Danie proste, szybkie, lekko pikantne, czyli tak jak Rumcajs i Haneczka lubią najbardziej. Składniki (dwie solidne porcje): 250g filetów z piersi kurczaka około 200ml jogurtu
Gotuj z RumcajsemZainspirowała mnie nazwa tej potrawy, którą zobaczyłam na jakimś blogu, nie skorzystałam jednak z tamtego przepisu, gdyż wydawał mi się mało ciekawy, a potrawa na zdjęciach
Codzienne GotowanieCześć! Przedstawiamy Wam pyszny quiche! Jeśli nigdy nie robiliście, koniecznie spróbujcie. Jest to rodzaj tarty wytrawnej z masą śmietanowo - jajeczną z różnymi dodatkami. My zrobiłyśmy
Gotowanie, czyli hobby dla każdegozmiażdżony czosnek, dobrze wymieszać. Na patelni rozgrzać olej ( 2 łyżki wystarczą ) przeło żyć na nią kurczaka i pokrojoną w plast erki marchewkę. Smażyć , aż mięsko nabierze złotego koloru. Dodać pokrojony por , seler i kilka oliwek. Ja w tym czasi e gotuję ziemniaki z ząbkiem czosnku i koperkiem, przed od cedzeniem 3 - 4 łyżki wody z nich dodaję na patelnię
Gaździnka warzyśmietany 12%80g sera gorgonzola2 cebule1 ząbek czosnkuPęczek natki pietruszkiOlej rzepakowy do smażeniaPrzyprawy: świeżo mielony pieprzMakaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju rzepakowego. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz pokrojonego w kostkę kurczaka. Całość smażymy na złoty kolor. Następnie zalewamy śmietaną oraz dodajemy pokrojony ser. W czasie, kiedy ser rozpuszcza się
Kolizje Smakówpieprz do smaku czosnek 1 ząbek bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Dwa jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy z łupinek. Na maśle podduszamy opłukany szpinak dodając przeciśnięty ząbek czosnku, doprawiamy solą i pieprzem. Pierś z kurczaka oczyszczamy, płuczemy i oprószamy solą i pieprzem. Rozklepujemy ją tłuczkiem. Na środek nakładamy porcję szpinaku, na wierzchu
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiuprzednio w kostkę mięsa. Najlepiej zrobic to co najmniej dwie godziny przed przyrządzeniem, jednakże krótszy czas nie zaszkodzi :) Podczas gdy kurczak się marynuje, przygotowujemy inne składniki - trzemy mozarellę, pomidora obieramy i kroimy w kostkę, szpinakowi pozwalamy nieco się rozmrozic, gotujemy makaron, a czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Następnie na lekko podsmażony (pilnujcie, by się
Kulinarne zapędy Kokosabędzie drobiowoSkładniki:60 dag piersi z kurczakazioła prowansalskie Kamispieprz biały mielony Kamissól morska Kamisopakowanie mieszanki bukiet 9 warzyw IglotexWykonanie:Piersi kurczaka rozcinamy wzdłuż na pół, lekko rozbijamy oprószamy ziołami prowansalskimi i białym pieprzem. Wykładamy do tacki naczynia do gotowania na parze. Na drugi poziom wykładamy warzywa które oprószamy solą i białym pieprzem. Ustawiamy parowar na 15 minut. Po tym czasie
Z Majeczką w kuchnisię do maksymalnie dwóch. Jak się okazało można by nawet wykorzystać jeden, ale było by to bardziej czasochłonne (ryż gotowałby się wtedy razem z resztą potrawy od samego początku). Porcja na 2-3 osoby. SKŁADNIKI 1 cebula 1 pierś z kurczaka 1 cukinia 1 por 2 saszetki ryżu (2 x 100g) 1 kostka rosołowa (z kurczaka) oliwa przyprawy: sól, pieprz(...)patelni/garnka/brytfanny. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Całość polać oliwą i przyprawić lekko solą, zaś mocno pieprzem (u mnie pieprz biały i nieco świeżo mielonego kolorowego) i ziołami prowansalskimi (ziół należy nasypać bardzo dużo). Wymieszać i włączyć palnik na lekki ogień. Do garnka nalać wody, wrzucić kostkę rosołową i zagotować. Do gotującej się wody wsypać
Passions hobbies lifepodudzia z kurczaka 1 marchewka 1/2 pietruszki kawałek pora 1/4 białej kapusty 1/2 cebuli 2 ziemniaki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki soku z cytryny jogurt naturalny 0% sól, pieprz Fasolę płuczemy i zalewamy 1 szklanką wody. Solimy, zagotowujemy. Odstawiamy z ognia i dajemy jej odpocząć przez 2h. Następnie gotujemy do miękkości w tej samej(...)pieczemy do miękkości w piekarniku nagrzanym do 200st (ok 1h). Obieramy, ścireamu na tarce na dużych oczkach. Kurczaka myjemy i obieramy ze skóry, odkrawamy również wszystkie części gdzie jest tłuszczyk. Wkładamy do dużego garnka i zapełniamy wodą do 3/4 obiętości. Solimy i gotujemy na niedużym ogniu przez 2h. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną marchewkę, pietruszkę, pora, kapustę. Dodajemy drobno posiekaną
Brzuszki Łakomczuszkipyszny obiad lub kolację. Składniki: 120 gram makaronu, u mnie razowy 7-8 pieczarek 150 gram piersi kurczaka 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 1/2 puszki czerwonej fasoli oliwa z oliwek sól, pieprz oregano, bazylia świeże zioła do podania Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek i smażmy na niej posiekaną
Mango Papajamomentu zarumienienia oraz wypłynięcia tłuszczu spod skóry. 3. Pozostałe składniki umieszczamy w garnku, doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy podsmażone kawałki kurczaka. Dusimy około 20 minut na średnim ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie odkrywamy i gotujemy około 20 minut, do momentu aż prawie cały sos wyparuje, oblepiając mięso. Mieszamy delikatnie, żeby skrzydełka się nie pokruszyły
Perfect home lifeoderwać zdrewniałe końce (łapiemy szparaga "w pół" i delikatnie zginamy. Złamie się dokładnie w miejscu, w którym jest zdrewniały) Gotujemy szparagi na parze przez 8 minut po przykryciem Marchewkę myjemy i kroimy w plasterki Por kroimy w piórka Kurczaka myjemy, zdejmujemy skórę i nacieramy solą i pieprzem Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego... ... dodajemy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comangielskiego kilka ziaren czarnego pieprzu 1 kostka warzywna Winiary o mniejszej zawartości tłuszczu i soli 2 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Pierś kurczaka zalewamy 600 ml wody, zagotowujemy, ściągamy powstałe szumowiny, dodajemy marchew, seler, pietruszkę i pora, kostkę warzywną oraz przyprawy, gotujemy na małym ogniu ok. 45 minut. Z ugotowanego wywaru wyjmujemy mięso i warzywa, a wywar przecedzamy przez gęste sito. Żelatynę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNasza dzisiejsza propozycja to krupnik na wywarze warzywnym. Zwykle robię krupnik na skrzydełkach lub udkach z kurczaka, tym razem postanowiłam użyć włoszczyzny do wywaru. Stąd nazwa "odchudzony". Wyszedł pyszny, bardzo smaczny i sycący. 2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej perłowej 1 marchewka 1 pietruszka 3 ziemniaki pół selera kawałek pora 5 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 3 liście selera natka(...)pietruszki sól pieprz czarny Warzywa pokroić w kostkę,wrzucić do wody, dodać liście laurowe i ziele angielskie oraz liście z selera. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Ugotowaną kaszę dodać do wywaru warzywnego, pogotować przez chwilę, wyjąć liście z selera. Doprawić solą, pieprzem, posypać natką z pietruszki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie