Smażyliście kiedyś frytki na smalcu? Jeśli nie to koniecznie wypróbujcie tę metodę, a jeszcze w połączeniu z metodą wolnego smażenia frytek którą znajdziecie tutaj , nie będziecie zawiedzeni. Frytki są super chrupiące i pyszne. Nie muszę chyba dodawać, że najlepiej smażyć na własnoręcznie zrobionym smalczyku. Składniki: ziemniaki domowy smalec, potrzeba go dużo, tak aby po stopieniu w garnku nim wypełnionym dało się usmażyć frytki Przygotowanie: ziemniaki umyć, obrać, pokroić we frytki smalec rozgrzać włożyć... czytaj dalej...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.