grillowana - 1000 przepisów (strona:28/67)

Kurczak nie tylko pieczony i dobrze przyprawiony 80

zdecydowana większość konsumentów przepada i nie może obejść się bez mięsa pochodzącego od kur. Czyli przepada za kurczakiem, który podawany jest w różnej postaci. Gdyż można go gotować, piec, grillować, smażyć, dusić. Oczywiście w każdej postaci najlepiej smakuje dobrze przyprawiony. Czym przyprawić kurczaka ? Istnieje masa przypraw do kurczaka. Począwszy od tych, które możemy kupić w sklepie, po te sporządzane samodzielnie

ProstePesto.pl
Polskie specjały. Pierogi, pierożki, uszka. Niebo w gębie 73

kształt. Od stożka, trójkąta, pół krążka, aż po sakiewkę. Różne są też sposoby obróbki cieplej tego dania. Pierogi mogą być gotowane w wodzie, usmażone w głębokim olej, albo pieczone, grillowane lub parowane na parze. Wbrew opiniom przygotowanie pierogów nie należy do bardziej pracochłonnych czynności niż przygotowanie każdego innego dania obiadowego. Tym bardziej, że nigdy nie przygotowuje się pierogów pod wymiar

ProstePesto.pl
Sałatka z kurczakiem i karmelizowaną rzodkiewką 71

cukru 1 łyżka zagęszczonego octu winnego Sałatkę zaczynamy od przygotowania polędwiczek z kurczaka.  Układamy je w miseczce ,  dodajemy  sos sojowy , pieprz i 2 łyżeczki czarnego sezamu. Grillujemy do zrumieniania .  Mięso musi być soczyste i rumiane. Możecie użyć  do tego grill elektryczny lub patelnię grillową.  Na dużym talerzu układamy mix sałat ( specjalnie nie podałam ilości

noteskulinarnyfiga
Pieczarki na grilla 111

wiele różnych sposobów. Polecam je w wersji łagodnej, delikatnie pikantnej lub w wersji hot, ale te są przeznaczone tylko dla prawdziwych zwolenników ostrości. Pieczarki idealnie nadają się do grillowania czy faszerowania. Jednak tym razem tylko przygotujemy tradycyjne i aromatyczne pieczarki z przyprawami. Sezon grillowi zdecydowanie i z przekonaniem uważam za rozpoczęty, więc do dzieła. Polecamy Wam również nasze inne przepisy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Szaszłyki z ananasem boczkiem i kurczakiem 157

kurczaka, boczek wędzony i ananas). Gotowe szaszłyki skrapiamy delikatnie oliwą z oliwek i doprawiamy jeszcze solą do smaku. Odstawiamy na pół godziny, w międzyczasie szaszłyki 2-3 razy obracamy. Grillujemy z obu stron, aby mięso doszło w całości. Podajemy na ciepło. Artykuł Szaszłyki z ananasem boczkiem i kurczakiem pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ziemniaki na grilla 133

kroimy w plasterki. Następnie wkładamy go pomiędzy cząstki ziemniaków. Polewamy oliwą z oliwek, a następnie posypujemy przyprawami. Każdego ziemniaka zawijamy w folię aluminiową bądź kładziemy bezpośrednio na ruszcie. Grillujemy ok. 30 min. Stopień wypieczenia sprawdzamy długą wykałaczką. Artykuł Ziemniaki na grilla pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Błyskawiczna sałatka jarzynowa 170

Dodajemy do pozostałych składników. Groszek odsączamy z zalewy i dodajemy do reszty. Warzywa mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przeczytaj przepis na: Sałatka ze szpinakiem i grillowanym kurczakiem Smacznego! Artykuł Błyskawiczna sałatka jarzynowa pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatkowy misz-masz 107

chwilę mam w lodówce :) Takie połączenia zawsze fajnie a przede wszystkim smacznie wychodzą :) Składniki: - 1/2 kapusty pekińskiej - 3 małe pomidory - 1/2 słoika czarnych oliwek - 250 g grillowanej szynki - 3 ogórki małosolne - 4 jajka - olej rzepakowy lniany Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo a następnie kroimy je w kostkę. Pomidorki sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Ogórki i szynkę również

Zainspirowana w kuchni
Guacamole 65

jest pikantna, orzeźwiająca i bogata w smaku. My najczęściej robimy gauacamole, gdy mamy ochotę na chipsy nachos, ale pastę z awokado można podać także do surowych warzyw, tortilli czy grillowanego mięsa. Ten smak koniecznie trzeba poznać, kto raz skosztuje tego meksykańskiego dodatku, z pewnością wróci do niego nie raz. Składniki na guacamole 2 dojrzałe awokado 1 / 2 małej czerwonej cebuli

niecodziennikpary
Klopsiki z kaczki w orientalnym stylu 71

sosami lub sokiem z limonki. Makaron ryżowy: W garnku zagotować wodę z łyżeczką Vegety Natur, włożyć makaron ryżowy, gotować wg czasu podanego na opakowaniu. Odcedzić i przelać zimną wodą. Grillowane kapusty pak choi: Kaputy pak choi przekroić wzdłuż na pół, położyć je na natłuszczonej olejem kokosowym patelni do grilla, smażyć z obu stron kilka minut. Wykonanie Na półmisek wyłożyć kapusty

niecodziennikpary
Tosty z żółtym serem i ketchupem 123

żółty ser i przykrywamy drugą. Tosty kładziemy na patelni grillowej, możecie również wykorzystać opiekacz do tostów, jeśli go posiadanie. Tosty przyciskamy „czymś” ciężkim na przykład talerzem i grillujemy z obu stron ok. 3 minuty z każdej strony. Wykładamy na talerze i podajemy z domowym ketchupem. Jak zrobić: Tosty z awokado, jajecznicą i boczkiem Smacznego! Artykuł Tosty z żółtym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tortilla z kurczakiem i ryżem 121

Warzywa podsmażamy przez 3 minuty na odrobinie oliwy. Zdejmujemy z patelni. Na patelnie dodajemy odcedzony ryż, dosypujemy curry i całość mieszamy smażąc przez ok.2 minuty. Dodajemy do podsmażonych warzyw. Grillowanego kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw i ryżu i delikatnie mieszamy. Placki tortilli wkładamy na ok. 1 minutę do piekarnika aby stały się ciepłe, następnie układamy na nich farsz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ziemniaczana sałatka - Kartoffelsalat 98

której główną rolę pełnią nasze polskie ziemniaki otoczone czerwoną cebulą i kiszonym ogórkiem. Potrawa kuchni niemieckiej oraz kuchni pozostających pod wpływami niemieckimi. Świetny dodatek do każdego rodzaju mięsa, również grillowanego. Składniki: 800g ziemniaków 4-5 kiszonych ogórków 2 czerwone cebule 2-3 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Ziemniaki dobrze wyczyścić i ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie, odcedzić

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z selera i pomarańczy z sosem musztardowo jogurtowym 90

Sałatka z selera i pomarańczy to smaczna, świeża i orzeźwiająca przekąska. Danie to może być również surówką, dodatkiem do grillowanego mięsa, do kopytek, do kasz lub ryżu. Przepis znalazłam w książce “Feasts” Sabriny Ghayour , autorki znanych u nas książek “Sirocco” i “Persiana”. Do oryginalnego przepisu wprowadziłam jednak kilka zmian. Dodałam miód, sok z pomarańczy

Tajemnice Smaku