Hummus w słoiku. 249Jestem słoikiem. Lubię słoiki. Przywożę je też z domu rodziców. Czasami dostaję z nimi paczkę. (!) W słoikach przechowuję, pasteryzuję zupy, roznoszę rosół, pakuje
Fiolka w kuchni
Ryżowe „burgery” z wędzoną makrelą, guacamole i szparagami 184To wbrew pozorom bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie. Świetnie syci ale nie jest ciężkie. Przyrządzenie tego obiadu zajęło mi mniej niż pół godziny. W
Mienta blog
Coś z grilla: buła z warzywami w 'vinegrecie'. Znowu prosto, a jakże smacznie 250Kolejny piąteczek przed nami. Dla wielu szczęśliwców to pierwszy weekend wakacji, więc pewnie będzie się działo. Jeśli tylko pogoda dopisze powietrze znów przesiąknie grillowym aromatem. Oto
Kuchnia po mojemu
Steki z antrykotu 248Dzisiejszy przepis na steki - to przepis i wykonanie mojego Męża :) Moje tylko zdjęcia i degustacja - pycha :) Bez zbędnego zadęcia i filozofii robienia steków - bez termometrów, mierzenia
Moje Kuchenne Rewelacje
MarchewkowA ZupA KreM 234Składniki: 4 średniej wielkości marchewki 2 litry wody 250 g pomidorków koktajlowych 1 op słodkiej śmietanki 30% oliwa z oliwek pieprz sól 1 łyżeczka kurkumy
Luźna Kuchnia
Magiczna przyprawa do grilla 244Ta przyprawa może być stosowana do każdej potrawy z grilla. Najfajniejsze w niej jest to, że możemy dostosować jej poziom ostrości do własnych upodobań. Składniki: ½ szklanki
naRuszcie
Wyjątkowe irlandzkie sosy do potraw z grilla i nie tylko – Ballymaloe Tomato Original Relish i Ballymaloe Jalapeno Pepper Relis 263Irlandzkie sosy Ballymaloe są produkowane przez rodzinną firmę. Sosy te są gotowane z wykorzystaniem tradycyjnych metod i składników najwyższej jakości. W wyniku czego otrzymywany jest produkt
naRuszcie
Whiskey z Colą jako marynata do mięs 241Śmiało można powiedzieć, że whiskey z colą to najpopularniejszy na świecie drink. Dwa składniki tego napoju a mianowicie dobra whiskey i Coca-Cola mogą być również
naRuszcie
Szaszłyki z grilla 233Była już karkówka w plastrach oraz karkówka na różne sposoby.Czas na karkówkę z grilla w szaszłykach.Ok. 1 kg karkówki kroimy, tym razem nie
Maminek kulinarny