grillowana - 1000 przepisów (strona:37/67)

Tuńczyk z salsą z awokado, limonki i pomarańczy (Tonno con salsa al lime, avocado e arancia) 198

solą i pieprzem. Dodajemy pomarańcze, cebulę i awokado. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. 15 minut. Steki z tuńczyka doprawiamy solą i pieprzem. Rybę grillujemy ok. 2 minut z każdej strony. Steki serwujemy z dodatkiem salsy, kawałkami limonki i listkami świeżej kolendry. **** PREPARAZIONE Pulite la cipolla e tagliatela a fette sottili. Sbucciate a vivo

La grande e la piccola cuoca
FILET Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM Z KALEROSSE 146

będące połączeniem brukselki i jarmużu - mające bardzo szerokie zastosowania kulinarne, unikalny smak i mnóstwo wartości odżywczych.  Warzywo doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych.   Marka Fit&Easy jako pierwsza w naszym kraju wprowadza całkowitą nowość. Byłam ogromnie ciekawa

Z Majeczką w kuchni
Grilowane polędwiczki wieprzowe z borowikami i pomidorkami 152

Połączenie prawdziwków uduszonych na maśle z grillowanymi pomidorkami i polędwiczką wieprzową , yummy . Polecamy .  Składniki 500 g polędwiczek wieprzowych sól pieprz tymianek rozmaryn 250 g prawdziwków ząbek czosnku 2 łyżki oliwy łyżka masła kilka pomidorków koktajlowych 2 średnie ziemniaki     Przygotowanie   Polędwiczki pokroiłem na plastry. Rozbiłem lekko ręką. Mięso natarłem pokruszonym pieprzem, tymiankiem, rozmarynem i oliwą. Oliwą

R'n'G Kitchen
KREM CUKINIOWO KALAFIOROWY Z GRZANKAMI 155

bardzo aromatyczne, bo czosnkowe i doskonale komponują się na tle zupki. Zupa krem na obiad to trochę za mało , by uzupełnić naszą dietę, dlatego proponuje przygotować do tego grillowanego filecika, którego pokroić na cienkie plastry i umieścić w zupce. No... teraz to zupka na pewno jest pełnowartościowa i najsmaczniejsza!  SKŁADNIKI: bulion warzywny 1 l.  cukinia 200 gram

Kuchnia Paulettes
MAKARON Z PESTO I GRILLOWANĄ CUKINIĄ 138

kawałki, przekładamy do garnka, dodajemy łyżkę masła, 100 ml bulionu i prużymy aż warzywa będą miękkie. Dodajemy je do makaronu. Cukinię nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, poruszamy solą i grillujemy na patelni grillowej z jednej i drugiej strony, około 5 minut. W między czasie przygotowujemy pesto, liście bazylii, orzechy, oliwę, parmezan przekładamy do naczynia blendera, doprawiamy solą i blendujemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Sól - jaką wybrać i do czego stosować 207

Dobrze pasuje do pieczonych mięs. czarna sól z Hawajów (Black Lava)  -  zawdzięcza swój kolor lawie wulkanicznej. Sól ta jest produkowana na wyspie Molokai. Wykorzystywana jest głównie do grillowanych ryb, oraz do doprawiania wszelkich sałat, mięs i owoców morza. Należy ją dodawać w ostatniej fazie przygotowywania potrawy. czerwona sól z Hawajów (Alaea Hawaiian Sea) - otrzymywana jest przez odparowanie wody

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Cytrynowe szaszłyki z kurczaka z szafranem i tymiankiem 120

osusz i pokrój w sporą kostkę. Marynuj mięso przynajmniej 20 minut. Cytrynę pokrój w plastry ok 0,5-1 cm i przetnij na ćwiartki. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Grilluj na patelni grillowej lub na grillu szaszłyki kilka minut. Po upieczeniu posyp tymiankiem świeżym lub suszonym

AZgotuj!
Pizza z grillowanym bakłażanem 206

minut do wyrośnięcia. Potem ciasto rozwałkować, u mnie na wielkość blaszki z piekarnika. Rozwałkowane ciasto ułożyć na papierze do pieczenia. Ciasto posmarować ajwarem. Na cieście ułożyć plastry grillowanego bakłażana oraz szynkę porwaną na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe i małe kulki mozzarelli przekroić na pół. Ułożyć pomiędzy bakłażanem i szynką. Posypać startym serem żółtym. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Monia miesza i gotuje
Restaurant Week oraz Festiwal Smaków Food Trucków 178

krewetki i kurczaki w różnych odsłonach Słodka Fabryczka  - węgierskie ciastka kominkowe Kołowóz  - chrupiący kurczak i awokado Bike Café - kawa Wół i Krowa  - burgery Food Cab  - grillowane kanapki Pan Kasztan  - kasztany Bajgle Króla Jana  - bajgle Wiecej informacji:  Festiwal Smaków Food Trucków ,  facebook

Atlas Smaków
FITBURGERY Z KALAFIORA I KASZY JAGLANEJ 164

oliwy. Dokładnie mieszamy.   DIP MAJONEZOWY : W miseczce mieszamy miód z sokiem z cytryny i szczyptą soli. Dodajemy majonez i jogurt. Dokładnie mieszamy. BUŁKI kroimy na pół i lekko grillujemy lub krótko podgrzewamy w piekarniku. W ten sam sposób podgrzewamy też kotlety z kalafiora.  Na obu połówkach bułki rozsmarowujemy dip majonezowy. Na dolnej połówce bułki układamy ciepłego burgera

cool and minty
Szaszłyki z kurczaka 194

długie cienkie plastry,cebulę podzielić na ćwiartki i podzielić na warstwy. Na patyczki nadziewać na przemian kawałki mięsa,paprykę,cebulę,zrolowaną cukinię. Szaszłyki ułożyć na rozgrzanym grillu i grillować po kilka minut z każdej strony do ładnego zarumienienia się.  Podawać z ulubionymi dodatkami

Kolorowa kuchnia Elki
Kurczak z sosem orzechowym, ryżem i orientalną surówką 148

kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie paski. Następnie przygotowujemy marynatę z jogurtu i pasty curry. Mięso marynujemy przez około 2-3 godziny (minimum). Następnie posypujemy sezamem, pieczemy lub grillujemy przez 10-15 minut w zależności od grubości/wielkości mięsa. Wykonanie – sos orzechowy: Orzechy namaczamy przez 3-4 godziny, a następnie miksujemy z mlekiem kokosowym (można pozostawić kilka orzechów

Kuchnia Bon Appetit
Stek z rostbefu z pieczonymi warzywami 156

anchois i rozmaryn. Odstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Po tym czasie wyjąć na godzinę przed smażeniem, aby osiągnęły temperaturę pokojową. Steki smażymy na rozgrzanej patelni lub patelni grillowanej po około 1,5 minuty z każdej strony (przy grubości 2-3 cm). Następnie ściągamy z patelni na 2-3 minuty, aby odpoczęły. Wykonanie – warzywa: Przygotowanie warzyw rozpoczynamy jeszcze przed

Kuchnia Bon Appetit
Sałatka z serem halloumi, kalmarami i granatem 166

oliwek – 1 łyżka Wykonanie – sałatka: Paprykę umyć, pokroić w kostkę i piec przez 30 minut w 180 stopniach. Ser halloumi pokroić w plastry i ugrillować. Kalmary oczyścić, pokroić i grillować przez 1 minutę. W naczyniu układać warstwami liście sałaty, plastry pomidora, pieczoną paprykę, ser i kalmary. Całość posypać granatem i sezamem. Polać sosem przygotowanym z miodu, soku z cytryny

Kuchnia Bon Appetit
Curry zupa- krem z pieczonych warzyw 187

Dzisiaj zupa krem. Krem z pieczonych warzyw o smaku curry, podany z ciepłą grzanką z oliwą z oliwek i grillowanymi pomidorkami koktajlowymi. Bardzo prosta w wykonaniu zupa-krem, bardzo smaczna, aromatyczna i sycąca. Polecam na obiad bądź kolację. Do przygotowania zupy wykorzystałam warzywa takie jak: czerwoną paprykę, pomidory malinowe, czosnek i cukinię. Całość ma bardzo fajny aromatyczny smak dzięki curry

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania