grillowana - 1000 przepisów (strona:48/67)

Sos BBQ 123

uszy! :)Dzisiaj ten sos już tylko lubię (jakoś bardziej wolę jogurtowe i delikatniejsze), ale od czasu do czasu przygotowuję go w domu- szczególnie wtedy, kiedy serwuję grillowane mięso lub burgery- bo to duet idealny! :)Wypróbujcie koniecznie ten sosu, który jest odpowiednio słodki, lekko kwaśny i pikantny w sam raz! :)* cebula- 1 duża szt.** czosnek- 2 ząbki* cukier- 2 łyżki* ketchup

Kraina Miodem Płynąca
Szybkie roladki z serem 187

Pyszna i szybka przekąska na ciepło Można przygotować wcześniej, a przy gościach tylko usmażyć lub wrzucić na grill/patelnię grillową i gotowe!Podawać z sosem czosnkowym

Kto ugości moich gości?
Włoska zapiekanka makaronowa z brokułami i mozzarellą 238

może być inny rodzaj sera).Wkładamy do piekarnika (najpierw pieczemy ok. 10 minut w 180°C (termoobieg), następnie około 5-10 minut w 200 stopniach C (funkcja grill). Podczas grillowania najlepiej stać koło piekarnika i obserwować zapiekankę, aby ustrzec od spalenia

Kredowe Menu
Ciasto cukiniowe 175

Pomysłów na wykorzystanie cukinii jest sporo, chociaż nie tak wiele jak z moją ukochaną dynią Na blogu znajdziecie już przepisy na placuszki z cukinii, sałatkę z grillowanymi warzywami, zapiekankę z cukinii, zapiekankę ryżową z cukinią, roladki z cukinii… Teraz przyszedł jednak czas na coś słodkiego w postaci ciasta cukiniowego…:) Ciasto cukiniowe jest bardzo wilgotne i w smaku przypomina

UgotujmyTo.pl
Tortilla meksykańska z kurczakiem 191

uformowaniu cienkich placków i pieczeniu ich na specjalnych patelniach. Powinno się je spożywać ciepłe, gdyż po ostygnięciu nabierają konsystencji gumy. Tortille podaje się je na wiele sposobów – smażone, grillowane, zapiekane. Ciasto można doprawiać na ostro lub na słodko – w zależy od upodobań i planu czym chcemy je wypełnić.Największą zaletą tortilli jest to, że pasuje

Świat Domowej Kuchni
Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń 140

większe niż mięso kawałki. Przygotować patyczki do szaszłyków i nabijać na nie na przemian kawałki kurczaka i brzoskwiń. Szaszłyki piec na grillu, lub w piekarniku z funkcją grillowania, obracając je co jakiś czas, aż do momentu kiedy ładnie się zarumienią z każdej strony.Źródło: przepisy.pl

Świat Domowej Kuchni
Warkocz z kurczaka ze szpinakiem 238

się tradycyjne filety z kurczaka?Macie ochotę zrobić coś nowego i zaskoczyć rodzinę czy też znajomych na imprezie?Te przepis jest dla Was!Soczysta … zamarynowana … a potem grillowana pierś z kurczaka podana z aromatycznym szpinakiem jest nie tylko smaczna , ale i rewelacyjnie wygląda!Robi się ją błyskawicznie i tak samo szybko znika! SKŁADNIKI:- filet z kurczaka

Ostra na Słodko
Pieczone żeberka jabłkowo – musztardowe na ostro 148

Uwielbiam żeberka!Pieczone , duszone , grillowane … – każde!Z wielką przyjemnością przyrządzam je na rodzinne obiady … i z równie wielką przyjemnością patrzę jak domownicy oblizują paluchy!Dziś mam dla Was przepis na pieczone żeberka w jabłkowo – musztardowej glazurze.Odpowiednio ostre … delikatnie słodkie , podane z pieczonymi ziemniaczkami tworzą danie godne najlepszej restauracji!SKŁADNIKI:* Żeberka – 400 g* Smakowita Pajda

Ostra na Słodko
Kurczak Tikka masala 365

znów tam pędzimy!Tym razem zabieram Was na jedno ze swoich ulubionych dań, a mianowicie kurczaka Tikka Masala.Jest to tak naprawdę danie brytyjskie, oparte na kuchni indyjskiej.Jest to rodzaj grillowanych lub smażonych filetów z kurczaka uprzednio marynowanych , podawanych w specjalnym śmietanowym sosie masala z pomidorów i aromatycznych przypraw, serwowanych na gorąco.Obłędne!Niesamowicie aromatyczne!Sycące!gwarantuję , że totalnie zakochacie się

Ostra na Słodko
F... Faszerowana cukinia! 262

Warzywa to podstawa moich posiłków. Zawsze stanowią większą część na talerzu. Są wielofunkcyjne, można je podawać w formie sałatek, zapiekanek, grillować czy smażyć, a nawet marynować! A kto nie lubi faszerowanych warzyw? Faszerowana cukinia, bakłażan, papryka czy nawet pieczarki to nie lada rarytas i oryginalne danie. Dziś przedstawiam Wam Panią Cukinię faszerowaną mięsem mielonym z ciekawymi dodatkami :)Składniki:1 średnia

Kitchens Alphabet
Tarta śródziemnomorska - quiche. 284

wykładam dość cienko ciastem (razem ze ściankami). Podpiekam kilka minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku po czym nakładam nadzienie:1 niewielka cukinia pokrojona w plasterkimieszanka suszonych pomidorów, papryki grillowanej, oliwek z olejuczosnekok 100 gram ulubionej wędliny (oby nie suche kiełbasy, bo one nie nadają się do zapiekania), pokrojonej w paseczkiok 150 g gorgonzoliok 1/2 szklanki mleka2 jajkaNa ciasto ułożyłam

Z butelką mleczka w tle
Szaszłyki 233

wrzątku - dzięki temu warzywa szybciej obsmażą się na grillu i będą smaczniejsze.Na patyczki nabijamy w dowolnej kolejności wszystkie składniki (proponuje nabijać warzywa na przemian z mięsem). Szaszłyki grillujemy z obu stron do zrumienienia mięsa lub według upodobań. Moje posty

Słodka Strona
Puree z selera 194

który podsunął mi pomysł na świetny zamiennik ziemniaków czyli puree z selera. Bez ziemniaków nie wyobrażam sobie życia. No, do tej pory nie wyobrażałam sobie ;) Seler lubię na surowo, grillowany czy panierowany. W formie puree wcześniej go nie jadłam, a szkoda, bo smakuje rewelacyjnie. I przede wszystkim daje możliwość eksperymentowania z dodatkami, które modyfikują jego smak.moje puree doprawiłam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Spotkanie Blogujących Babeczek - relacja 156

przy ul. Zaułek 1. Pan Paweł (jeden z właścicieli) zadbał o to, abyśmy bawiły się rewelacyjnie. Pan Arkadiusz przygotował dla nas wspaniałe potrawy: pyszne sałatki z opiekanymi bagietkami, grillowany schab i piersi z kurczaka. Mnie zachwycił smak zapiekanych w śmietanie ziemniaczków :) Do naszej dyspozycji był bufet z aromatyczną kawą, herbatą i wspaniałym ciastem. Soki, chłodne napoje i wino również

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tapas z daktyli, gorgonzoli i serrano 110

boczkuwykałaczkipomidorki koktajlowe (opcjonalnie jako dodatek)Przygotowanie:Drylowane daktyle wypełniać serem, a następnie owijać w 5-6 cm plaster szynki i nadziewać na wykałaczki. Gotowe szaszłyki można piec, smażyć lub grillować. Ja piekłem je w piekarniku na kratce, uprzednio nagrzanym do 220°C przez 8 minut (po 4 z każdej strony). Jeśli używacie boczku może to zająć dłużej, aż się wytopi

Food Square

Proponowane wyszukiwania