dwie pyszne rzeczy jednego dnia :) No po prostu rozpusta! 2 udka kurczaka kostka rosołowa 2 puszki pomidorów (całych, nie krojonych) 4 ząbki czosnku bazylia (najlepiej świeża) sos sojowy pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy i co tam jeszcze chcemy i lubimy włoszczyzna (sporo marchewki) śmietana Udka najpierw gotujemy w wodzie żeby oddały swój aromat i smak. Jak się trochę pogotują(...)pomidory. Nie kroimy ich, będą miło wyglądały w zupie tak w całości. Gotujemy dłuższy czas, kilkanaście minut. W tym czasie włoszczyzna zrobi się już miękka wyjmij ją - nie będzie nam już potrzebna. Poza marchewką. Marchewkę pociachamy w krążki i wrzucamy z powrotem do gara. Tak samo wyjmujemy kurczaka i skubiemy drobno mięsko. I poskubane mięsko też wraca do gara. Łyżką
Marder&Marder Manufacturewiększego zaplanowanego, więc mogłem się skupić na gotowaniu nowych potraw na bloga :) Słońce coraz częściej i dłużej świeci, także i w tygodniu mam nadzieję, że będę częściej wrzucał nowe propozycje dań. Sił po zimie i ochoty do działania z każdym słonecznym dniem mam coraz więcej :) Na obiad zrobiłem pierś kurczaka z boczniakiem królewskim z zielonymi winogronami oraz(...)królewski kilka winogron zielonych bezpestkowych 2 ziemniaki 2 łyżki oliwy z oliwek natka pietruszki Przyprawy : pieprz czarny estragon papryka słodka imbir kmin rzymski Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Następnie kroimy na małe kawałki i przekładamy do głębokiego naczynia. Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy w niej każdy kawałek mięsa. Przyprawiamy pieprzem czarnym, estragonem
Parowar FacetaZdarzyło się, że nie skonsumowane w całości w pierwszym terminie "pieczyste z kurczaka" daremnie oczekujące w lodówce kolejny dzień na amatora pieczonych (z lekka obsuszonych
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałasól,pieprz vegeta przyprawa maggi w płynie pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki masła Sposób przygotowania: Do garnka wkładamy udka z kurczaka, dodajemy listki laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu,zalewamy 3 litrami wody i gotujemy do miękkości mięsa. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy razem z pieczarkami na maśle. Z wywaru wyjmujemy mięso, dodajemy przesmażone
Bajeczna Kuchnianieba leje się żar wydaje się być idealnym rozwiązaniem. Proponuję zrobić ją z tuńczykiem. Dla mięsożerców alternatywą jest grillowana pierś z kurczaka. Dobrze się sprawdzi jako syty lunch do pracy. Czas przygotowania produktów równy czasowi gotowania makaronu co jest niewątpliwą zaletą. Sałatka z makaronem i tuńczykiem Proporcje na dwie głodne osoby: - puszka tuńczyka w kawałkach - 2 pomidory - mała papryka
kawawszklancePatrząc na tytuł pomyśleliście: „będzie gorąco”. Jednak nic z tego. Z kurczaczego porno zostanie tylko kurczak. Można też bardziej światowo cziken. No i będzie goły. Będzie się też trochę gotował. Ale z gorących momentów to już wszystko. Reszta to zimne … Czytaj dalej
slodkokwasnapludko kurczaka pół brokuła pęczek włoszczyzny 2 x ziemniaki jajko do dekoracji sól i pieprz Gotujemy wywar ( TUTAJ ). Miękką włoszczyznę i mięso wyciągnąć z wywaru. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Brokuł umyć, podzielić na różyczki i wraz z ziemniakami dodać do wywaru. Gotować do miękkości. Ugotowaną marchew i pietruszkę ścieramy na tarce
Atlas Smakówliść laurowy 4 cykorie pojedynczy filet z kurczaka 2 łyżki masła sól ,pieprz Przygotowanie Marchew kroimy w ćwiartki ,ziemniaki i filet z kurczaka w kostkę. Podsmażamy na łyżce masła. Zalewamy bulionem warzywnym ,dodajemy liść laurowy i gotujemy do miękkości warzyw. Cykorię płuczemy ,wykrawamy głąby i kroimy w piórka. Podsmażamy na łyżce masła i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze
R'n'G Kitchenumyć. Ugotować we wrzącej i lekko osolonej wodzie. Do innego, wysokiego naczynia wlać odrobinę oleju i gdy będzie gorący - dodać piersi z kurczaka. Mięso przesmażyć. Na sam koniec wlać śmietanę i całość delikatnie posolić oraz popieprzyć. Gotować na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Gdy sos lekko się zredukuje, to dodać do niego ugotowane szparagi, posiekany koperek i pociętego
UgotowaćPRZYGOTOWANIE - Wszystkie składniki myjemy, następnie kroimy. Do garnka wrzucamy Ziemniaki. Na koniec wrzucamy pierś z kurczaka. Następnie wlewamy 500 ml wody, doprawiamy garnek Vegetą, pieprzem i solą według uznania. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 30-40 min . Do momentu aż warzywa i mięso będzie miękkie. Smacznego
Sylwetka Od Kuchnimielonej gałki muszkatołowej sok z cytryny sól Wykonanie: Bazą do zupy jarmużowej jest bulion drobiowo-warzywny. Żeby go przygotować, należy umyć mięso kurczaka. W ganku umieścić mięso, cebulę, kawałek selera, marchewki oraz przyprawy. Zalać wodą i gotować około 2 godzin. W tym czasie upiec warzywa korzeniowe i cebulę. Selera i pietruszkę obrać, pokroić w nieduże kawałki, cebulę obrać z łupin
kolorowotorcikowokolor na złocisty dodać szklankę wody oraz wcześniej przygotowaną utartą masę z wiórków kokosowych, imbiru, soli, chili i wody. Cały czas mieszając gotować na niewielkim ogniu około 6-8 minut. Nie dopuścić do wrzenia Podawać do kurczaka Zdjęcie pochodzi ze strony DesiFoodBuzz
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakapustą) ryż (na 2 osoby wystarczyła nam jedna torebka) mięsko (my miałyśmy polędwicę, ale jadłam już z piersią kurczaka, indyka i kiełbasą – wedle fantazji) sos sojowy pieprz jajka (2-3) cebula 1. Gotujemy ryż... Jak się ugotuje to niech odcieknie i czeka w miseczce. 2. Kroimy w kostkę
Kulinaria - potrawy z różnych stron światatalerz ziemniaki wsypać do szybkowara 5 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" dodać trochę tłuszczu z patelni i wymieszać, poukładać uda kurczaka i wlać wodę zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary na ,mniejszym ogniu gotować z 30 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie podać np. z surówką z buraczków na obiad..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięNajpierw dodać do kurczaka paprykę i chwilę podsmażyć później dodać cukinię. Wszystko smażyć aż warzywa będą miękkie ale nie rozpadające. Do kurczaka z warzywami dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili. Zagotowujemy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu (po ugotowaniu nie płuczemy!). Makaron dodajemy do reszty składników i mieszamy. Wykładamy na talerze i posypujemy pokrojonymi
IMPRESJA SMAKUfiletowaniu ryb, o makaronach i dużo o przyprawach. Podzieleni na ekipy, jak to zawsze przystało na warsztatach – ruszyliśmy do garów. 5 godzin gotowania, siekania, krojenia, mieszania, duszenia, doprawiania …….. W końcu przyszła pora na degustację. Pęczotto z kurczakiem było przepyszne. Pieczony halibut też pieścił moje kubki smakowe. Wołowina z kuskusem – smakowało ! A desery – mrożony deser chałwowy i lody z sosem piwnym
kolorowotorcikowo