gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:148/372)

Zupa grzybowa z makaronem 164

maggi w płynie 0,5 szklanki śmietany 18 % 3 łyżki maki pszennej Pół pęczka posiekanej natki pietruszki Sposób przygotowania: Udka z kurczaka przekładamy do garnka, dodajemy przyprawy, namoczone grzyby i obraną cebulę, zalewamy 3 litrami zimnej wody, gotujemy do momentu aż mięso będzie miękkie, udka wyjmujemy. Pietruszkę, selera i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, ziemniaki obieramy

Bajeczna Kuchnia
Szybki kurczak w sosie śliwkowym / Easy chicken with plum sauce 197

Umieść dużą i głęboką patelnię na średnim ogniu, włóż boczek i podsmażaj przez chwilę do wytopienia się z niego tłuszczu. Dodaj kurczaka, cebulę i czosnek, smaż przez 5 minut po czym dodaj, śliwki, powidła, wino i bulion. gotuj na średnim ogniu przez około 20 minut, aż mięso i owoce zmiękną a sos zgęstnieje. Dopraw cukrem, solą i pieprzem do smaku

karmelowy
pierś kurczaka z cukiną i makaronem 160

kroimy ją na niewielkie kawałki. Do zeszklonego pora dodajemy, drobno posiekane ząbki czosnku, smażymy minutę i dodajemy  mięso kurczaka. Całość przesmażamy kolejne pięć minut i dodajemy pokrojonego   w kostkę bakłażana.  W oddzielnym, dużym garnku, gotujemy makaron. Mięso z warzywami dusimy pięć minut, później dodajemy pokrojoną w paski paprykę, c ałość mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i trzymamy

Miód i pieprz
Zupa brokułowa 168

marchewki 1/4 pietruszki plaster selera 1 średni ziemniak susz warzywny przyprawy: pieprz, warzywko, liść laurowy, 2 ziela angielskie 2 skrzydełka z kurczaka woda Sposób przygotowania: Do garnka wlewamy wodę i czekamy, aż się zagotuję. Wrzucamy skrzydełka i gotujemy jeszcze 3-4 minuty. Następnie dodajemy obrane, umyte warzywa: marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaka. Gotujemy ok. 5 minut. Kolejno dodajemy umytego

Truskawkowa Fiesta
Jajka w tostowych koszyczkach 201

Dzisiaj pomysł na weekendowe śniadanie na ciepło - jajka sadzone w tostowych koszyczkach nadziane boczkiem i serem. Świetna alternatywa do jajecznicy lub gotowanych jajek. Jeżeli macie ochotę na inne ciepłe dania na śniadanie to przygotujcie tartę z piersią kurczaka i szpinakiem lub parówki owinięte z serem i boczkiem .  Składniki na porcje dla dwóch osób: 4 jajka 8 kromek chleba tostowego

Ugotować
Fusilli z sosem z wędzonego kurczaka 211

mała cebula 1 ząbek czosnku opakowanie pomidorów w kawałkach, ja użyłam pomidorów w kawałkach od Primo Gusto 1 wędzone udo z kurczaka 3 łyżki śmietany (18 lub 30%) 3 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz do smaku Makaron gotujemy wedle wskazówek producenta, al dente. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Następnie mięso oddzielamy od kości

MamaOskarka
Kurczak po chińsku z ryżem 346

wrzucamy pokrojone w paski piersi kurczaka a na końcu mrożone warzywka. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, curry i przyprawą do kurczaka. Jeżeli ktoś lubi można też użyć gotowy fix do dań po chińsku. W między czasie gotujemy ryż. Ja używam ryż Basmati bo jest smaczny i szybko się gotuje. Na talerzu układamy ryż i dajemy go na boli

Kuchenne Wariacje
Free Delikatesy Ekologiczne i wiosenne curry z kurczakiem / Spring chicken curry 149

smaż przez 5 minut, do zeszklenia. Następnie dodaj papryki, szparagi, zielony groszek, cukinię i bakłażana i smaż kolejne kilka minut. Włóż kurczaka ponownie do patelni, dodaj curry i kmin rzymski, smaż mieszając przez minutę. Wlej bulion i gotuj pod częściowym przykryciem, od czasu do czasu mieszając, przez około 15-20 minut. Dodaj mleko kokosowe i gotuj 5 minut

karmelowy
Nóżki wieprzowe w galarecie 184

groszku i jajka Wszystkie składniki znajdziecie tutaj  Przygotowanie: Nóżki z kurczakiem dobrze oczyszczamy. Do garnka wkładamy ćwiartki kurczaka i nóżki, wlewamy ok 3 l zimnej wody, dodajemy liści laurowy, ziele angielskie i jałowiec, gotujemy ok 2 - 3h na wolnym ogniu. Po tym czasie dodajemy oczyszczone warzywa i gotujemy jeszcze ok 1h następnie delikatnie doprawiamy solą i pieprzem - mięso

Niezły Młynek
Zupa ogórkowa zabielana 134

oczkach Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w niedużą kostkę Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach Wstawić wodę, dołożyć starte warzywa, kurczaka pokrojonego w kostkę i ogórki wraz z kwaśną wodą. Gdy woda w garnku zacznie się gotować - dołożyć kostkę rosołową Usunąć z wierzchu ewentualne szumowiny, które się wytworzą podczas gotowania Zupę gotować na małym ogniu, pod półrzykryciem do momentu

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Makaron mascarpone 142

międzyczasie pokroić pierś kurczaka na niewielkie kawałki. Posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Dorzucić na patelnię i dobrze zrumienić. Kiedy kurczak będzie rumiany dodać pomidory z puszki. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Doprowadzić do wrzenia, gotować na średnim ogniu 3 minuty. Dodać serek mascarpone. Mieszać aż się rozpuści. Spróbować sos i w razie konieczności doprawić. Do roztopionego sosu

W kuchni wieczorem
MAKARON VON TON Z WARZYWAMI I PIERSIĄ KURCZAKA 351

opakowanie makaronu von ton30 dag piersi z kurczaka1 opakowanie mrożonki węgierskiej Leczo Iglotex4 łyżki soso łagodnego ajvar2 szklanki bulionu warzywnegoWykonanie:Piersi kurczaka oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką, obsmażamy chwilę na rozgrzanym oleju w patelni wok. Warzywa gotujemy ok 10 minut w posolonewodzie,odcedzamy, dodajemy na patelnię, wlewamy też bulion. Dorzucamy pokruszony makaron.Dodajemy sos ajvar, często mieszamy, aż makaron wsiaknie

Z Majeczką w kuchni
Mix warzyw podany z ryżem 215

rozgrzanym oleju. Przyprawiamy curry indyjskie. Na osobnej patelni podsmażamy wszystkie warzywa pokrojone w paseczki, dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolkę czerwoną. Dodajemy kurczaka do warzyw, przyprawiamy solą, chilli i koncentratem pomidorowym. Mieszamy i dusimy ok. 15 minut. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Przed podaniem danie posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią Kamisa

Aga w kuchni
Tagliatelle z kurczakiem w sosie kurkowo-śmietanowym. 240

dużej patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, wrzucamy kurki i smażymy, aż puszczą soki.  2.Dodajemy kurczaka, sól i świeżo mielony pieprz i smażymy około 5-7 minut. Wlewamy śmietanę i całość gotujemy często mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodajemy pietruszkę i mieszamy. 3. Tagliatelle przygotowujemy wedle zaleceń producenta. Rozkładamy na głębokie talerze, polewamy naszym sosem

My Culinary Art
SAŁATKA WARSTWOWA WERSJA II 1083

wersji- naszej ulubionej zresztą, już od dłuższego czasu przymierzałam się do przygotowania sałatki z selerem konserwowym i choć osobiście za smakiem gotowanego selera nie przepadam, to ta sałatka bardzo przypadła mi do gustu. Połączenie selera, z wędzonym kurczakiem, słodko-kwaskowym ananasem oraz dużą ilością słodkiej kukurydzy okazało się bardzo smakowite. Polecam, szczególnie na imprezy. Porcja dość konkretna...Składniki:- puszka ananasów

Smaczne Zdrowe