gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:125/372)

Krem pomidorowo-paprykowy z bazylią 158

cebule 4 ząbki czosnku mielona papryka słodka i ostra liść laurowy ziele angielskie pęczek bazylii tarta mozzarella Sposób przygotowania: Do zimnej wody włożyć kurczaka i włoszczyznę. Doprowadzić do wrzenia, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować na małym ogniu ok. 20 minut. Dodać pokrojone w kostkę cebulę, paprykę i pomidory. Doprawić mieloną papryką - słodką i ostrą - tak by smak papryki

W SMAK
Ziemniaki faszerowane indykiem z pieczarkami i żółtym serem 175

Ziemniaki faszerowane indykiem z pieczarkami i żółtym serem SKŁADNIKI: 4 duże ziemniaki 130 g filetu z indyka 4-5 pieczarek - kapelusze przyprawa do kurczaka 1-2 plastry żółtego ser sól szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach tak około 20 minut.  Filet kroimy w kostkę, pieczarki również, ser w paseczki.  Na patelni podsmażamy filet w przyprawie, dodajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pikantne flaczki drobiowe 343

ugotowanych i pokrojonych w plastry borowikow100ml śmietanySól,  czarny pieprz, papryka ostra i słodkaMajranek, ziele angielskie, liść laurowyPrzygotowanie:Umyte i osuszone podudzia z kurczaka kroimy w paski i smażymy na oliwie. Dodajemy je puźniej do gotującego się bulionu i gotujemy do miękkości.Marchew i seler obieramy, kroimy w słupki, a następnie podsmażamy na maśle z cebulą, borowikami i suszonymi pomidorami

Smakowity Blog Kulinarny
flaczki wołowe... 190

mielona, 2 łyżki majeranek, - do smaku maggi flaki wołowe zagotować w wodzie z 5 minut i wylać na sito, opłukaćdo wywaru rosołowego z kurczaka i wołowiny włożyć opłukane flaki, pokrojona drobno marchewkę z rosołu i gotować z 40 minut na mniejszym ogniu zamiast gotowej przyprawy do flaków zrobiłam swoje smaki: kolendrę, gorczycę, kurkumę, pieprz ziołowy, chilli, majeranek wymieszać i wsypać

W Mojej Kuchni Lubię
Różowy makaron 232

rozplątały. Z powstałych nitek uformowałam gniazdka i zostawiłam na ok. 2,5 godziny do podsuszenia. Podsuszony makaron wrzucałam na wrzącą, osoloną wodę i gotowałam przez ok. 2 minuty. Podawałam z sosem cukiniowo-szpinakowym z kurczakiem. *z makaronu można także wycinać inne kształty - myślę, że na przykład różowe makaronowe serduszka świetnie sprawdzą się na walentynkowe danie

Kulinarny Pamiętnik
Roladka z kurczaka z botwinką 218

Odłożyłam największe liście z pęczka botwinki jak gotowałam zupę (Rosołowa botwinka ze szczyptą sumaku ) by je wykorzystać w innej potrawie. W zasadzie to planowałam coś innego

Buniabaje w kuchni
Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie z mleczkiem kokosowym 790

odparują, solimy je, wlewamy oliwę i przesmażamy. Po chwili dodajemy pokrojonego w kostkę pora, cebulę i dalej smażymy. Następnie pokrojonego w kostkę kurczaka, wszystko solimy i dalej smażymy. Zalewamy mleczkiem kokosowym, przyprawiamy, przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok.15 minut. Na koniec dodajmy gorgonzolę i mieszamy. aż się rozpuści. Ostatnio podałam z  z ryżem

Delicious Titbits
Kotlety de volaille 600

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlet de volaille to kotlet z piersi kurczaka nadziany masłem ziołowym, panierowany w mące, jajku i bułce tartej. Smażony jest w głębokim tłuszczu (dla osób dbających o linię, kotlety można najpierw podsmażyć do zrumienienia, a następnie dopiec w piekarniku tak jak ja to zrobiłam ). Mięso wychodzi(...)bardzo delikatne i soczyste w środku. Zachęcam zrobić takie kotlety przy najbliższej okazji Post Kotlety de volaille pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
PIERSI Z KURCZAKA Z WARZYWAMI PO BOLOŃSKU 197

dołączoną mieszanką przypraw. Warzywa dusimy ok 10 minut. W tym czasie w garnuszku zagotowujemy osoloną wodę, na którą wrzucamy makaron, gotujemy al dente. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Na patelnię na której nasze warzywa są już dobre dokładamy kurczaka, makaron, zalewamy sosem bolońskim. Przesmażamy razem ok 10 minut. Możemy też nie dodawać na patelnię makaronu i danie podać na makaronie, zamiast

Z Majeczką w kuchni
Krewetki, szparagi, kurczak i makaron shirataki w 30min! 263

minut, gotowe krewetki i szparagi przekładamy do miseczki i skrapiamy sokiem z cytryny. Nasz makaron, który gotował się w między czasie, jest już również gotowy. Odcedzamy go i odstawiamy na bok. Na patelni ponownie rozpuszczamy odrobinę oleju kokosowego i wrzucamy filet z kurczaka, uprzednio pokrojony i przyprawiony ziołami do drobiu. Ja przykrywam patelnię, aby soki nie wyparowały, a mięso pozostało(...)szparagami / kurczaka w pomidorach, do tego dodajemy świeżego pomidora i cukinię, a na koniec wszystko oprószamy sezamem! Ta da! Gotowe. Jedną porcję zjadłam od razu, jako mój drugi główny posiłek - pozostałe trafiły do lodówki i czekają na swoją kolej, a ja nie muszę zastanawiać się co zjem  przez najbliższe 3 dni, i kiedy znajdę czas na gotowanie. Problem codziennego

Spektrum Smaku
Filet z karmelizowaną cebulą i szpinakiem 231

osobnym garnku rozgrzewamy masło, dodajemy mrożony szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek. Na końcu kruszymy ser feta i doprawiamy pieprzem. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Na talerzu układamy warstwę ze szpinaku. Na nim pokrojoną pierś z kurczaka. Wszystko polewamy karmelizowaną cebulą. Podajemy z ryżem

VioletoweKucharzenie
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 350

wyszedł GENIALNY  ! ! ! ! ! ! :) DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS! ;) chyba będę musiała zorganizować jakiś konkurs, żeby poznać więcej Waszych pomysłów, tylko muszę skombinować gdzieś nagrody! ;) Składniki na (2 osoby): 1 pierś z kurczaka (ok 300g) 400-450g mieszanka chińska 4 krążki ananasa z puszki (bez dodatku cukru, dostępny w NETTO) pół soku z ananasa z puszki 1 mała cebulka(...)brązowego firmy Kupiec 1 łyżka oliwy z oliwek przyprawa curry sól, imbir, słodka i ostra papryka, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją wskazaną na opakowaniu z dodatkiem curry i soli pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski, cebulę w kostkę, ząbek czosnku rozduszamy kurczaka obtaczamy w curry i pieprzu i wstawiamy na 30 minut do lodówki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zupa brokułowa 172

Dzień dobry dzień dobry :-) Dzisiaj oto w ten deszczowy i pochmurny dzień zaczynam dzielić się swoją pasją a może sposobem na życie. Mam nadzieję, że mój

pieprzny smaczek
Nóżki nabite farszem na niecodziennym ryżu Andrzeja Polana 512

mail basia@delord.pl w temacie wpisując "zgłoszenie do programu czy na pewno umiesz gotować". Przepis poniżej oraz zamieszczone zdjęcie jest autorstwa Pana Andrzeja Polana, z którym wspólnie przygotowaliśmy to pyszne danie podczas kręcenia odcinka :) Zapraszam do przygotowań! źródło zdjęcia Składniki na nóżki: Udko z kurczaka 4 szt Masło klarowane 1 łyżka Cebula biała 4 szt Papryka czerwona 1 szt Cukinia

My Culinary Art
Paella z oscypkiem i chorizo 177

ostrej papryki oliwa z oliwek 1 łyżeczka  kurkumy sól pieprz 1. Ryż gotujemy na półtwardo przez 8-10 minut i odcedzamy. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i blanszujemy drobno pokrojony czosnek oraz cebulę, dodajemy chorizo w plastrach i chwile razem smażymy. Filety z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy na patelnie i obsmażamy wszystko razem. Po kilku minutach dodajemy

Apetyczna babeczka