem. Smacznego!!! Buziaki Kasia
Cukier&Puderrazem w chlebku, warzywa glazurowane(przepis podany wcześniej), modra kapusta na gorąco, surówka z marchewki z jabłkiem i ananasem, kapusta kiszona zasmażana, rolady wieprzowe(przepis podany wcześniej), grillowana pierś kurczaka w sosie cytrynowym(przepis podany wcześniej),, medaliony w sosie serowym z zielonym pieprzu(przepis podany wcześniej), karkówka gyros(przepis podany wcześniej), sznycle z piersi kurczaka (przepis podany wcześniej
Kuchnia Beatymniejsze kawałki usmażone piersi z kurczaka. Zwijanie tortilli rozpocząć od tej strony, gdzie są wszystkie składniki. Za pomocą folii aluminiowej zabezpieczyć tortillę przed rozwinięciem. Przed podaniem z grillować, np. na grillu elektrycznym. Podawać z sosem duńskim lub czosnkowym. * SOS DUŃSKI : 3-4 łyżki majonezu 1 mały ogórek konserwowy 1-2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz
Ugotowaćsobą i podgrzewamy. Dodajemy imbir i gotujemy na małym ogniu kilkanaście minut, aż trochę zgęstnieje Świeżo zmielonym pieprzem doprawiamy steki. Następnie rozgrzewamy patelnie grillową, na średnio-dużym ogniu grillujemy ok 3-4 minuty z każdej strony. Zdejmujemy i polewamy niewielką ilością sosu (tak aby powstała glazura). Tak przygotowanego tuńczyka podałam z ryżem i pieczonymi warzywami. SMACZNEGO
Czerwona PorzeczkaPizza, którą Wam dzisiaj przedstawię, tak naprawdę smakuje jak gigantyczna kluska śląska :) Dlatego też postanowiłam przygotować ją z soczystą grillowaną karkówką i mnóstwem cebuli. Zapraszam do pieczenia! Składniki na spód: 500 g ugotowanych i ugniecionych ziemniaków 100 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka lnu mielonego+4 łyżeczki wody 1/2 łyżeczki curry szczypta soli szczypta pieprzu Składniki na mięsne
My Culinary ArtFajitas jest po prostu jednym z najprostszych i najszybszych posiłków jakie możemy przygotować na grillu. Jest to idealny posiłek dla osób, które mają mało czasu na gotowanie czy grillowanie. Polecamy wam dziś dwa wyjątkowe przepisy na to wyjątkowe danie kuchni meksykańskiej. Klasyczne Fajitas z wołowiny Składniki: ½ kg steka z polędwicy wołowej pokrojonego w cienkie plasterki ¼ dużej cebuli pokrojonej w plasterki
naRuszciemięsa, pikantne z grillowaną cukinią - buraczane burgery. Jestem w 100% mięsożercą, ale czasem lubię spróbować zastąpić czymś mięso. I tak dziś w pełni poświęcam post burakowi. Inspiracją do burgerów był sam burak, który leżał w lodówce już 5 dzień, a ja ciągle otwierając ją zastanawiam się, co też mogę z niego zrobić :) Domowe bułeczki można zrobić z tego przepisu
pink envelopeprzygotować osiem płatów do zawinięcia naszego bałaganu. Gotowe, szczelnie zamknięte porcje umieszczamy na rozgrzanym ruszcie. Po ok. 20 minutach otwieramy lekko górę foli, aby wytworzony sok mógł odparować i grillujemy jeszcze przez chwilę
Jadło i czytadłopapierowym ręcznikiem. Osuszone cząstki kabaczka wymieszać w przygotowanej oliwie i marynować przez ok. 20-30 minut. Cebulę pokroić w płatki. Gotowe produkty nakładać na patki naprzemiennie i grillować na niezbyt dużym ogniu ze wszystkich stron. Najlepiej sprawdza się tu grill elektryczny
Jadło i czytadłogrillowej patelni (bez dodatku tłuszczu). Szpinak lekko poddusić wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem oraz świeżą bazylią, dodać gałkę muszkatołową i pieprz, całość dokładnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć grillowaną pierś, szpinak, plastry sera oraz pomidory. Całość posypać ziołami. Zapiekać około 15 minut w 180 stopniach. Smacznego
Fit-aminaZiemniaczki naprawdę przepyszne, do tego szybkie i bardzo łatwe w wykonaniu. Najbardziej mi smakują posypane zieloną cebulką i podane z maślanką. Ale pasują również doskonale do pieczonego i grillowanego drobiu i innych mięs. A z jajkiem sadzonym i kalafiorem też pyszota :) Składniki - ziemniaki - masło - sól Wykonanie Ziemniaki gotuję jak zwykle w osolonej wodzie. Kiedy są już prawie miękkie, odcedzam
Kuchnia z widokiem na ogródplastry. Każdy plaster przyprawiamy przyprawą do karkówki, oregano i ziołami prowansalskimi. Skrapiamy oliwą z oliwek i odstawiamy na jakiś czas do lodówki (tak żeby mięso przeszło aromatem ziół). Karkówkę grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej. Paprykę oraz czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Do rondelka wlewamy olej i dusimy warzywa pod przykryciem do miękkości. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na końcu blendujemy
VioletoweKucharzenie