podwójna pierś kurczaka 200 g drobnego makaronu (gwiazdki, ryżowy) 5 dużych ogórków konserwowych puszka groszku konserwowego sól, pieprz majonez koper (opcjonalnie) Pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, przesmażamy na odrobinie oliwy. Studzimy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Ogórki kroimy w drobną kostkę, groszek odcedzamy z wody. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku
Pelusiowa Kuchniapikantna. Ilość chili zależy od tego jaką ostrą zupę lubicie. Do garnka wlać 2 litry wody, wrzucić piersi kurze i korpus z kurczaka. Zagotować, zdjąć szumy. Teraz już zmniejszyć gaz, dodać grzybki i doprawić do smaku solą. Gotować 10 minut. Dodać warzywa z paczki, pędy babusa, sos sojowy, chilli posiekane drobno ( można chilli ominąć) i potarty świeży imbir. Zagotować
Kuchnia Pokoleńhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Bardzo prosta i szybka propozycja na pysznego kurczaka. Marchewka pieczona razem z mięsem
Di gotujeUwielbiam sałatki takie z mięsem. Dziś proponuję sałatkę ze smażonym kurczakiem. Znakomita sałatka na imprezy. Tą sałatkę z chęcią zjadłabym Moja Kochana Chrześnica Juleczka- 5 Latka
Gotowanie Patkiczym dodajemy 2 łyżki oleju i cebulę pokrojoną w kostkę. Smażymy aż cebula zmięknie często mieszając. Do zeszklonej cebulki dodajemy posolonego kurczaka - chwilę smażymy. Gdy mięso będzie już miękkie zalewamy je sokiem pomidorowym i wszystko razem gotujemy kilka minut. przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Zupę można podawać z ryżem i/lub śmietaną jeśli lubimy łagodniejsze potrawy. Smacznego
sierotka maRysia w kuchni300 g ugotowanego makaronu 1 udko z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki garść fasolki chińskiej lub szparagowej sól pieprz szczypta trawy cytrynowej
Gotowanie jest łatwe2 udka z kurczaka 400 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula listek laurowy ziele angielskie sól pieprz 2 łyżeczki przyprawy
Gotowanie jest łatwepół szk kaszy bulgur z vermicelli kawałek pieczonego kurczaka ok 200 g 1 cebula 1 biała papryka garść pomidorków cocktailowych garść czarnych oliwek sól pieprz 3
Gotowanie jest łatwe4 udka ok 1,6 kg 1 podwójna pierś z kurczaka 1 płaska łyżeczka peklosoli 2 płaskie łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego pieprz czarny
Gotowanie jest łatweKolejne mięsko na zakończenie sezonu grillowania to szaszłyki!Przygotowałam je z piersi kurczaka z papryką i cebulką. SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczaka podwójna 1 papryka cebula
Kuchnia Beatyobsmażać kolejne 2-3 minuty. Mięso wyłożyć do oddzielnego naczynia. Wrzucić marchew i kalafior, zagotować ze szklanką wody i mlekiem. Dodać kurczaka, czerwoną pastę curry i łyżkę-dwie sosu sojowego. Przyprawić. Wszystko dokładnie wymieszać i gotować na średnim ogniu pod przykryciem ok. 10 minut (do miękkości warzyw). Pod koniec delikatnie zabielić i zagęścić - wymieszać energicznie w szklance kilka łyżek sosu
Kuchnia Elliewody (nawet zanurzając łyżkę z ciastem w kipiącej wodzie) Powtarzam tę czynność aż całe ćiasto znajdzie się w wodzie. Zamieszam i gotuję aż wypłyną . tak wyglądają po wyjęciu z wody Skladniki na sos 1 filet z kurczaka 1 papryka ( tu jest zielona) 1 duza cebula 10 małych pieczarek ( można więcej,lub mniej) oliwa do smażenia sół pieprz do smaku
Eli GotowanieMarchew ,seler ,pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę ,pora w piórka. Fasolkę myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i razem z warzywami podsmażamy na maśle. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec całość zabielamy śmietaną ,do smaku doprawiamy solą ,pieprzem ,gałką muszkatołową i kozieradką. Przed podaniem obficie posypujemy posiekaną
R'n'G Kitchenpodsmażyć z pokrojoną marchewką. czosnkiem i cebulą na oleju i maśle. Zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażyć kurczaka z kilkoma kroplami sosu sojowego i pieprzem Przełożyć warzywa do garnka, zalać bulionem i gotować ok 10-15 min. Dodać serek i zmiksować - doprawić do smaku solą, pieprzem Smacznego
Gaździnka warzyłyżki natki pietruszki gałązka świeżej lub mrożonej maggi 2 duże cebule 3-4 łyżki jogurtu naturalnego gałązka selera naciowego udko z kurczaka 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 duże łyżki majeranku sól, pieprz Przygotowanie: Gotujemy udko, w ok 3 litrach wody z liściem laurowym, zielem angielskim oraz selerem i maggi. Po ok 15 minutach dodajemy
ChilliJemy