grillowana - 1000 przepisów (strona:47/67)

Sałata z grzankami i grillowanym mięsem 137

będziemy  jeść? Jeszcze nie stworzyłam Menu, ale nie będziemy szaleć z kaloriami, aby nie czuć się tego wieczoru ciężko ;) Myślę nad lekką sałatą z grzankami z grillowanym mięsem, do tego jakiś lekki cytrynowy dressing i gotowe. A Wy macie już plany na Walentynkowy wieczór? "Składniki:jedna mała sałata ozdobna4 pomidorkikromki chleba pszennegoprzyprawa do sałatek2 kotlety schabowe pół szklanki

Słodkie Przyjemności
Aranżacja Wielkanocnego Stołu 120

Pierwszy raz od bardzo dawna, święta Wielkanocne (poza przelotnym deszczem) były tak ciepłe, że można było spędzać czas z rodziną na dworze. Spacerowaliśmy, oblewaliśmy się wodą, grillowaliśmy. Tak, tegoroczne święta były pod tym względem baaardzo udane! Mimo wszystko, śniadanie Wielkanocne i Dyngusowe zjedliśmy przy pięknie zastawionym stole, w ciepłych, wiosennych kolorach. Na stole pojawiły się wiosenne kwiaty i świąteczne

Słodkie Przyjemności
30 spotkanie warszawskich blogerów kulinarnych 134

możemy zabłysnąć samodzielnie przygotowanymi  potrawami, którymi częstujemy resztę biesiadujących. Spotkanie tak jak wcześniej wspomniałam miało formę pikniku, mieliśmy możliwość wypróbowania nie tylko zimnych przystawek, ale i ciepłych, grillowanych mięs. Nie obyło się również bez deserów i pysznego, orzeźwiającego picia – o czym za chwilę opowiem więcej.Tym razem naprawdę było w czym wybierać!Choć trudno wymienić wszystkie potrawy które

Słodkie Przyjemności
Poland Trip cz.1 - Kazimierz Dolny i Sandomierz 136

gdzie będziemy mieć najbliżej. Padło na Coctail Bar. Hmm jak sama nazwa wskazuje, nie była to typowa restauracja, a więc i karta smakowo nie powalała. Wybraliśmy kotleta z kurczaka, grillowaną w miodzie pierś z kurczaka i panierowanego schabowego. Tak jak mówię, smaki mało wygórowane, ale mimo wszystko przyznać muszę, że potrawy były odpowiednio doprawione i smaczne.W Sandomierzu można było kupić

Słodkie Przyjemności
Poland Trip cz.2 - Kraków i Zakopane 164

znasz? poznaj! Muszę przyznać, że chodzenie nas wykończyło - przynajmniej mnie, dlatego przystawka i mocna kawka była wskazana. Jak o kawie nic nie powiem (ot espresso jak espresso) tak grillowane bułeczki z trzema sosami były na sam początek znakomite. Ale przecież nie na to czekaliśmy. Mateusz zamówił gruzińskie chaczapuri - o którym wspomina mi do dziś co jakiś czas krzycząc

Słodkie Przyjemności
Grillowany miecznik z sosem cytrynowym 126

lodówki na min. 1 godz.Sok z cytryny połączyć z drugą łyżeczką rozmarynu i oliwą z oliwek. Wymieszać i odstawić.Rozgrzać patelnię grillową i położyć na niej wcześniej osuszoną rybę. Grillować z obu stron po kilka minut. Szpinak rozmrozić na patelni, pozwolić by woda odparowała, dodać przeciśnięty przez praskę pozostały czosnek, wymieszać i doprawić do smaku. Miecznika podawać

Pasja Smaku
LEKKA SAŁATKA Z POMIDORKÓW KOKTAJLOWYCH I SERA PLEŚNIOWEGO 234

Danie proste i pyszne.  Na lekką kolację lub jako dodatek do grillowanych mięs.Słodkie pomidorki koktajlowe + pyszny pleśniowy ser. Idealna para :))Składniki:pomidorki koktajloweulubiony ser pleśniowyświeżo zmielony pieprzszczypiorekoliwa z oliwekew. szalotkaWykonanie:Pomidorki myjemy, kroimy na połówki, ser rozdrabniamy, szczypior kroimy. Pieprzymy (ja nie używam już soli, bo ser jest dla mnie wystarczająco słony), skrapiamy oliwą, odstawiamy

Walijskie Pichcenie
Grillowane pieczarki 139

sobotnie popołudnia idąc na spacer można już poczuć pachnące grille. Ja uwielbiam grillowane warzywa. Oliwa, czosnek, zioła na pysznych i zdrowych warzywach to niebo.Dziś zrobiłam pieczarki, chyba wszyscy je lubimy, wszystko można do nich dodać i zawsze smakują świetnie.Składniki:Pieczarki (duże kapelusze),Chilli,Oliwa,Dwa ząbki czosnku,Bazylia,Sól,Pieprz.Pieczarki myjemy,wycinamy z nich nóżki, smarujemy oliwą

Kulinarna rozmowa
Tymbaliki rybne z warzywami 177

wysmarować je z dwóch stron w marynacie. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić na pół godziny w chłodne miejsce.Rybę przełożyć do blaszki i piec z opcją grillowania (220°C), przez około 20 minut lub upiec w temperaturze 180°C przez około 25 minut.Teraz czas na warzywa. Na dużej patelni roztopić masło z oliwą, dodać imbir i mieszając podsmażyć

Świat Domowej Kuchni
Bakłażany faszerowane mięsem 206

jest podstawowym składnikiem wielu tradycyjnych dań - prowansalskiego ratatouille  - greckiej musaki, arabskiej baba ghanoush, czy rosyjskiego kawioru z bakłażana nazywanego również kawiorem biedaków. Można go smażyć, dusić, gotować, piec, zapiekać, grillować… Bakłażany faszerowane mięsem i zapiekane z mozarellą.   Składniki: - 2 średnie bakłażany- 600g mięsa mielonego z drobiu  (zmieliłam 2 piersi z kurczaka)- 1 cebula- kilka szt. dymki- 4 ząbki czosnku

mojewypiekiinietylko
Szaszłyki drobiowe z morelami 145

wszystkiego było po trochu, i w sam raz.  Morele złagodziły ostrość marynaty i jednocześnie nadały szaszłykom wspaniałego smaku. Szaszłyki drobiowe z morelami podałam z dodatkiem ryżu jaśminowego. Zanim zaczniecie grillowanie spróbujcie pieczonych w piekarniku. Na obiad, czy kolację  są prze-pysz-ne. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Szaszłyki drobiowe z morelami appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Surówka z papryki 187

pomocą widelców i podajemy.Papryka, moim zdaniem, należy do najciekawszych warzyw.  Bogactwo gatunków, barw, kształtów i smaków stawia ją na szczycie tej piramidy. Możemy ją jeść na surowo, pieczoną, gotowaną, grillowaną… i nie tylko. Wędzona nadaje potrawom wprost unikatowy aromat. Pod każdą postacią wydobędziemy z niej różne smaki. Jej walory zdrowotne są dodatkowym atutem, dla którego warto się z nią

mojewypiekiinietylko
Pieczarki pod migdałowo pistacjową pierzynką 119

wiem, jak Wy, ale ja bardzo lubię pieczarki i to pod każdą postacią. Smażone, pieczone, gotowane, grillowane, w sosie, pasztecie… i nie tylko. Pieczarki pod migdałowo pistacjową pierzynką należą do moich ulubionych.     Składniki:  - 13 dużych pieczarek (portobello)- 220g mielonych migdałów- ok. 40g pistacji- 2 pory- 2 jajka- sól- olej arachidowy Pieczarki dokładnie oczyszczamy przy użyciu pędzelka. Łyżeczką wydrążamy

mojewypiekiinietylko
KREMOWA GRECJA W PIEKARNIKU 120

Jest to więc podróż bez długiego i niewygodnego transportu. Podróż dostępna na każdą kieszeń. Dlaczego kremowy serek Arla Apetina "TAPAS"?A co jak nie baza składająca się z grillowanej czerwonej i żółtej papryki, bazylii, oliwek i czosnku? Wszystko to, co same od siebie wkładałyśmy do naszego zapiekanego raju odnalazłyśmy również w małym, zgrabnym, poręcznym opakowaniu. Grzechem byłoby przejść koło

Wypisz Wymaluj
Warzywa w roli głównej 197

zielonym sosemPilaw ze szparagami i bobemMarchewka duszona w oliwieFasulye pilaki, TurcjaLasagne wegetariańskaKalafiorowe gratinParmigiana z patisonówGigantes plaki, GrecjaWarzywa duszone po hiszpańskuKorzenny pilaw z bobemMuszelki z kalafiorem i botwinkąSzparagi i pomidorki grillowane

Chilli Czosnek i Oliwa