gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:131/372)

pikantny ketchup z papryki 175

tylko jako zamiennik tradycyjnego ketchupu pomidorowego ale też jako bazę sosu do ryżu czy makaronu. Można go połączyć z mięsem z kurczaka, podać jako dodatek do dań z grilla czy pieczonych mięs.  * Uwaga- podczas gotowania masa była dość rzadka. Może taka zostać ale ja chciałam mieć dość gęsty ketchup dlatego przed przełożeniem do słoiczków przelałam ją przez sitko. Płyn

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
risotto z kurczakiem 212

mieszając smażymy ryż, aż z białego zmieni kolor na szklisty, wtedy dolewamy dwie łyżki wazowe bulionu. Zagotowujemy bulion z ryżem, dodając kolejno, kawałki kurczaka, fasolkę, pomidora, oraz paprykę, całość w mirę potrzeby, podlewamy kolejnymi łyżkami bulionu. Gotujemy risotto około 30-40 minut, stale pilnując by się nie przypaliło. Pod koniec gotowania, przyprawiamy potrawę odrobiną soli i wykładamy na talerze, posypując

Miód i pieprz
Jajka kurczaki 186

Jajka jak kurczaki Składniki: - jajka - majonez stołowy - sól - curry   dodatki/dekoracja: - ziele angielskie - pomidor - szczypior Przygotowanie: Gotuję jaja na twardo, studzę i obieram. Kroję je na wysokości 1/3 od góry i wyciągam żółtka. Dodaję majonez sól, curry i dokładnie mieszam masę. Siekam drobno szczypiorek, który umieszczam na małej miseczce. Na to nakładam większą część białka i nakładam masę z żółtek

Kuchnia co dnia
Krupnik na skrzydełkach 182

kaszy jęczmiennej włoszczyzna (marchew ,biała część pora ,pietruszka ,seler) liść laurowy kilka ziemniaków natka pietruszki sól i pieprz Przygotowanie Skrzydełka z kurczaka opłukałem ,zalać 2 l wody i doprowadziłem do wrzenia. Szumowiny zebrałem i gotowałem dalej na wolnym ogniu. Po kwadransie wsypałem płaską łyżkę soli oraz obrane warzywa i liść laurowy. Warzywa ugotowane al dente wyjąłem z wywaru. Gotowałem dalej

R'n'G Kitchen
Tarta na jaglanym spodzie 174

tortownica o średnicy około 27cm): spód/430kcal/: 100g kaszy jaglanej firmy Kupiec jajko sól na wierzch: 150g gotowanej/podsmażonej z przyprawami piersi z kurczaka 100g czerwonej papryki/zielonych oliwek 100g koncentratu 50g mozzarelli light Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ważne żeby się nie rozgotowała, może być nawet lekko twardawa), studzimy do kaszy dodajemy jajko, sól i dokładnie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pomidorowa na trzech rodzajach pomidorów 196

pomidorów bez skórki 3 pomidory malinowe 5-6 pomidorów suszonych sól, pieprz 1 łyżeczka pasty paprykowej dowolny makaron PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka wkładamy do garnka, dodajemy pokrojone marchewki, pietruszkę, seler, pora, sól, pieprz i gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. W osobnym garnku w osolonej wodzie gotujemy makaron. Pomidory z puszki przekładamy do miseczki, dodajemy obrane i pokrojone

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Poniedziałkowy "fit" - Zielona sałata z czosnkowym kurczakiem i fetą 208

SKŁADNIKI : 8-10 liści sałaty 1 filet z kurczaka 1 ząbek czosnku oregano pieprz kolorowy świeżo mielony koperek   PRZYGOTOWANIE : Filet z kurczaka myjemy, następnie nacieramy go przeciśniętym czosnkiem, oprószamy oregano i mielonym pieprzem.  Filet gotujemy na parze przez około 25-30 minut.  Sałatę płuczemy, osuszamy, szarpiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Gotowy filet kroimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zupa czosnkowa IV 203

smażenie na niewielkim ogniu przez 2 minuty. Cebula i czosnek nie może zbrązowieć. Posypać cebulę i czosnek mąką, wymieszać i wlać bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, doprawić solą i pieprzem, dodać gałązki tymianku. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 20 minut .W małej patelni, rozgrzać  1 łyżka oliwy z oliwek, podsmażyć plasterki czosnku aż zrobią się

Stare Gary
ROLADKI Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 200

żeby zawsze smakował inaczej Składniki:pól kg piersi z kurczaka2 garscie fasolki szparagowej2 marchwiesólpieprzezioła prowansalskie1 jajko1,5 szklanki bułki tartejWykonanie:Piersi z kurczaka rozcinamy na plastry, delikatnie każdy robijamy, oprószamy solą, pieprzem. W osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagowa i pokrojoną w słupki marchewkę. Odlewamy wodę po ok 15 minutach, studzimy. Oprószamydosc obficie ziołami. Na każdym plastrze piersi zkurczaka układamy

Z Majeczką w kuchni
Zupa z botwinki (na winie) 145

letnia zupa, przygotowywana jest z młodych liści buraczków i małych korzeni buraka. Piotrek podaje botwinkę z młodymi ziemniakami, okraszonymi skwarkami. Mięso z kurczaka podgotowujemy, ściągamy szumowiny, dodajemy umyte młode warzywa, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy około 1/2 godziny, dodajemy drobno pokrojoną botwinkę, liście, łodygi wraz z  buraczkami pokrojonymi w plastry i w kostkę.Wszystkie warzywa gotujemy na wolnym ogniu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kokosowe curry z groszkiem wg Buni 192

wcierając przyprawy w mięso. W rondlu rozgrzać pozostały olej z masłem. Wrzucić listki Kafiru, goździk, plastry pomarańczy i cytryny i chwilę smażyć. Wrzucić kurczaka i obsmażyć na rumiano. Wlać śmietankę ( mleczko ) kokosową i wsypać wiórki kokosowe. Gotować 5 minut na sporym gazie tak by część płynu odparowała. Wyjąć liście Kafiru, pomarańcz, cytryną i goździk. Dodać odsączony groszek. Doprawić do smaku

Buniabaje w kuchni
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 279

leśnymi - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Pappardelle z dynią i kozim serem - Monika Olczak z bloga Cynamon & Chilli Pappardelle z ragu z baraniny - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pasta con datterino -makaron z pomidorkami daktylowymi - Maria T. z bloga SycyliaSi! Penne alla vodka - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blogRavioli ze szpinakiem i ricottą w sosie serowym - przepis z bloga(...)rukolą i parmezanem - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Dania mięsne: Baranina po rzymsku - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Delikatny królik duszony w cytrusach - Zuzia z bloga Chilli, Czosnek i Oliwa Królik po myśliwsku - Ola z bloga Poznaj smaki świata Kurczak cacciatore - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Pollo rustico con patate - włoski kurczak rustykalny z ziemniakami - Karola z bloga Kuchnia

Chilli Czosnek i Oliwa
Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym na kaszy gryczanej 290

propozycję zdrowej kaszy gryczanej z kurczakiem. Składniki: - 100g kaszy gryczanej - 1 cebula - 250 g pieczarek - 1 pierś z kurczaka - 1 łyżka masła - 2 łyżki świeżej natki z pietruszki - 250 g śmietanki 18% - sól, pieprz Porcja na 2 osoby W pierwszej kolejności gotujemy kaszę gryczaną w osolonej wodzie ok. 15 minut. W między czasie przygotowujemy sos. W rondelku rozpuszczamy masło

Kuchenne Wariacje
Casarecce w sosie śmietanowym z kurczakiem i kalafiorem 175

łyżka mąki pęczek natki pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. W garnku na odrobinie masła klarowanego szklimy posiekaną cebulę ,dodajemy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka oraz podzielonego na małe różyczki kalafiora. Całość smażymy ok. 5 min doprawiając do smaku solą oraz pieprzem ,pod koniec smażenia

R'n'G Kitchen