grillowana - 1000 przepisów (strona:33/67)

Proste hamburgery z coleslaw 149

mięsa. Pokrój w kostkę cebulę i zmiksuj blenderem na mus. Dodaj przyprawy, śmietankę i wymieszaj. Następnie dodaj mięso i połącz na jednolitą masę. Podziel mięso na 6-8 hamburgerów. Grilluj na grillu, patelni grillowej lub smaż na patelni. Wymieszaj majonez z musztardą i obficie posmaruj przekrojoną na pół brioszkę. Obłóż bułki rukolą. Na sałacie połóż mięso, następnie porcje coleslaw posypaną

codojedzenia
Krążki cebulowe 137

możemy je podać z sosem z kwaśnej śmietany i świeżo krojonej cebuli, smakują pysznie. Podawane jako dodatek do innym dań sprawdzają sie fajnie serwowane ze smażonym mięsem wołowym czy grillowanym kurczakiem. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki

mecooks
Pizza z frytkownicy beztłuszczowej 605

mamy dostęp do coraz to lepszych rozwiązań i tym samym od jakiegoś czasu na rynku dostępna jest Frytkownica beztłuszczowa .  Jak dla mnie to niesamowite urządzenie, które smaży, piecze, grilluje, opieka, dusi i podgrzewa. To taki mój mały piekarnik. Zawsze miałam opory przed tym, żeby do małej rzeczy uruchamiać piekarnik, teraz włączam frytkownicę beztłuszczową i jestem w siódmym niebie

MamaOskarka
Grillowane portobello 200

filet z kurczaka po kawałku cukinii, bakłażana i papryki masło sól, pierz natka pietruszki Przygotowanie: Z kapeluszy wyciąć nóżki i posiekać. Fileta z kurczaka pokroić … Czytaj dalej Grillowane portobello

czarrna od kuchni
KUCHENNA APTEKA #12 - CUKINIA 135

Cukinia, zwana też kabaczkiem to bardzo popularne w Polsce warzywo. Można ją jeść na surowo, grillować, dusić, gotować oraz zapiekać. Ma ona bardzo szerokie zastosowanie w kuchni, gdyż można przyrządzić z niej liczne dania wytrawne, jak np.: leczo, frytki, spaghetti, zupy, czy  faszerowane cukinie, ale także można upiec z nią słodkie ciasto. Jadalne są również kwiaty cukinii.  Cukinia

Kuchnia MagdaLeny
Parmigiana z bakłażanów i cukinii 163

tylko ostatni etap, czyli pieczenie niecałe pół godziny zostawić na dzień podania tuż przed posiłkiem. Jak przestrzega autorka, nic nie zastąpi smaku podsmażonych warzyw w tym daniu, ani ich grillowanie, czy o zgrozo surowizna. Ciekawostka, która zresztą potwierdza moją teorię, nie wyczuwam goryczki w bakłażanach, i praktycznie nie męczę solą, jedyny sens przeprowadzania procesu jest taki, że ten zabieg powoduje

greenscarf
Crème brûlée z cynamonem 172

godziny (a najlepiej na całą noc).  Przed podaniem posypuję wierzch Crème brûlée brązowym cukrem i opalam palnikiem (jeśli nie masz palnika, można ustawić kokilki w piecu z funkcją grillowania pod mocno nagrzanym rusztem, ale wtedy nie będzie efektu skorupki, a i cały deser się podgrzeje). SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Grillowane tortille z pieczonym kurczakiem i frytkami 479

piórka, plasterki pomidorów, sałatę, frytki i sos ziołowy. Całość zawinąć, zamykając nadzienie w środku. Patelnię grillową spryskać olejem i dobrze rozgrzać. Kłaść zawinięte tortille łączeniem do dołu i grillować obciążając dodatkowo np. deską do krojenia. Po około 5 minutach odwrócić na drugą stronę. Podawać gorące z dodatkową porcją ulubionego sosu zimnego Winiary. Smacznego :) ‚Przepis bierze udział w Konkursie na przepis

https:KKuchniaMniam
Dip ogórkowy z miętą 195

Pyszny ogórkowy orzeźwiający sosik. Z dodatkiem mięty nabiera jeszcze większej świeżości. Ilość mięty oczywiście zależy od naszych upodobań. Taki sosik jest świetnym dodatkiem do grillowanej karkówki czy też placków z cukinii. składniki: 2 średnie długie świeże ogórki 400 g jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z limonki sól,pieprz listki świeżej mięty Ogórki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce

Monia miesza i gotuje
GRILLOWANE GRUZIŃSKIE CHLEBKI CHACZAPURI NA SŁODKO 150

większe chlebki. Każdą część wałkujemy. Na środek dodajemy farsz owocowy. sklejamy ciasto tak aby nie wypłynął farsz i wałkujemy ciasto na płaski placek. Smarujemy chlebki odrobiną oliwy i grillujemy z każdej strony po ok 4-5 minut. Chlebki podajemy z musem i owocami. Wpis powstał we współpracy

Kuchnia w oparach
Ziemniaki pieczone z majerankiem i czosnkiem 106

termoobiegiem w rozgrzanym do temperatury 200 o C piekarniku przez około godzinę. Gdy są już miękkie i rumiane podaję je na stół na ogół w towarzystwie grillowanego mięsa i sałaty. Pieczone ziemniaki z majerankiem i czosnkiem gotowe. Ziemniaki pieczone z majerankiem i czosnkiem SMACZNEGO

Gotuj Się Kto Może
#21 Domowy, zdrowy kebab z ziołowymi frytkami 216

dobrze wyrabiamy. Postarajmy się, aby masa mięsna była lekko pikantna. I nie bójmy się próbować surowego mięsa! Z mięsa formujemy rulony o długości około 10cm. Jeżeli będziemy mięso grillować, wtedy nadziewamy na patyk do szaszłyka. Do ziołowych frytek będziemy potrzebowali: 4-5 dużych ziemniaków olej sól, pieprz, zioła prowansalskie suszone 2 ząbki czosnku Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w paski

Taste of imagination
Kotlety z bakłażana z serem żółtym 133

smaku, sól i pieprz do smaku, mąka pszenna pół łyżki, olej do smażenia, bułka tarta do obtoczenia, Sposób przygotowania: Czerstwą bułkę moczymy w mleku lub w wodzie. Bakłażana grillujemy w całości lub przekrawamy na pół, a następnie wkładamy na grilla lub do piekarnika i pieczemy do miękkości. Następnie za pomocą łyżki wyciągamy miąższ z bakłażana i miksujemy go na gładką

kulinarne odsłony pati
Pieczarki faszerowane bazyliowym pesto i serem pleśniowym 132

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na aromatyczną przystawkę w postaci pieczarek faszerowanych bazyliowym pesto z dodatkiem sera camembert i słonecznika. Do przygotowania 5 porcji potrzebujemy: - 1 opakowanie pieczarek do grillowania (5 szt.) - 1 opakowanie świeżego pesto bazyliowego (120 g) - 1 opakowanie sera pleśniowego camembert (120 g) - garść nasion słonecznika - sól i pieprz - olej 1. Pieczarki obieramy, płuczemy i osuszamy, a następnie

Bez Cebuli

Proponowane wyszukiwania