Parmigiana z bakłażanów i cukinii

Parmigiana z bakłażanów i cukinii

Parmigiana z bakłażanów i cukinii

Kolejny przepis z mojej ulubionej ostatnio książki kucharskiej „Vegano Italiano”, tym razem pargmigiana, której nazwa może być myląca. Jedna opcja mówi o tym, że nazwa pochodzi od parmezanu, a druga- bardziej fikuśna, że podobno pochodzi od słowa parmiciana, oznaczającego na Sycylii drewnianą deseczkę żaluzji, a więc taki przekładaniec. Za każdym razem, gdy otwieram tą książkę to nie mogę wyjść z podziwu, że tylko z trzech składników i praktycznie zerowej ilości przypraw, a tym przypadku bakłażanów, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu greenscarf

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

becky greenscarf

100 % weganka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, tarta, sosy, sos pomidorowy, placki, bułki, lasagne, warzywa na patelnie, zapiekanka, zapiekanki, zapiekanka warzywna, placki z cukinii, zapiekanka z cukinii, sos serowy

Inne przepisy z greenscarf

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.