grillowana - 1000 przepisów (strona:39/67)

Grillowany ser kozi z płatkami migdałów i jeżynami. 204

kładziemy na talerzu posypujemy naszymi płatkami z masłem i dodajemy świeże jeżyny - teraz najlepsze :) - gdy przetniemy nasz ciepły ser zawartość się wyleje i stworzy nam  naszą całość  Grillowany ser możemy podawać w wielu wariantach, zapraszam na stronę gdzie znajdziecie wiele inspiracji na smakowite dania z sera koziego. Zdrowe, pyszne, naturalne klik Smacznego

Basia w kuchni
LESZCZ NADZIEWANY PASTĄ Z RUKOLI I ORZECHÓW 90

RUKOLI :  1 opakowanie rukoli  garść migdałów, spażonych i obranych z ciemnych skórek 1 łyżka ziarna słonecznika 4 łyżki oliwy z oliwek 1 opakowanie kremowego serka Arla Apetina Grillowana papryka i oliwki  pomidorki koktajlowe do dekoracji

Kulinarne Fantazje Marioli
Podudzia pieczone w sosie barbecue 152

Czasami czasu brak...więc trzeba coś przygotować w oka mgnieniu. Kulinarne "guru" napisała niedawno, że jak upał, to mięsa się nie chce...a jednak. Statystyki potwierdzają, że Polacy lubią grillować z rodziną, ze znajomymi...ot tak, po prostu. Zdecydowanie tak przygotowane mięso nadaje się na tę okoliczność ;) Polecamy sos barbecue, który idealnie komponuje się z mięsem drobiowym od Folwark Składniki

R'n'G Kitchen
Quinoa z nutą kardamonu, grillowanymi figami i suszonymi śliwkami 150

ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem rozgniecionego nasionka kardamonu, a następnie odcedzić na gęstym sitku. Śliwki kroimy na kawałki i mieszamy z quinoa. Figi kroimy na ćwiartki i grillujemy na suchej patelni, mieszamy z pozostałymi składnikami i gotowe

Quinoa Raz!
Sałatka z quinoą, roszponką i grillowanym indykiem 148

odstawiamy na 20 - 30 minut. Sałatę lodową rwiemy na kawałki mieszamy z roszponką, przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi i quinoą, wykładamy na talerze. Indyka kładziemy na rozgrzaną patelnie do grillowania i opiekamy na złoto z obu stron, na koniec chwilę dusimy pod przykryciem. Jeszcze gorącego indyka kroimy na grube paski, układamy na sałatce i polewamy sosem z cytryny, oleju lnianego

Quinoa Raz!
Sałatka tabbouleh z quinoą 143

Cóż może być lepszym dodatkiem do grillowanych dań, jeśli nie orzeźwiająca sałatka? Ta jest inspirowana kuchnią libańską, a konkretnie sałatką tabbouleh, którą tradycyjnie przygotowuje się z bulgurem, ale ponieważ to gluten w czystej postaci, którego nie wolno mi jeść, zastąpiłam go quinoą i wyszło fantastycznie. Jak zwykle komosa ryżowa zdała egzamin ;) Sałatka jest aromatyczna i lekka z dużą ilością zieleniny

Quinoa Raz!
Razowy makaron z indykiem z pastą z pieczonej papryki i suszonych pomidorów 200

termoobiegiem) przez około 30 min - aż skórka ściemnieje (może być nawet czarna :)). Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Indyka kroimy w kostkę, grillujemy lub smażymy na złoto  (na beztłuszczowej patelni lub na niewielkiej ilości oleju). doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Upieczoną paprykę obieramy ze skórki i miksujemy z pomidorami i przeciśniętym przez

Moje Kuchenne Rewelacje
Risotto z bobem i grillowanym łososiem 138

Dziś na blogu wyjątkowe połączenie ryżu arborio z bobem i grillowanym łososiem! Risotto: 1 szklanka ryżu arborio mała miseczka ugotowanego i obranego z łupin bobu duża łyżka masła i łyżka oleju lub oliwy 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2 szklanki bulionu warzywnego 1/2 szklanki białego wina łyżeczka oregano lub ziół do pizzy sok i skórka starta z połówki wyszorowanej

Czerwień i błękit
grillowa sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową i koperkiem 183

akcji kulinarnej "to my! młode kartofelki 2016 " dołączam sałatkę ziemniaczaną pasującą do wszelkich grillowanych mięs. jej delikatny smak nie konkuruje intensywnymi przyprawami i z powodzeniem może zastąpić tradycyjnie podawaną kromkę chleba. sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową i koperkiem 0,5 kg małych młodych ziemniaków, 0,5 kg fasolki szparagowej, 1 duży pęczek koperku, 1 szalotka, 1 filecik anchovies, 3 łyżki

Eksperyment sobotni
Kapusta pieczona – na dodatek 405

być miękka na wbitym widelcu. Tak naszykowaną kapustę można zjeść nawet samą, z jogurtowym sosem. Ale świetnie pasuje podana do pieczonej lub smażonej wieprzowiny – my zjedliśmy ją z grillowaną szynką. SKŁADNIKI 1 mała młoda kapusta, o dosyć zwartych liściach 3-4 ząbki czosnku (naprawdę, nie ma tu co oszczędzać!) 5 łyżek oliwy z oliwek sól pieprz

Karo in the Kitchen
Grillowane ziemniaczki 122

młodych ziemniaków 3-4 łyżki oleju świeże zioła, u mnie lubczyk, oregano, szałwia i koperek sól i pieprz Przygotowanie: Ziemniaki oskrobać i odgotować w osolonej wodzie, … Czytaj dalej Grillowane ziemniaczki

czarrna od kuchni
Makaronowa sałatka z sosem sojowym 108

łączę z pozostałymi składnikami. Posypuję solą, pieprzem, polewam sosem sojowym (jest dosyć słonawy, więc trzeba uważać, żeby nie przesadzić z jego ilością). Sałatka rewelacyjnie smakuje jako dodatek do różnych grillowanych mięsiw czy też kiełbasek ;-) SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
SAŁATKA Z PIECZONYCH BURACZKÓW I KOLOROWYCH POMIDORÓW 112

smaku plasterki pomidorów przełożyłam cienkimi plastrami pieczonych buraczków. Całość posypałam pokruszoną fetą i listkami kolendry. Przed samym podaniem skropiłam sosem winegret. Sałatka idealnie komponuje się z pieczonym kurczakiem, grillowanym stekiem lub burgerem. Podana z chrupiącym, opieczonym pieczywem może stanowić samodzielne danie. SKŁADNIKI na 2 porcje 2 średnie pomidory malinowe 2 pomidory żółte 6 pomidorków cherry 1 średni upieczony burak

cool and minty
SUSHI Z PIECZONYM ŁOSOSIEM 127

moich ulubionych. Nie zawsze mam dostęp do dobrych surowych ryb, które są kruche, świeżutkie i rozpadają się w ustach. Nie chcę ryzykować, dlatego najczęściej korzystam z pieczonego lub grillowanego łososia teriyaki.  Zwijanie sushi może być świetnym sposobem na spędzanie wieczoru z przyjaciółmi. Fajne jest to, że w domu możemy poeksperymentować ze składnikami. SKŁADNIKI / 6 porcji 2 szklanki ryżu

cool and minty
Sałatka z awokado, pomidorkami, kukurydzą i czerwoną fasolą. 194

niego sos z dodatkiem jogurtu greckiego, soku z limonki i czosnku. Sos smakował tak pysznie, że pewnie wykorzystam go jeszcze do innych celów. Świetnie będzie się nadawał do grillowanych warzyw. Do sałatki użyłam natki pietruszki, ale świetnie nada się też szczypiorek, nawet myślę, że będzie lepiej do niej pasował. Sałatka bardzo nam smakowała i pewnie jeszcze nie raz ją zrobię

Zakątek rozkoszy kulinarnych