Przygotowanie domowego sushi wymaga pewnych umiejętności i cierpliwości, ale nie jest tak trudną sprawą, jak mogłoby się wydawać. Z dobrymi wskazówkami zrobienie kolorowych i pysznych rolek to nic trudnego. Najważniejsze jest przygotowanie ryżu, który po ugotowaniu powinien być lepki i nie powinien się rozsypywać. Ryż japoński ma małe okrągłe ziarna i po ugotowaniu mocno się klei. Wymaga długiego płukania na sicie i około 30 minutowego moczenia w zimnej wodzie. Nie sprawdzą się żadne inne rodzaje ryżu, ... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...