gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:129/372)

Qurrito z sałatką 397

youtubowego kanału Kocham Gotować (KFC Qurrito Przepis), którego przedstawiać nikomu nie trzeba ;) Dokonałam w nim jednej niezbędnej w moim przypadku modyfikacji, w sumie to trzech, ale pozostałe mają już mniejsze znaczenie ;) Żeby nie było tak całkiem fastfoodowo, nasze qurrito podamy z najprostszą z możliwych (i chyba przez to moją ulubioną) sałatką. Składniki:- pierś z kurczaka- tortilla (bądź kilka)- sos barbecue

Kulinarne zapędy Kokosa
G.. grillowany kurczak w sosie sojowym i kaszą jaglaną. 310

długo gotować ;p z drugiej strony jednak przecież brązowy ryż gotuje się jeszcze dłużej!), czy może zniechęca mnie jej wcześniejsze mycie? Sama nie wiem. Ale z braku laku, ryżu i ochoty na jedzenie makaronu postanowiłam ją dziś przygotować i zaryzykować. I było warto!  Składniki: 1 x pierś kurczaka 1/2 szklanki kaszy jaglanej 3 szklanki wody 1 łyżka oliwy marynata(...)proszku, pieprz, sól Przygotowanie : Kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy z wszystkich niechcianych rzeczy. Wkładamy go do miski, dodajemy wszystkie składniki marynaty i wkładamy do lodówki na 20 minut. Kaszę jaglaną najpierw płuczemy kilka razy w letniej wodzie (aby pozbyć się goryczki). Wrzucamy ją do garnka, zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy szczyptę soli i gotujemy na małym ogniu ok. 20 minut

Kitchens Alphabet
Makaron z kurczkiem i suszonymi pomidorami 122

Przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Cukinię myjemy i kroimy w paseczki. Gotujemy ja chwilę w osolonej wodzie. Staramy się jej nie rozgotować.   Na patelni rozgrzewamy olej, w którym były suszone pomidory i smażymy na nim kurczaka razem z wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Jak już kurczak będzie miękki dodajemy do niego cukinię i pomidory

Passion of Cooking
MINI GALARETKI DROBIOWE 184

Galareta drobiowa to smaczny pomysł na wykorzystanie gotowanego mięsa  i warzyw z rosołu. Można również specjalnie ugotować 2-3 udka (mięso z udek kurczaka nie jest tak suche jak z piersi), kilka warzyw i nie licząc zastygania galarety - w krótkim czasie mieć smaczną przekąskę. Składniki:       3  udka kurczaka       2  marchewki(...)papryka konserwowa       3l wody Wykonanie:W garnku zagotowujemy udka, uprzednio umyte wraz z obranymi warzywkami: marchewką, pietruszką, selerem, porą. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i sól. Gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw i mięsa. Po ugotowaniu wyjmujemy z bulionu udka i warzywa, bulion przecedzamy i do gorącego dodajemy żelatynę. Zagotowujemy (ale nie gotujemy) mieszając i doprawiamy

Walijskie Pichcenie
Kurcze pieczone czyli kurczak na butelce lub słoiku 350

  Bardzo często jemy kuraka, w różnych postaciach – jest to nasze ulubione mięsko. Od czasu do czasu mam też ochotę na jego wersję z rożna. Pyszne

Jak gotować i nie zwariować
Kurczak w aksamitnym sosie curry 182

Danie proste, szybkie, lekko pikantne, czyli tak jak Rumcajs i Haneczka lubią najbardziej.  Składniki (dwie solidne porcje): 250g filetów z piersi kurczaka około 200ml jogurtu

Gotuj z Rumcajsem
Kurczak w kremowym sosie z suszonych pomidorów 158

Zainspirowała mnie nazwa tej potrawy, którą zobaczyłam na jakimś blogu, nie skorzystałam jednak z tamtego przepisu, gdyż wydawał mi się mało ciekawy, a potrawa na zdjęciach

Codzienne Gotowanie
Quiche z kurczakiem, mozarellą, cebulą i pomidorami 289

Cześć! Przedstawiamy Wam pyszny quiche!  Jeśli nigdy nie robiliście, koniecznie spróbujcie. Jest to rodzaj tarty wytrawnej z masą śmietanowo - jajeczną z różnymi dodatkami. My zrobiłyśmy

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Kurczak cytrynowo tymiankowy 143

zmiażdżony czosnek, dobrze wymieszać.   Na patelni rozgrzać olej ( 2 łyżki wystarczą ) przeło żyć na nią kurczaka i pokrojoną w plast erki marchewkę. Smażyć , aż mięsko nabierze złotego koloru. Dodać pokrojony por , seler i kilka oliwek. Ja w tym czasi e gotuję ziemniaki z ząbkiem czosnku i koperkiem, przed od cedzeniem 3 - 4 łyżki wody z nich dodaję na patelnię

Gaździnka warzy
Czarny makaron w sosie śmietanowym z kurczakiem 332

śmietany 12%80g sera gorgonzola2 cebule1 ząbek czosnkuPęczek natki pietruszkiOlej rzepakowy do smażeniaPrzyprawy: świeżo mielony pieprzMakaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju rzepakowego. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz pokrojonego w kostkę kurczaka. Całość smażymy na złoty kolor. Następnie zalewamy śmietaną oraz dodajemy pokrojony ser. W czasie, kiedy ser rozpuszcza się

Kolizje Smaków
Filet z kurczaka z jajkiem i szpinakiem 477

pieprz do smaku czosnek 1 ząbek bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Dwa jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy z łupinek.  Na maśle podduszamy opłukany szpinak dodając przeciśnięty ząbek czosnku, doprawiamy solą i pieprzem. Pierś z kurczaka oczyszczamy, płuczemy i oprószamy solą i pieprzem.  Rozklepujemy ją tłuczkiem. Na środek nakładamy porcję szpinaku, na wierzchu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Makaron z kurczakiem w sosie szpinakowo - pomidorowym 260

uprzednio w kostkę mięsa. Najlepiej zrobic to co najmniej dwie godziny przed przyrządzeniem, jednakże krótszy czas nie zaszkodzi :) Podczas gdy kurczak się marynuje, przygotowujemy inne składniki - trzemy mozarellę, pomidora obieramy i kroimy w kostkę, szpinakowi pozwalamy nieco się rozmrozic, gotujemy makaron, a czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Następnie na lekko podsmażony (pilnujcie, by się

Kulinarne zapędy Kokosa
FILET DROBIOWY NA PARZE Z WARZYWAMI 170

będzie drobiowoSkładniki:60 dag piersi z kurczakazioła prowansalskie Kamispieprz biały mielony Kamissól morska Kamisopakowanie mieszanki bukiet 9 warzyw IglotexWykonanie:Piersi kurczaka rozcinamy wzdłuż na pół, lekko rozbijamy oprószamy ziołami prowansalskimi i białym pieprzem. Wykładamy do tacki naczynia do gotowania na parze. Na drugi poziom wykładamy warzywa które oprószamy solą i białym pieprzem. Ustawiamy parowar na 15 minut. Po tym czasie

Z Majeczką w kuchni
Risotto prowansalskie z kurczakiem, cukinią i porem 172

się do maksymalnie dwóch. Jak się okazało można by nawet wykorzystać jeden, ale było by to bardziej czasochłonne (ryż gotowałby się wtedy razem z resztą potrawy od samego początku). Porcja na 2-3 osoby. SKŁADNIKI 1 cebula 1 pierś z kurczaka 1 cukinia 1 por 2 saszetki ryżu (2 x 100g) 1 kostka rosołowa (z kurczaka) oliwa przyprawy: sól, pieprz(...)patelni/garnka/brytfanny. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Całość polać oliwą i przyprawić lekko solą, zaś mocno pieprzem (u mnie pieprz biały i nieco świeżo mielonego kolorowego) i ziołami prowansalskimi (ziół należy nasypać bardzo dużo). Wymieszać i włączyć palnik na lekki ogień. Do garnka nalać wody, wrzucić kostkę rosołową i zagotować. Do gotującej się wody wsypać

Passions hobbies life
Dietetycznie: barszcz ukraiński. 211

podudzia z kurczaka 1 marchewka 1/2 pietruszki kawałek pora 1/4 białej kapusty 1/2 cebuli 2 ziemniaki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki soku z cytryny jogurt naturalny 0% sól, pieprz Fasolę płuczemy i zalewamy 1 szklanką wody. Solimy, zagotowujemy. Odstawiamy z ognia i dajemy jej odpocząć przez 2h. Następnie gotujemy do miękkości w tej samej(...)pieczemy do miękkości w piekarniku nagrzanym do 200st (ok 1h). Obieramy, ścireamu na tarce na dużych oczkach. Kurczaka myjemy i obieramy ze skóry, odkrawamy również wszystkie części gdzie jest tłuszczyk. Wkładamy do dużego garnka i zapełniamy wodą do 3/4 obiętości. Solimy i gotujemy na niedużym ogniu przez 2h. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną marchewkę, pietruszkę, pora, kapustę. Dodajemy drobno posiekaną

Brzuszki Łakomczuszki