grillowana - 1000 przepisów (strona:42/67)

Guacamole - pasta z awokado rodem z Meksyku 167

wraz z oliwą dodajemy do pasty. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i ewentualnie pieprzem Podajemy z chipsami, tortillą, grzankami lub... pieczywam. Guacamole doskonale pasuje także do grillowanych mięs i krewetek źródło

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Słodka sałatka z kurczakiem 208

lodówki. Ryż ugotować w wodzie. Ananasa oraz pomarańcze obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Jogurt naturalny wymieszać z pieprzem, posiekaną pietruszką oraz bazylią, dokładnie wymieszać. Pierś grillować na patelni. Do ryżu dodać mięso, pokrojone owoce, kukurydzę, całość polać sosem jogurtowym, posypać zieloną pietruszką i dokładnie wymieszać. Sałatkę podawać schłodzoną.  Smacznego

Fit-amina
Konfitura z czerwonej cebuli 107

odparuje, dodać ocet balsamiczny, zioła i pieprz. Gotować do odparowania płynu. Konfiturę można zjeść od razu na ciepło jako dodatek np. do pieczonego camemberta albo też do pieczonych lub grillowanych mięs. Moja (gorąca, prosto z gara) poszła prawie w całości w słoiczki. Mam zatem nowy przetwór w zestawie :) Resztę spałaszowałam z kanapką. Ma trochę korzenny smak ze względu na dodatek

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekanka Myśliwego 241

cienką warstwą purée ziemniaczanego, na nim ułożyć mięso z warzywami, przykryć resztą masy ziemniaczanej. Zapiekać ok. 25 min. w 200°C. Następnie jeszcze 5-10 minut dopiec w opcji grillowania. Smacznego

Pełny talerz
Łosoś pieczony z paprykowo-serową kruszonką i warzywami 145

zazwyczaj trwa to tylko do czasu nagrzania piekarnika. Polecam na szybki, zdrowy i smaczny posiłek. Składniki dla 4 osób: 4 filety z łososia (po ok.170g) 1 opakowanie serka kremowego grillowana papryka i oliwki - Tapas 4 łyżki bułki tartej sół i pieprz do smaku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku 2 czerwone papryki 2 żółte paparyki 2 szalotki

Pełny talerz
Burger z kaszy jęczmiennej i ciecierzycy 113

cebule i czosnek dodajemy do jeszcze ciepłej kaszy mieszamy i dodajemy ciecierzyce oraz pietruszkę.  Obficie przyprawiamy solą, pieprzem i chilli. Dodajemy jajko, aby całą masę scalić. Formujemy kotlety. Grillujemy bez tłuszczu , aż do zarumienienia.  Mi wyszło 8 dużych kotletów. Bułkę przekrawamy na pół i kolejno kładziemy sałatę , kotleta, pomidory , ogórki, cebulkę i polewamy ketchupem. Smacznego!!! Buziaki Kasia

Cukier&Puder
Na Świątecznym stole-Wielkanocne menu 152

razem w chlebku, warzywa glazurowane(przepis podany wcześniej), modra kapusta na gorąco, surówka z marchewki z jabłkiem i ananasem, kapusta kiszona zasmażana,   rolady wieprzowe(przepis podany wcześniej), grillowana pierś kurczaka w sosie cytrynowym(przepis podany wcześniej),, medaliony w sosie serowym z zielonym pieprzu(przepis podany wcześniej), karkówka gyros(przepis podany wcześniej), sznycle z piersi kurczaka (przepis podany wcześniej

Kuchnia Beaty
Mini tortilla z piersią kurczaka w cieście naleśnikowym 195

mniejsze kawałki usmażone piersi z kurczaka. Zwijanie tortilli rozpocząć od tej strony, gdzie są wszystkie składniki. Za pomocą folii aluminiowej zabezpieczyć tortillę przed rozwinięciem. Przed podaniem z grillować, np. na grillu elektrycznym. Podawać z sosem duńskim lub czosnkowym. * SOS DUŃSKI : 3-4 łyżki majonezu 1 mały ogórek konserwowy 1-2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz

Ugotować
Tuńczyk w sosie teriyaki 124

sobą i podgrzewamy. Dodajemy imbir i gotujemy na małym ogniu kilkanaście minut, aż trochę zgęstnieje Świeżo zmielonym pieprzem doprawiamy steki. Następnie rozgrzewamy patelnie grillową, na średnio-dużym ogniu grillujemy ok 3-4 minuty z każdej strony. Zdejmujemy i polewamy niewielką ilością sosu (tak aby powstała glazura). Tak przygotowanego tuńczyka podałam z ryżem i pieczonymi warzywami. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Pizza na ziemniaczanym spodzie 188

Pizza, którą Wam dzisiaj przedstawię, tak naprawdę smakuje jak gigantyczna kluska śląska :) Dlatego też postanowiłam przygotować ją z soczystą grillowaną karkówką i mnóstwem cebuli. Zapraszam do pieczenia! Składniki na spód: 500 g ugotowanych i ugniecionych ziemniaków 100 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka lnu mielonego+4 łyżeczki wody 1/2 łyżeczki curry szczypta soli szczypta pieprzu Składniki na mięsne

My Culinary Art
Ale Meksyk na grillu! Fajitas wołowe – polecane przepisy, metody przygotowania i akcesoria 134

Fajitas jest po prostu jednym z najprostszych i najszybszych posiłków jakie możemy przygotować na grillu. Jest to idealny posiłek dla osób, które mają mało czasu na gotowanie czy grillowanie. Polecamy wam dziś dwa wyjątkowe przepisy na to wyjątkowe danie kuchni meksykańskiej. Klasyczne Fajitas z wołowiny Składniki: ½ kg steka z polędwicy wołowej pokrojonego w cienkie plasterki ¼ dużej cebuli pokrojonej w plasterki

naRuszcie
Burgery z buraków 139

mięsa, pikantne z grillowaną cukinią - buraczane burgery. Jestem w 100% mięsożercą, ale czasem lubię spróbować zastąpić czymś mięso. I tak dziś w pełni poświęcam post burakowi. Inspiracją do burgerów był sam burak, który leżał w lodówce już 5 dzień, a ja ciągle otwierając ją zastanawiam się, co też mogę z niego zrobić :)  Domowe bułeczki można zrobić z tego przepisu

pink envelope
139. Bałagan na grilla 126

przygotować osiem płatów do zawinięcia naszego bałaganu. Gotowe, szczelnie zamknięte porcje umieszczamy na rozgrzanym ruszcie. Po ok. 20 minutach otwieramy lekko górę foli, aby wytworzony sok mógł odparować i grillujemy jeszcze przez chwilę

Jadło i czytadło
Wegetariańskie szaszłyki z kabaczka i pieczarek 131

papierowym ręcznikiem. Osuszone cząstki kabaczka wymieszać w przygotowanej oliwie i marynować przez ok. 20-30 minut.   Cebulę pokroić w płatki.   Gotowe produkty nakładać na patki naprzemiennie i grillować na niezbyt dużym ogniu ze wszystkich stron. Najlepiej sprawdza się tu grill elektryczny

Jadło i czytadło
Pierś z kurczaka ze szpinakiem 652

grillowej patelni (bez dodatku tłuszczu). Szpinak lekko poddusić wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem oraz świeżą bazylią, dodać gałkę muszkatołową i pieprz, całość dokładnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć grillowaną pierś, szpinak, plastry sera oraz pomidory. Całość posypać ziołami. Zapiekać około 15 minut w 180 stopniach.  Smacznego

Fit-amina