gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:134/372)

Kurczak z curry 151

pokrojone w kostkę 3 duże cebule - pokrojone w kostkę 2 ząbki czosnku - przeciśnięte przez praskę 2 szklanki ryżu pierś z kurczaka- pokrojona w kostkę natka pietruszki sól pieprz odrobina ziół prowansalskich 4 stołowe łyżki curry + 1 łyżka wsypana do gotującego się ryżu odrobina ostrej papryki w proszku olej do smażenia Wykonanie: Cebulę i paprykę wraz z solą i pieprzem dusić

Pychotkaaa
Indyjski kurczak curry z chatney'em z mango w tortilli 294

czarnego świeżo mielonego pieprzu, soli. Przygotowanie dania tradycyjnie rozpocząłem od przyprawienia mięsa, które przed rozpoczęciem obróbki termicznej powinno co najmniej przez 20 minut poleżeć zamarynowane w lodówce. Piersi z kurczaka pokroiłem w dość drobną kostkę - o boku około 1 cm. Do mięsa dodałem sok z jednej limonki oraz otartą z niej skórkę, 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, 3 czubate(...)patelni typu wok rozgrzałem niewielką ilość oliwy, a następnie dodałem do niej zamarynowane wcześniej mięso z kurczaka - bezpośrednio po jego wyjęciu z lodówki i smażyłem przez około 7 minut. Po tym czasie dodałem na patelnię zawartość jednej puszki z krojonymi pomidorami i całość gotowałem na dużym ogniu przez około 5 minut - aż do niemal całkowitego odparowania wody zawartej w pomidorach

Wyprawy kulinarne
Zupa pekińska na bogato, jak z restauracji 273

kurczaku, ale nie zaszkodzi także użyć, jak u mnie, zwykłych porcji rosołowych, które wcześniej można posypać przyprawą do kurczaka i upiec w piekarniku przy okazji tworzenia innego dania. Następnie zalewamy je około 3 litrami wody, wrzucamy do niej także piersi i gotujemy całość z łyżką soli, jak rosół przez przynajmniej 2 godziny na bardzo wolnym ogniu. Wywar jest podstawą zupy(...)być esencjonalny. Gdy będzie gotowy przecedzamy go na durszlaku. By zminimalizować ilość tłuszczu można odstawić wywar do lodówki na 2 godziny, po czym przelać przez papierowy ręcznik. Ugotowaną pierś kurczaka kroimy w cieniutkie paski. Szalotkę kroimy w dość grube półksiężyce. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy w nim, aż napęcznieją, po czym przecedzamy. Kapustę pekińską płuczemy i drobno siekamy. Wszystkie

Kuchenna Kontrrewolucya
Gołąbki z włoskiej kapusty z wieprzowiny i kurczaka z dodatkiem brązowego ryżu. Garnek Concept Plus WOLL. 186

średniej wielkości kostkę. Ryż dokładnie wypłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Powinien być lekko twardawy, gdyż do miękkości dojdzie podczas duszenia z mięsem.Wieprzowinę, pierś z kurczaka i wystudzony ryż połączyć razem, dodając resztę składników. (Wodę dodajemy, aby mięso było bardziej soczyste.) Masę dokładnie wyrobić i odstawić do lodówki, aby wszystko razem "przegryzło się".Kapustę obrać(...)wierzchnich liści i obgotować lekko. Do pomocy w obgotowywaniu kapusty wykorzystałam składany durszlak. Kapustę ułożyłam w nim, a następnie wstawiłam do garnka z gotującą się wodą. Kiedy kapusta była sparzona, wyjmowałam durszlak, składałam go na płasko i wygodnie zdejmowałam liście. Ze zdejmowanych liści ścinać środkowy gruby nerw, żeby gołąbki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Carbonara trochę inaczej- a'la Edyta 249

pieprz, paprika, suchy czosnek, bazylia* na 100 gr makaronu przypada 1 jajko Podsmażamy boczek na maśle. Nacieramy piersi z kurczaka przyprawami( sól, pieprz, paprika, czosnek I bazylią ) I smażymy z obu stron na oleju. Podsmażone piersi kroimy w kostkę.Gotujemy makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.Rozbijamy jajko, dodajemy do niego stary parmesan. Ugotowany I odcedzony makaron przekładamy

Smaki Edyty
Kalarepy nadziewane białą kaszą gryczaną i kozim serem 207

gryczanej nie cierpią :) Moim chłopakom takie kalarepy bardzo smakowały. SKŁADNIKI: 3 kalarepy 100g białej kaszy gryczanej 1 cebula 1 filet z kurczaka 100g twardego koziego sera 1 pomidor sól pieprz czarny świeżo mielony suszona bazylia Kalarepy obrać i gotować w wodzie z niewielkim dodatkiem cukru i soli przez 25min. Po wyjęciu z wody wystudzić, ściąć czapeczkę i wydrążyć środek(...)tylko miseczki z kalarepy. Środka oczywiście nie należy wyrzucać, można np ugotować zupę :) Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu (15min). Cebulę i fileta z kurczaka drobno pokroić. Najpierw zeszklić cebulę z rozgniecionym czosnkiem, a później dołożyć mięso i lekko podsmażyć. Pomidora sparzyć , obrać ze skórki i pokroić w kostkę, pozbywając się wodnistych części. Mięso

https:KKuchniaMniam
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowo-czereśniowym 162

połówki. Do przesmażonego mięsa owoce, miód (do smaku) i śmietanę 18%. Całość posmakować i ewentualnie doprawić/dosłodzić. Gotować na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając. Danie będzie gotowe, gdy sos będzie lekko gęsty.  Przygotowane piersi z kurczaka podawać z ugotowanym ryżem. *jeżeli nie macie świeżych owoców to użyjcie brzoskwiń konserwowych + do sosu wlejcie zalewę z puszki; dzięki

Ugotować
Kurczak w sosie paprykowo-porowym 387

miękkości. Na końcu dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy, próbujemy a jeżeli jest taka potrzeba to jeszcze doprawiamy. W międzyczasie gotujemy makaron. Tym razem wykorzystałam makaron muszelki który bardzo lubię. Na końcu nakładamy do misek makaron, na niego kurczaka z sosem warzywnym Smacznego

Kuchenne Wariacje
Makaron z kurczakiem w sosie słodko - kwaśnym 160

łyżka sosu sojowego 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 duże ząbki czosnku pół płaskiej łyżeczki sproszkowanego imbiru sól Sposób przygotowania: Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu.  Cebule kroimy na piórka, marchewkę w drobne słupki , paprykę w kosteczkę, pierś z kurczaka w paseczki. Na rozgrzaną patelnię z oliwą, wrzucamy cebulkę podsmażamy, dorzucamy piersi z kurczaka, smażymy na dużym ogniu

Cukier&Puder
Zapiekanka z filetami z kurczaka na puree ziemniaczano-kukurydzianym 164

kukurydzy2 ząbki czosnku1/4 szklanki mlekapół szklanki śmietanki 12%15g masłasól, pieprz, bazylia1. Ziemniaki obieramy, kroimy na części i gotujemy do miękkości. Kukurydzę odsączamy z zalewy i wraz z mlekiem i czosnkiem blendujemy na gładką masę. Odstawiamy.   2. Filety z kurczaka kroimy na mniejsze części i lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem, smażymy na patelni do momentu aż przestaną być

Szefowa kuchni
Kurczak curry z mleczkiem kokosowym 240

najlepiej na około 2 godziny do lodówki. Przyprawionego kurczaka włożyć do woka lub do głębokiej patelni i smażyć około 10 minut (dobrze jest przykryć). Dodać czosnek, świeżo zmielony pieprz i sól, następnie wlać mleczko kokosowe i ewentualnie pędy bambusa lub kiełki fasoli. Po dodaniu mleczka już nie przykrywać, aby trochę odparowało, gotować jeszcze przez około 10 - 15 minut. Można powstały

Kuchcik gotuje
Roladki z buraczkami i żurawiną 140

dzisiejszy obiad polecam pyszne gotowane roladki z buraczkami. W kilkanaście minut możemy zrobić smaczny obiad dla całej rodziny. Roladki podałam z ryżem i sosem serowym. SKŁADNIKI: 3 piersi z kurczaka, 2 buraki ćwikłowe, ½ cebuli, 5 dag suszonej żurawiny, 2 łyżki masła, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Buraki obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroję w drobną kosteczkę. Na maśle(...)suszoną żurawinę. Smażę 3-4 minuty. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. 2. Piersi z kurczaka cienko rozbijam tłuczkiem. Oprószam przyprawami. Nakładam porcję farszu buraczkowego i zwijam w roladki. 3. Roladki zawijam w folię spożywczą. Końce związuję nitką. Przygotowane roladki wrzucam do osolonego wrzątku. Gotuję 30 minut na wolnym ogniu. 4. Ugotowane roladki odwijam folii i układam na talerzu

Tradycyjna kuchnia Kasi
LEŚNA SAŁATKA MOJEJ SIOSTRY 814

cały wysiłek. Zapraszam :) i SMACZNEGO  SKŁADNIKI: 1 podwójny filet z kurczaka 2 marchewki 10 dag sera żółtego tartego 5 ogórków konserwowych 3 jajka słoik pieczarek konserwowych natka pietruszki majonez sól i pieprz do smaku 1 łyżka papryki czerwonej olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Jajka gotuję, obieram i kroję drobno. Marchewkę gotuję a następnie obieram i trę(...)jest warstwowa dlatego zaczynamy od przygotowania dużej miski. Na dno kładziemy tarty ser żółty. Każdą warstwę smarujemy majonezem i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kolejna warstwa to ogórki, kurczak, marchewka, jajko. Następnie smarujemy majonezem i układamy pieczarki konserwowe. Szczeliny między pieczarkami wypełniamy natką pietruszki. Smacznego

Gotowanie Patki
stir fry z fasolką szparagową i kurczakiem 237

połowy limonki dokładnie mieszamy fasolkę szparagową gotujemy kilka minut by pozostała al dente i przelewamy zimną wodą makaron gotujemy i pozostawiamy na durszlaku do ocieknięcia pieczarki podsmażamy na patelni, aż nieco zmiękną i odstawiamy pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na dosyć duże kawałki rozgrzewamy olej na patelni, podsmażamy kurczaka kilka minut do kurczaka dodajemy paprykę

zobacz ich smak
Krupnik z mięsną wkładką 162

płynie magi 1 jajko 4 łyżki płatków owsianych 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka olej rzepakowy  Sposób przygotowania: 1. Udka i skrzydełka myjemy, a następnie wrzucamy do garnka i zalewamy ok 2,5l. zimnej wody. W czasie gotowania zbieramy szumowiny i dodajemy pokrojone w talarki marchewki, pietruszkę oraz liście laurowe, selera i ziela angielskie(...)dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kaszę. Gotujemy na małym ogniu ok 20 minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą w płynie magi.  2. Mięso (bez skóry) obieramy i siekamy bardzo drobno ostrym nożem. Można również zmielić. Dodajemy jajko, płatki owsiane, odrobinę soli i pieprzu oraz przyprawę do kurczaka. Całość mieszamy. Z powstałej masy tworzymy małe

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania