frytki - 2719 przepisów (strona:11/182)

Max Burgers Warszawa – W poszukiwaniu smaku 3/2018 141

menu. Zaczęliśmy oczywiście od przystawek/dodatków i sosów. O sosach wspomnę jeszcze później (zobaczysz dlaczego), dlatego przejdźmy do przekąsek. Frytki – z ziemniaków ze skórką, cienkie, chrupiące. Frytki z innych sieci się do nich nie umywają. Zresztą nie bez powodu moim ulubionym daniem w Max-ie są właśnie frytki (z dodatkami). Krążki cebulowe(...)chrupiącą skórkę, mięso nie jest przesuszone. Ale nie są też daniem, do którego chciałabym wrócić. O nuggetsach napiszę za chwilę. 😉 A oto i moje ulubione danie w Max Burgers! 🙂 Frytki z sosem serowym, jalapeno i czerwoną cebulką (tutaj wersja również z Zielonym sosem z czosnkiem). U-WIEL-BIAM!!!! Jedną z rzeczy, za którymi najbardziej tęskniłam, były Lyxshake

SandraFrej.com
Poutine serowy z kurczakiem 183

sycące. Frytki są pieczone, a sosu serowego dodajemy naprawdę niewiele, gdyż jest zrobiony z wyrazistego cheddara, można zatem zajadać bez nadmiernych wyrzutów sumienia. Bazą dania są frytki, możecie przyrządzić je smażąc je w głębokim tłuszczu, jeśli jednak wolicie wersję mniej kaloryczną to polecam moje chrupiące frytki z piekarnika. Przepis na nie znajdziecie TUTAJ(...)nieco się zrumieni. Dodatki: czarne oliwki suszone pomidory w oleju rukola Do swojego poutine dodałam powyższe dodatki, ale możecie spróbować z innymi warzywami i dodatkami. Na talerz wykładam chrupiące frytki, na nich układam kurczaka i polewam wszystko sosem serowym. Do dania dodaję krojone oliwki oraz suszone pomidory. Całość wykańczam rukolą. Pychota! 😊 To idealne danie, gdy potrzeba Wam nieco

Cooking Monster
Fish and chips z pieca 167

danie to super fast food, ponieważ może być gotowe już w 20 minut. Grunt to odpowiednio przygotowany piekarnik. Chodzi o to, żeby dobrze rozgrzać blaszkę zanim trafią na nią frytki. W kontakcie z rozgrzaną mocno blaszką zaczyną się od razu piec. Grill, pod który trzeba je wsadzić, dopełni reszty. Frytki będą miękkie w środku, a przypieczone(...)cytryny Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Na górną półkę wstaw blaszkę z papierem do pieczenia. Obierz ziemniaki, pokrój w plastry, a następnie w dość cienkie frytki. Przełóż je go głębokiej misy i zalej zimną wodą na czas przygotowywania ryby. Krok 2 Przygotuj panierkę: rozgrzej patelnię, wlej na nią 2 łyżki oleju, dodaj starty ząbek czosnku

Niedzielny kucharz
Czy można bezpiecznie smażyć na oliwie z oliwek? Jaką oliwę wybrać do smażenia? 272

była smażona na oliwie, którą wykorzystywano tylko raz, tzn nigdy nie smażono na niej powtórnie. Czy mogę używać oliwy do smażenia w głębokim tłuszczu? Czy mogę usmażyć na oliwie frytki? Idealna temperatura do smażenia frytek to 180-190 stopni C, czyli poniżej punktu dymienia wysokogatunkowej oliwy extra virgin . Zatem tak, możesz usmażyć na oliwie frytki(...)oliwie – niezależnie od jej rodzaju. W tradycyjnej kuchni śródziemnomorskiej wykorzystuje się oliwę do głębokiego smażenia małych rybek, owoców morza, plasterków cukinii, pierożków z ciasta filo, a nawet "greckich frytek" patates tiyanites . Takich dań nie jada się jednak często (bo wyrzucenie oliwy do kosza po skończonym smażeniu uznawano za marnotrawstwo) i równoważy bardzo wysokim spożyciem warzyw i owoców

Chilli Czosnek i Oliwa
Niedziela – Fish and chips z piekarnika, czyli ryba bez smażenia 292

naszego pomysłu, dodając do bułki tartej parmezan), kroimy ziemniaki na frytki. Całość, zamiast do gorącego tłuszczu, wstawiamy jednak do gorącego piekarnika. Po dwóch kwadransach (tyle czasu potrzebują frytki, rybie wystarczy kwadrans) wyciągamy pachnące, smakowite danie. Fish and chips podaliśmy z pełną witamin surówką z czerwonej kapusty. Zobacz menu na tydzień – fast and fryless, czyli szybko(...)Jabłko Pomarańcza Sok z połowy cytryny 2 łyżki oleju Sól, pieprz Sos : 6 łyżek jogurtu 2 łyżki majonezu 2 łyżki keczupu Przygotowanie: Krok 1 Ziemniaki myjemy i kroimy na frytki, bez obierania ze skórki. Zalewamy zimną wodą i odstawiamy na pół godziny. Krok 2 Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. Wyciągamy ziemniaki z wody, osuszamy, wykładamy na blaszkę

Niedzielny kucharz
Frytki smażone na smalcu 250

Smażyliście kiedyś frytki na smalcu? Jeśli nie to koniecznie wypróbujcie tę metodę, a jeszcze w połączeniu z metodą wolnego smażenia frytek którą znajdziecie tutaj , nie będziecie zawiedzeni. Frytki są super chrupiące i pyszne(...)muszę chyba dodawać, że najlepiej smażyć na własnoręcznie zrobionym smalczyku. Składniki: ziemniaki domowy smalec, potrzeba go dużo, tak aby po stopieniu w garnku nim wypełnionym dało się usmażyć frytki Przygotowanie: ziemniaki umyć, obrać, pokroić we frytki smalec rozgrzać włożyć frytki smażyć do ulubionego poziomu zarumienienia wyjąć je z tłuszczu do miski wyłożonej ręcznikiem papierowym

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Grillowany karmazyn z frytkami 185

kolejne danie dietetyczne. Pewnie jesteście zdziwieni. Dietetyczne frytki? Dokładnie, są one dietetyczne. Też tak można. Upiekłam je we frytkownicy z gorącym powietrzem. Dla mnie nie ustępują klasycznym frytkom, natomiast w ilości kalorii różnica jest ogromna. A jeżeli chodzi o rybę, jest ona pyszna, polecam. Składniki: na dwie porcje 400 g karmazyna 260 g ziemniaków ( obrane(...) i moczymy w zimnej wodzie nie krócej niż 30 minut. Po czym odsączamy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Dodajemy olej. Mieszamy. Frytkownicę rozgrzewamy do 150 O C, wkładamy frytki i na 5 minut. Otwieramy frytkownicę ( schładzamy ). Podnosimy temperaturę do 200 o C pieczemy przez 8 minut. Ponownie otwieramy frytkownicę i mieszamy frytki ( aby się równo

Smaki Ewy
Hot dogi z Mont Saint-Michel 204

kryzysem Francja - NATO, a ostatnia awantura na Bliskim Wschodzie wcale tego nie poprawiła. Tym bardziej danie zasługujące na uwagę. Składniki: - bułka - ziemniaki - jakaś parówka Wykonanie: Ziemniaki obieramy, kroimy na frytki i smażymy na oleju. Parówkę kładziemy na frytki, żeby się podgrzała. Dzięki temu nie musimy uruchamiać dodatkowego garnka. Bułkę przekrajamy, kładziemy do środka frytki a na nie parówkę. Podobno frytki najlepiej smakują w komplecie tzw. świętej trójcy. Z belgijskim piwem i majonezem. Piwo sobie przywiozłem, a majonezu nie dałem do przepisu, bo drogi :) Wiem, że ładnie, ale woda potrafi tam się podnieść od stanu najniższego nawet o 15 m. Także radzę szybko się zmywać, tym bardziej, że licznik na parkingu

Kryzysowa Książka Kucharska
Frytki z cukinii - dietetyczne z piekarnika 164

Frytki z cukinii są super zdrowe i super smaczne, u nas absolutny hit tego lata. Właśnie tym przepisem kończę tegoroczny sezon cukiniowy. Zbieramy ostatnie cukiniowe plony. Frytki robię już n-ty raz z rzędu i nie możemy się nimi najeść. Upieczone w piekarniku z dodatkiem pachnącego oregano podane z ulubionym sosem (u mnie jogurtowy z czosnkiem(...)świetną przekąską lub dodatkiem do każdego dania mięsnego, rybnego, czy wegetariańskiego. Zdrowe frytki to nie abstrakcja, zapraszam zatem do przepisu na genialne frytki z cukinii! Składniki na 1 blaszkę: 2-3 okrągłe cukinie 5 łyżek bułki tartej 5 łyżek startego parmezanu 1 łyżeczka suszonego oregano sól, pieprz 1 jajko Wykonanie: cukinię przekroić, wybrać gąbczasty miąższ

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
13 lipca Dniem Frytek – jak przygotować idealne frytki? 144

Dziś obchodzimy dzień frytek. Te smukłe(...)opalone ziemniaczki są chyba najbardziej pożądanym dodatkiem do potraw pieczonych i smażonych. Frytki swoją historię rozpoczęły w Belgii i tradycyjnie smażone były na łoju wołowym. Dziś frytki belgijskie znane są na całym świecie i cieszą się ogromną popularnością. Jednak aby domowe frytki były idealne, należy zastosować kilka prostych […] Artykuł 13 lipca Dniem Frytek

PysiaGotuje.pl
Dietetyczne frytki. Domowe frytki z piekarnika. 190

Kochane fryteczki przygotujcie mi rodzice. Tak dzieci uwielbiają frytki. To na nich zbudowano niejedno światowe imperium fast foodowe. Ale serwowane tam frytki nie mają dobrocznynnego wpływu na nasze zdrowie. To The post Dietetyczne frytki. Domowe frytki z piekarnika. appeared first on MODA

MODA NA BIO
Dietetyczne frytki. Domowe frytki z piekarnika. 190

Kochane fryteczki przygotujcie mi rodzice. Tak dzieci uwielbiają frytki. To na nich zbudowano niejedno światowe imperium fast foodowe. Ale serwowane tam frytki nie mają dobrocznynnego wpływu na nasze zdrowie. To The post Dietetyczne frytki. Domowe frytki z piekarnika. appeared first on MODA

MODA NA BIO
Frytki belgijskie. 486

belgijski wymagają nieco więcej czasu, ale warto się poświęcić :) Dzięki dwukrotnemu smażeniu i uprzednim moczeniu w gorącej wodzie z dodatkiem cukru uzyskamy chrupiące z wierzchu i miękkie w środku frytki. Pierwsze wzmianki o tym przysmaku pojawiły się już dawno temu. Belgowie głoszą, że pewnej mroźnej zimy zamarzła rzeka, która dawała pożywienie okolicznym mieszkańcom. Zdesperowani ludzie, którym pozostały jedynie(...)moim przypadku ;) Składniki: 1 kg ziemniaków woda olej 1 łyżka cukru Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić na grubsze słupki. Wodę zagotować, dodać 1 łyżkę cukru, wymieszać i wrzucić do nich frytki. Pozostawić na 5 minut. Po tym czasie odcedzić i dokładnie wysuszyć. Olej mocno rozgrzać w garnku. Frytki przełożyć na sitko, następnie zanurzyć w oleju, poczekać

zadanie-gotowanie
Dietetyczne frytki. Domowe frytki z piekarnika. 186

Kochane fryteczki przygotujcie mi rodzice. Tak dzieci uwielbiają frytki. To na nich zbudowano niejedno światowe imperium fast foodowe. Ale serwowane tam frytki nie mają... The post Dietetyczne frytki. Domowe frytki z piekarnika. appeared first on MODA

MODA NA BIO
Domowe frytki 203

Ziemniaki dostarczają organizmowi mnóstwo witamin i minerałów. W polskiej kuchni ziemniaki są bardzo popularne. Pyszne domowe frytki musza być złociste, z chrupiącą skórką i miękkim środkiem. Takie frytki zrobione w domowym zaciszu są o niebo lepsze niż jakiekolwiek frytki, które jemy w słynnych fast foodach. Składniki: 1 kg ziemniaków Olej rzepakowy Sól Sposób przygotowania(...)gotujemy przez ok. 3 minuty. Ziemniaki musimy tylko delikatnie obgotować a nie rozgotować. Następnie ziemniaki przecedzamy i pozostawiamy do odsączenia się wody. W głębokim garnku rozgrzewamy olej rzepakowy. Frytki smażymy partiami na złoty kolor. Zarumienione frytki wykładamy na ręcznik papierowy, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Następnie przekładamy na talerz i posypujemy solą przed podaniem. Domowe frytki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną, coleslawem, sosem BBQ i frytkami z pietruszki 263

byłby fast-food bez dobrego sosu i frytek? Dlatego nie mogło zabraknąć domowego sosu barbecue z naszymi polskimi wędzonymi śliwkami, które nadają mu niepowtarzalnego aromatu. I lekkich frytek z pietruszki. To jak, piszecie się na taką ucztę? ;) * SKŁADNIKI na 12 bułeczek (6 porcji) Szarpana wieprzowina: 1-1,5 kg chudej łopatki wieprzowej 2 białe cebule(...)przygotowujemy sos. W tym celu mieszamy majonez z musztardą i sokiem z cytryny. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku i łączymy z kapustą na chwilę przed podaniem. Frytki z pietruszki Pietruszkę obieramy i kroimy w grube słupki. Umieszczamy ją w misce razem z przyprawami (papryka, tymianek, sól), miodem i olejem. Dokładnie mieszamy i wysypujemy na blachę

Food Square
Szaszłyki z frytkami z batatów 168

kwadraty". Pieczarki obieramy. Na patyczki do szaszłyków nabijamy przygotowane składniki. Do miski dodajemy oliwę z oliwek i przyprawy. Bataty obieramy i kroimy w dość grube słupki (jak frytki) i wrzucamy do naczynia z oliwą (najlepiej płaskiego)  - mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190ºC. Blaszkę umieszczamy na środkowej półce i wykładamy papierem do pieczenia. W nagrzanym piekarniku(...)wszystko zależy od piekarnika. Szaszłyki należy obrócić co jakiś czas...3-4 razy. Danie podajemy z ulubioną surówką lub sosem na bazie jogurtu naturalnego...jeżeli ma być dietetycznie. Frytki możemy troszkę posolić. PS. Bataty w wersji frytek nie są tak chrupiące jak ze zwykłych ziemniaków.       Aby przyśpieszyć przygotowanie

Alutka-Gotuje
Odtłuszczone frytki z batatów 191

szczególności frytki. Co więc zrobić, by nie obciekały tłuszczem? Nie smażyć ich w gorącym oleju i upiec w piekarniku. A co zrobić, żeby nie były to "zwykłe" frytki? Posłużyć się batatami! Bardzo lubię frytki z selera, marchewki, dyni, można posłużyć się wieloma warzywami. Aczkolwiek te, z batatów, zasmakowały mi ogromnie. Z przepisu wychodzi(...)mają być długie, czy krótkie - zależy od Was. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Paseczki rozkładamy równomiernie na całej powierzchni blachy. Jeżeli mamy oliwę w spray'u - spryskujemy nią frytki i następnie posypujemy mieszanką przypraw (dobrze wcześniej wymieszać je w miseczce). Jeżeli mamy oliwę w butelce, do miseczki wlewamy oliwę i mieszamy z przyprawami, a następnie rozprowadzamy po frytkach

Be Fit Be Strong
Frytki z piekarnika 247

dorosłych. Prosty fast food, który uzależnia jak mało co, a to przecież tylko kawałek ziemniaka, który zwykle smażony w głębokim tłuszczu zyskuje chrupkość i miękkość zarazem. Ja czasami przygotowuje frytki w piekarniku, tak sobie myślę, że jest to ich nieco zdrowsza wersja. Potrzebujemy: ziemniaki olej rzepakowy Przyprawa do ziemniaków i frytek, u mnie od Przyprawy Premium(...)mrożonych, żaden problem. Ziemniaki obieramy i kroimy na plastry, a później w słupki.  Na blachę od piekarnika wykładamy papier do pieczenia, smarujemy go nieco olejem i wysypujemy nasze frytkiFrytki skrapiamy olejem i posypujemy przyprawą.  Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 25 minut. Piekarnik musi być rozgrzany do 200°C. Skomentuj

MamaOskarka
Frytki z pieca: topinambur i ziemniaki 143

mogę bo w końcu do najzdrowszych nie należą ale czasem ulegam. Nie byłabym jednak sobą gdybym nie spróbowała choć troszkę ich "uzdrowić". Przedstawiam więc bajecznie prosty przepis na frytki z pieca. Ja wykonałam dwie wersje: z ziemniaków i z topinambura (w ramach utylizacji topinambura który dostałam od kolegi). Frytki z topinambura są słodsze (słodsze niż topinambur(...)nabierając na przemian. Składniki: topinambur i ziemniaki w ilości dowolnej Wykonanie: Topinambur i ziemniaki obieramy. Topinambur zwyczajowo zanurzamy na chwilę w wodzie z cytryną aby nie ściemniał. Kroimy frytki które wrzucamy do dwóch misek (jedna na ziemiaczane jedna na topinamburowe). Do każdej z misek dodajemy łyżkę oleju rzepakowego, szczyptę soli i mieszamy wszystko smarując frytki. Piec

Lubczyk i Wanilia
Domowy fast food 196

grilowaną wołowiną i sałatką pekińską. Prosty i smaczny obiad, choć oczywiście dla wielu osób kojarzacy się z niezdrowym fast foodem. Cóż często takich obiadów nie robię, ale dobre frytki, nigdy nie są złe, zatem polecam. Składniki: 1 kg ziemniaków Irys 0,6 kg pieczeni wołowej 1 główka kapusty pekińskiej kilka pomidorków koktajlowych olej rzepakowy do smażenia frytek(...)być odpowiednio krótszy. Kapustę umyć i zszatkować, doprawić solą pieprzem, cukrem, olejem i octem winnym. Dokładnie wymieszać, na koniec dodać pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe.  Na talerz wyłożyć frytki, mięso i sałatkę. Posolić frytki bezpośrednio przed podaniem. Smacznego

Gosia gotuje
Poniedziałkowy "fit" - paprykowo - ziołowe frytki z selera 172

wpis z cyklu Poniedziałkowy "fit".  Frytki kojarzą Nam się z bardzo kalorycznym daniem . Dziś postaramy się udowodnić, że tak być nie musi. Postanowiłyśmy przygotować frytki w wersji "fit". Pierwszym warzywem na które zamieniłyśmy ziemniaki był seler. Paprykowo - ziołowe frytki z selera wyszły bardzo smaczne.  Polecamy :-)  Paprykowo - ziołowe frytki(...)łyżki oleju rzepakowego papryka mielona słodka - około 3-4 łyżeczek sól ziołowa młynek do smaku  PRZYGOTOWANIE: Wybieramy duży seler, obieramy go a następnie kroimy w słupki czyli nasze frytki. Moim zdaniem lepsze są grubsze niż cieńsze ale wielkość wg uznania. Na głębokim talerzu łączymy olej z papryką i solą ziołową, następnie w marynacie obtaczamy frytki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Obiad wyśmienity w 20 minut 398

tłustym czwartu pozostały wspomnienia.Mimo tego miałam kolosalna zachciankę. Na frytki. Ostatnio frytki jadłam w tamtym roku ,chyba na wakacjach, albo i wcześniej! To mogę sobie pozwolić na chwileczkę zapomnienia. Ale , żeby nie było....to ja sobie te frytki elegancko „przerobię po mojemu” i zrobię w piekarniku ! Składniki frytki karbowane u mnie IGLOTEX(...)FOOD ocet balsamiczny z Modeny Ponti od  INDEX FOOD Najpierw umyj filet z kurczaka osusz i pokrój w plastry. Posól i wrzuć na patelnię do grillowania. Następnie przygotuj frytki. Wsyp je do miski, posól, posyp przyprawą do pizzy. Następnie polej olejem rzepakowym, wymieszaj dokładnie i szybko włóż do piekarnika na 220 stopni na około 15 minut- grzanie

Z Kuchni Do Kuchni
Lekki i zdrowe frytki z selera 398

orphan; font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Seler po mojemu   Frytki, frytki, frytki. Wszyscy je uwielbiają – ja również ;) Dlatego dla wszystkich, którzy zamiast smażyć warzywa lubią je upiec, a zamiast ziemniaków wybiorą selera serwuję pyszna przekąskę. Zapraszam! Frytki(...)selera korzeniowego - sól, pieprz świeżo mielone - 4 łyżki oliwy - pół łyżeczki słodkiej papryki - suszone zioła (rozmaryn, tymianek, bazylia) Selera płuczemy, obieramy ze skóry i ponownie płuczemy, osuszamy. Kroimy na frytki. Przekładamy do miski, zalewamy oliwą, posypujemy przyprawami ( ja zawsze daję ich dużo, lubię bardziej doprawione). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 o C na 20-25 minut. Obserwujmy

Sajkofanka smaku
Sharma z frytkami 381

frytek :) 4-5 ziemniaków obieramy i kroimy w słupki - gotujemy je w osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzamy i przesypujemy do miski. Wybieramy nasze ulubione przyprawy do frytek: sól, zioła :) Przyprawy mieszamy z olejem, a następnie z ziemniakami.  Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i na nim rozkładamy nasze frytki.  Pieczemy(...)stopniach przez około 20 minut.  Sharmę można podawać też z wszelkimi surówkami na bazie kapusty lub buraczków ćwikłowych. Mięsko, frytki i sos ładnie rozmieszczamy na dużym talerzu i nasze restauracyjne danie jest gotowe :) Nie pozostaje nam nic innego, jak zasiąść do stołu... Smacznego

Lawendowe Niebo
Nugettsy z mozarelli, tofuz frytkami ze słodkich ziemniaków i dipem z kiszonych nerkowców 161

miseczki wlewam maślankę doprawioną sola i pieprzem a następnie wrzucam przygotowane kawałki obydwu serów. Odstawiam na 10-15 minut. W tym czasie obieram słodkiego ziemniaka i kroję na frytki. Kawałeczki sera obtaczam w bułce tartej i układam na posmarowanej olejem blaszce i pakuję do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Słodkie frytki wrzucam na głęboki mocno rozgrzany(...)olej na 2-3 minut. Następnie wyciągam je i wrzucam na druszlak wyłózony papierowymi ręcznikami aby odciągnąć nadmiar tłuszczu. Tak przygotowane frytki wkładam na drugiej blaszce do piekarnika - zwiększam temperaturę do 200 stopni i włączam termoobieg. Pozostawiam w piekarniku około 10 minut. W czasie pieczenia nugettsy obracam kilka razy a frytki mieszam aby wszystko równomiernie

Magiczna kuchnia Darii
Pieczone ziemniaki 747

słonecznikowego lub rzepakowego) 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku lub pominąć główka czosnku opcjonalnie 1 łyżka cukru sól przygotowanie Czosnek podzielić na pojedyncze ząbki. Obrane ziemniaki pokroić tak jak frytki lub w ósemki. Przełożyć  ziemniaki  do miski, zalać zimną wodą, dodać łyżkę cukru, dokładnie wymieszać, odstawić na 30 minut. Wylać wodę, wypłukać ziemniaki  pod bieżącą(...)przekroić   na pół, następnie potrzeć kilka razy  połówki  przekrojoną stroną o siebie. Jeśli będą się sklejać, oznacza to, że ziemniaki mają dużo skrobi. Uwagi: moje frytki piekły się dłużej bo ok 50 minut. Pod koniec, na ostatnie 15 minut, włączyłam grill z funkcją termoobiegu, miałam nadzieję ,że skórka zrobi się trochę bardziej chrupiąca. Była

Stare Gary
Frytki z marchewki pieczone w piekarniku 253

. Frytki przygotowujemy nie z ziemniaków, a z marchewek. Ponadto nie smażymy ich w głębokim tłuszczu, a pieczemy w piekarniku z dodatkiem ziół. Efektem są pyszne, słodkie frytki, które na pewno zdobędą Wasze serca. Nasze już skradły:) Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 5 minut + 35 minut pieczenia Składniki: 4 marchewki 2 łyżki oleju Przyprawy: oregano, bazylia(...)frytek. Tak przygotowane marchewki kroimy wzdłuż na dwie połówki, a każdą połówkę na pół. W ten sposób z jednego kawałka robią nam się cztery frytki. Frytki umieszczamy w misce, dodajemy olej oraz przyprawy. Całość mieszamy. Brytfankę lub blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy marchewki i pieczemy w temp 210 stopni (grzanie góra

Kolizje Smaków
Red Rock City - opinia 265

rozpadała się, chociaż można jeszcze popracować nad jej jakością. Wołowina była średnio wysmażona, co bardzo nas ucieszyło. Do tego każdy zestaw zawierał frytki i surówką Coleslaw. Frytki takie sobie, pewnie z mrożonki, ale surówka świetna, podejrzewam, że najlepsza jaką dodają do burgerów w Lublinie. Stosunek ceny do jakości bardzo na plus. Dodatki świeże, dzięki czemu burgery(...)wyboru w obniżonej cenie był zestaw dla dwóch osób składający się z żeberek Southern Baby Back Ribs z frytkami lub steków z karkówki w marynacie teriyaki z frytkami. My zdecydowaliśmy się na to i to. Za zestaw zapłaciliśmy 33,99 zł. W normalnej cenie w lokalu to odpowiednio 24 zł i 22 zł. Wieczór był chłodny

Pasja Smaku
Frytkownica z redcoon.pl 220

domu jest przydatne ..niektórzy narzekają, że do frytkownicy potrzeba dość sporej ilości oleju..to fakt...do tej akurat trzeba 3 litry [ to zależy od pojemności frytkownicy]..ale przecież frytki smaży się w głębokim oleju.. Frytkownica jest prosta w obsłudze...są dwie lampki kontrolne..sygnalizujące włączenie i ogrzewanie oleju do odpowiedniej temperatury, którą można ustawić za pomocą specjalnego(...)problemu można wymienić na nowy.Koszyk do frytek ma specjalną rączkę , która się nie nagrzewa..koszyk możemy bez problemu wyjąć i zaczepić na obudowie , aby tłuszcz z frytek ociekł.. We frytkownicy można smażyć nie tylko frytki..ale ja do tej pory smażyłam tylko ziemniaki ..w różnej postaci..i za każdym razem smażenie odbywało się

Moje domowe kucharzenie
Wciąż mam wyrzuty sumienia. 207

zostają w skórce). Osuszamy i wrzucamy na zimny olej (oleju nie żałujemy). Doprowadzamy do wrzenia. Od tego momentu smażymy 15 min (bez mieszania!). Dopiero po 15 min delikatnie przewracamy frytki, dorzucamy nieobrane ząbki czosnku. Smażymy jeszcze ok 5-10 min. Na koniec dodajemy świeże zioła.  Odcedzamy frytki, wykładamy na papierowy ręcznik i posypujemy solą morską(...)trakcie przygotowywania frytek, robimy hambuksy. Formułujemy 6 kotletów i smażymy. Następnie podsmażamy bekon. Teraz robimy sos. Drobno siekamy cebulę, pieczarki i ogórki i łączymy z resztą składników. Sos gotowy! :) Kroimy na plastry pomidora, czerwoną cebulę, ogórek konserwowy i składamy naszego hambuksa. Bułka, sos, mięso, plasterek sera, 2 plastry boczku, sos, ketchup, ogórek, pomidor, cebula, drugi kotlet, plasterek sera

Brzuszki Łakomczuszki
PIECZONE GRUBE FRYTKI Z JOGURTEM 275

łyżek. Sos 200 g jogurtu naturalnego 2 lyzki posiekanej świeżej bazyli lub suszonej bazyli Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE:  Ziemniaki obieram a następnie kroję na frytki(...)tylko grubości ok 1cm. Frytki przekładam do miseczki, polewam olejem rzepakowym, przyprawiam czosnkiem granulowanym, papryką czerwoną, pieprzem i wegetą. Mieszam dokładnie tak by każda frytka była odpowiednio doprawiona. Następnie frytki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 50 min. Składniki sosu łącze ze sobą. Frytki

Gotowanie Patki
Domowe frytki z piekarnika + film 212

Domowe, chrupiące frytki z piekarnika z nutką curry i papryki to dziecinnie prosty pomysł na smaczną przekąskę lub dodatek do obiadu. Niewielka zawartość tłuszczu sprawia, że takie frytki będą zdrowsze i mniej kaloryczne. składniki na 3 porcje 1 kg dużych ziemniaków łyżeczka przyprawy curry łyżeczka mielonej słodkiej papryki 3 łyżki oleju sól przepis Obrane i umyte(...)ziemniaki przekładamy do dużej miski, polewamy olejem, posypujemy przyprawą curry raz słodką mieloną papryką, dokładnie mieszamy najlepiej dłonią tak aby każda frytka pokryła się warstwą oleju i przypraw. Na dużej blasze do pieczenia rozkładamy pojedynczą warstwę frytek. Frytki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 st.C około 30 minut. Gotowe frytki posypujemy solą

Smakowite Dania
Frytki – najlepszy przepis na chrupiące frytki! 176

Uwielbiacie frytki? Bo ja tak! Przyznam się bez bicia, że mogłabym je jeść na okrągło! Niestety frytki do najzdrowszych nie należą, więc jemy je od czasu do czasu :) Najbardziej smakują mi z domowym sosem czosnkowym lub z sosem farmerskim, na które p The post Frytki – najlepszy przepis na chrupiące frytki! appeared

Kulinarne Przeboje
Kapsalon 197

pomidorków koktajlowych 1 średni ogórek zielony opcjonalnie 1 cebulka czerwona sos czosnkowy opcjonalnie keczup 3 aluminiowe male foremki/ keksówki do zapiekania Ziemniaki obieramy płuczemy i kroimy w paski na frytki, następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu na zloty kolor. Kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni z dodatkiem przyprawy do kurczaka. Ser zetrzeć na tarce. Warzywa pokroić, sałatę(...)kostkę, pomidorki na połowę, ogórka w półplasterki i cebulę w piórka. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Do foremek przekładamy upieczone frytki, na frytki usmażonego kurczaka i starty ser. Zapiekamy do momentu aż ser się roztopi. Polać opcjonalnie keczupem lub sosem czosnkowym. Ułożyć pokrojone warzywa i polać sosem czosnkowym. SMACZNEGO

Andzia Pichci
Domowy sznycel z frytkami 199

pozorom przygotowanie takie obiadu wcale nie jest czasochłonne. Pamiętajcie, że taki obiad najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu. Składniki kotlety ze schabu mąka 2 jajka bułka tarta sól pieprz cytryna frytki Domowy sznycel z frytkami – przepis Mięso rozbijamy przy pomocy tłuczka na bardzo cienkie kawałki. Solimy i pieprzy z obu stron. Mięso obtaczamy w mące, następnie(...)roztrzepanym jajku, a na końcu obtaczamy w bułce tartej. Sznycle smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiany kolor z obu stron. Smażąc sznycle w rondelku rozgrzewamy olej i wrzucamy frytki (możecie użyć gotowych, będzie szybciej). Smażymy na rumiany kolor z obu stron. Sznycel podajemy razem z ćwiartką cytryny. Smacznego! Artykuł Domowy sznycel z frytkami pochodzi z serwisu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zdrowe frytki, czyli frytki fit 462

blachy wycisnąć podłużne paski. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 30 minut. Frytek podczas pieczenia nie trzeba przewracać. Smacznego!!! Zdrowe frytki, czyli frytki fit Sama nazwa na to nie wskazuje, ale są naprawdę smaczne. Smakowały wszystkim, a są łatwe w przygotowaniu, choć wymagają trochę czasu. Dania Dania obiadowe Kuchnia Polska Porcje(...)papierem do pieczenia. Gotową masę ziemniaczaną przełożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego. Na blachy wycisnąć podłużne paski. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 30 minut. Frytek podczas pieczenia nie trzeba przewracać. Można piec na raz dwie blachy. Pozostałe informacje Smacznego

Przepisy Babci
Kapsalon – wyśmienity fastfood 263

mała cebula czerwonaSos: 200 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki (można również wykorzystać gotowe frytki mrożone). Ziemniaki rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli frytki przygotowujemy sami z surowych ziemniaków, skrapiamy je olejem. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym(...)Mieszamy dokładnie i odstawiamy na godzinę do lodówki. Kapustę szatkujemy, ogórka kroimy w plasterki, pomidora w kostkę, cebulę w piórka. Warzywa mieszamy ze sobą. Na dno foremek aluminiowych wykładamy frytki. Na frytki kładziemy kurczaka, a całość posypujemy startym żółtym serem. Foremki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na ok. 10 min. do momentu rozpuszczenia

e-PrzepisyKulinarne
Słodkie FRYTKI Z BATATA z cynamonem 🍟👌 297

Frytki ze słodkich ziemniaków jeszcze lepiej smakują z cynamonem i cukrem, niż z solą. Jest to bardzo prosty sposób na słodką przekąskę, którą należy jeść jeszcze ciepłą. Frytki są wtedy chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, a do tego unosił z nich będzie się zapach cynamonu. Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz

Via Gusto
Tołpyga w pomidorach z batatami 233

ważne również w większości przypadków ma duże ości, więc ciężko jest je przeoczyć i nie sprawiają problemów podczas jedzenia. Zobaczcie zatem jak przygotować tołpygę w pomidorach, podaną z pysznymi frytkami z batatów. Tołpyga w pomidorach z batatami – składniki tołpyga ok. 400g puszka pomidorów pelati 1 mały por 1 cebula mąka sól pieprz olej do smażenia frytki z batatów – przepis na frytki -> TUTAJ   Tołpyga w pomidorach z batatami – składniki Tołpygę myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki, solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące. Pora kroimy w cienkie półplasterki. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Tołpygę podsmażamy na oleju z obu stron. Następnie dodajemy pokrojonego pora i cebulę. Całość dusimy razem przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Frytki z selera 168

już robiliście, ja jeszcze nie. Tym razem kupiłam selera i wypróbowałam w końcu. Frytki super, powiem Wam. Ja za selerem tak średnio przepadam, tak samo domownicy, ale frytki smakowały wszystkim. Wiem już w jakiej formie będę go robić częściej :-). Udanego dzionka :-) Składniki: 1 większy seler sól pieprz olej rzepakowy słodka papryka Selera obrałam, pokroiłam(...)frytki z ziemniaków. Do dużej miski dałam troszkę oleju rzepakowego, sól, pieprz, paprykę. Wrzuciłam frytki i wymieszałam. Rozłożyłam na dużej patelni wyłożonej papierem do pieczenia. Frytki pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 35-40 minut. Smacznego

kruche babeczki
SZNYCLE INDYCZE Z PIEKARNIKA Z WARZYWNYMI FRYTKAMI 181

Przepis w stylu...na niedzielny obiad. Sznycelki z indyka pieczone w piekarniku a do tego frytki w ziołach z ziemniaków i marchewek, również z piekarnika. Składniki: 500 g sznyclów z indyka 3 ziemniaki średniej wielkości 2 marchewki 1 jajko 1 szklanka płatków kukurydzianych 3 łyżki oliwy zioła prowansalskie słodka papryka przyprawa do drobiu/indyka sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki(...)drobiu, maczamy w jajku a następnie w mielonych płatkach. Gotowe sznycelki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na 15 min. w miejsce gdzie piekły się frytki, natomiast blachę z frytkami przekładamy niżej i dalej pieczemy. Ostatnie 3-5 min. pieczemy z teroobiegiem. Gotowe sznycelki wraz z frytkami wykładamy na talerz

Kuchnia MagdaLeny
Cukiniowe frytki 177

pyszne, zachęcam do spróbowania!  Składniki: cukinia, jajko, bułka tarta, parmezan, przyprawy : chilli, sól, suszone zioła Cukinię umyć, odciąć końcówki. Pokroić w podłużne kawałki, kształtem przypominające frytki. Każdy kawałek zanurzyć w roztrzepanym jajku, a następnie w miseczce z bułką tartą, startym parmezanem i przyprawami.  Frytki przygotowałam w piekarniku nagrzanym do 210 stopni i piekłam przez(...)minut, do zrumienienia.* Podawać z  ketchupem  lub jogurtem naturalnym ze świeżymi ziołami, bądź pesto. *Jeżeli zależy nam na bardziej chrupiących frytkach zawsze możemy je usmażyć na patelni na gorącym tłuszczu

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania