frytki - 2719 przepisów (strona:13/182)

Domowy burger 172

Sekretem domowego burgera jest wg mnie dobrze zrobiony kotlet. Proponuję Ci dziś domowego burgera z frytkami. Co Ty na to? Składniki: Na kotleta: mięso wołowe mielone sól, pieprz, musztarda Bułka: przepis na bułki, które robię możesz znaleźć ………………. i …………………, ale równie dobrze możesz użyć dobrej, kupionej(...)smażymy z obu stron na rumiano Frytki: umyte i pokrojone ziemniaki włóż do wody z lodem na 20 minut następnie rozgrzej olej do 110 stopni i smaż frytki przez ok 20 minut podgrzej olej do 180 stopni i smaż frytki do żądanego stopnia wysmażenia tak przygotowane frytki będą chrupiące Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pieczone frytki z batatów 144

słodka mielona 1 łyżeczka, sól i pieprz, oliwa 3 łyżki, Sposób przygotowania: Batata obieramy, kroimy w plastry, a następnie na słupki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Frytki układamy na blaszce. Następnie polewamy oliwą, posypujemy przyprawami i nacieramy wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystko razem dokładnie mieszamy, aby frytki były całe obtoczone w przyprawach. Pieczemy(...)temperaturze 220 stopni, do momentu gdy frytki będą miękkie i przyrumienione

kulinarne odsłony pati
Delikatna pierś z kurczaka z ryżem w sosie kokosowym w towarzystwie frytek z marchwi pieczonych w pietruszce i parmezanie 193

smakowe Do tego chrupiąca i słodkawa marchew pieczona w soli, pietruszce i parmezanie. Wystarczy dodać do tego posiłku wytrawne wino i można rozkoszować się kokosową fuzją smaków. Wykonanie FRYTKI Z MARCHWI Obierz i opłucz marchew. Pokrój marchewki wzdłuż na pół, a później w grubsze paski tak, by osiągnąć mniej więcej kształt frytek. Wrzuć marchew do wrzącej(...)marchew, przełóż na natłuszczoną olejem (najlepiej kokosowym) blachę. Posyp frytki solą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25 minut. Potem wysuń blachę i posyp frytki startym parmezanem i posiekaną pietruszką i piecz jeszcze przez 5-10 minut, tak by nie spalić zupełnie pietruszki. Składniki FRYTKI Z MARCHWI 600 g marchwi

Eat me! Fit me!
Frytki z dyni 194

znałam do tej pory - mianowicie otrzymałam frytki z dyni. Przyznam, że smak mnie mile zaskoczył. Śmiało mogę rzec, że stały się one moją ulubioną alternatywą klasycznych frytasów :) Frytki z dyni  Składniki : 1 dynia piżmowa sól himalajska do smaku zioła prowansalski do smaku papryka słodka mielona do smaku   Przygotowanie : Dynię przekrawamy na ćwiartki, usuwamy(...)pestki, obieramy ze skórki i kroimy w słupki  al'a frytki. Przekładamy do miski, oprószamy do smaku solą himalajską, ziołami i papryką - dokładnie mieszamy, Frytki wykładamy na blaszkę do pieczenia (u mnie wyłożona papierem). Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 40 minut. W połowie czasu pieczenia przemieszać. Pod koniec na około

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kapsalon. 156

Pierś pokroić na małe kawałki.Natrzeć olejem i przyprawą gyros.Odstawić. Usmażyć frytki ,a następnie pierś (na patelnię nie trzeba lać oleju bo wystarczy ten z mięsa) Frytki wyłożyć do foremek, na to usmażoną pierś. Posypać utartym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut,aż ser się rozpuści. Sos czosnkowy(...)ząbki czosnku 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka śmietany sól,pieprz Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Upieczone frytki z mięsem i serem polać delikatnie sosem czosnkowym, na to wyłożyć pokrojone warzywa i na to znowu sos czosnkowy

Agusiowe smakołyki
Fish and chips 155

jogurtu. Na rozgrzany, głęboki olej wkładajcie, zanurzone w cieście kawałki ryby i smażcie na złoty kolor. Odsączcie na ręczniku kuchennym. Podawać na ciepło z domowymi frytkami. Domowe frytki pieczone(...)piekarniku. Obierz odpowiednią dla was ilość ziemniaków i pokrój na paseczki. Włóż do miski z wodą, dodając do wody dużą łyżkę cukru. Odstaw na 10 minut.  Następnie odsącz frytki i smaż w rozgrzanym głębokim oleju. Blanszuj około 6 minut- odsącz i wyłóż na blaszkę. Posyp ulubionymi ziołami i solą. Piecz w nagrzanym piekarniku 240 stopni około

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Kurczak w ziołach, frytki z batatów w chrupiącej parmezanowej skorupce z warzywami i sosem orzechowym 154

feta i pyszny sos orzechowy. Wszystko stworzyło niebiańsko dobre danie! Musicie spróbować! :) Z podanych poniżej porcji wyjdzie obiad na 3-4 osoby lub dla 2 osób na 2 dni. Frytki z batatów w chrupiącej skorupce z parmezanu: 2 duże bataty 3 jajka + odrobina wody ok. 200 g tartego parmezanu 1 łyżeczka kuminu 3 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżki(...)jednej wbijamy jajka, a w drugiej mieszamy parmezan, przyprawy, skrobię i dodajemy sól i pieprz. Następnie każdą cząstkę batata maczamy w jajku, a następnie obtaczamy w parmezanowej mieszance. Frytki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika. Pieczenie:   Temperatura - 200ºC z termoobiegiem Czas - 25 minut Po tym czasie frytki wyjmujemy z piekarnika

Cooking Monster
Domowe frytki z oregano 177

Frytek to u mnie nie było już bardzo, bardzo długo. Jakoś nie było czasu ich przygotować, a te z oregano smakują najlepiej. Do tego majonez obowiązkowo(...)też je frytki z majonezem? Składniki : * 2 kg dużych ziemniaków * olej rzepakowy do smażenia  * łyżeczka suszonego oregano * różowa sól himalajska  Przygotowanie : Ziemniaki obrać, pokroić na frytki. Ziemniaki obgotować przez 5 minut. Odlać wodę, wyłożyć frytki na ręcznik papierowy. Zagrzać olej i partiami smażyć frytki z obu stron na złoty kolor

Magiczne Życie Marty
Test beztłuszczowej frytkownicy Russell Hobbs Purifry Multi Health Fryer. 227

jest bardzo twardym warzywem) ok. 20 minut w 200°C. Oba rodzaje wyszły tak samo chrupiące, w środku mięciutkie - a więc miały taką strukturę, jaką powinny dokładnie mieć idealne frytki! Oczywiście nie smakują w 100% tak jak te smażone w głębokim tłuszczu... ale są może w 85% podobne w smaku, a więc w bardzo wysokim stopniu. Podczas smażenia(...)urządzenia wydobywał się delikatny, przyjemny aromat, bez żadnych nieprzyjemnych zapachów kojarzonych ze smażeniem. W połowie czasu pracy Purifry, należy wysunąć kosz i potrząsnąć nim tak, by frytki się przemieszały. Dzięki temu wszystkie upieką się równomiernie. Bardzo wygodnym rozwiązaniem jest automatyczne wyłączanie po wysunięciu i ponowne włączanie się maszyny po włożeniu kosza z powrotem. Kolejnym wyzwaniem było przygotowanie piersi

Poranek na słodko
GRUBE FRYTKI NA OSTRO Z PIEKARNIKA 214

ziemniaki myję, kroję w słupki, grubości ok 2 cm. Na tacce wykładam papier do pieczenia. Frytki wykładam na papier i za pomocą łyżki polewam olej rzepakowy. Następnie frytki posypuję przyprawami. Piekę frytki w piekarniku ok 40 min góra-dół w 180 stopniach. Frytki posypuję lubczykiem. Frytki podaję z sosem

Gotowanie Patki
Frytki z batatów 169

Domowe, zdrowe FRYTKI Z BATATÓW są świetną przekąską do wieczornego filmu! Musicie koniecznie spróbować! Składniki: 1 kg batatów 3 łyżki oliw z oliwek szczypta wędzonej papryki sól morska Przygotowanie: Bataty dokładnie myjemy, kroimy w słupki i przekładamy do dużej miski. Dodajemy oliwę z oliwek, wędzoną paprykę i sól morską. Całość(...)stopni, bataty przekładamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy około 25 minut do lekkiego zarumieniania. Podajemy z sosem pomidorowym lub jogurtowym. Smacznego! Artykuł Frytki z batatów pochodzi z serwisu MenMagazine

Menmagazine
pyszne,chrupiące frytki prawie bez oleju z paluszkami rybnymi:Airfryer hd9240/30 212

ziemniaki wylać na durszlak, następnie na ręczniku papierowym osuszyć, w większej misce wymieszać z olejem, przyprawą do ziemniaków Airfryer hd9240/30 ustawić na 160 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ frytki włożyć do kosza i ustawić 16 minut po sygnale wyjąć kosz, potrząsnąć frytkami i włożyć z powrotem, ustawić teraz na 180 C na 12 minut(...)wierzchu położyć paluszki rybne do końca pieczenia frytki są w środku mięsiste, skórka chrupiąca, dawno tak pysznych frytek nie jadłam, paluszki rybne też mają chrupiącą panierkę a środek jest soczysty podałam z sosem jogurtowym: sos chilli 2 łyżeczki, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, cukier 1/2 łyżeczki, wymieszać z jogurtem greckim 250 ml...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Frytki z posypką 306

właśnie będą jadły. Nie robię tego często ponieważ nie jest to jakoś mega zdrowe ale czasami na smaka trzeba zjeść i coś takiego. Zakupy:  Paczka mrożonych frytek prostych 2 kg koszt ok.8 zł. Puszka groszku koszt ok. 1,30 zł, puszka kukurydzy koszt ok. 2 zł, pieczarki koszt ok. 4 zł, 2 piersi z kurczaka koszt(...)będą rumiane. Groszek i kukurydzę odcedzam na sitku, pieczarki podsmażam na maśle z odrobiną soli, z kurczakiem robię dokładnie tak samo i najpierw kroję go w mniejszą kostkę. Gdy frytki będą gotowe wsypuję je do miski, solę i kładę na talerz na to sypię pieczarki, groszek, kukurydzę i ścieram na wierzch żółty ser. Wkładam

Tanio smacznie i prosto
pyszne,chrupiące frytki prawie bez oleju:Airfryer hd9240/30 154

minut ziemniaki wylać na durszlak, następnie na ręczniku papierowym osuszyć, w większej misce wymieszać z olejejm, papryką Airfryer hd9240/30 ustawić na 160 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ frytki włożyć do kosza i ustawić 16 minut po sygnale wyjąć kosz, potrząsnąć frytkami i włożyć z powrotem, ustawić teraz na 180 C na 12 minut, w połowie(...)czasu kosz wyjąć i potrząsnąć, włożyć do urządzenia do końa pieczenia frytki są w środku mięsiste, skórka chrupiąca, dawno tak pysznych frytek nie jadłam podałam z sosem jogurtowym: rzodkiewki 4 sztuki, pół ogórka zielonego, 4 zabki czosnku, pół pęczka koperku zmiksowac w rozdrabniaczu, wymieszać z jogurtem greckim 250 ml, do smaku dac soli, cukru

W Mojej Kuchni Lubię
Frytki na Rzepie 151

Frytki na Rzepie. Czytałam sobie gazetę Rzepę i naszła mnie ochota na smażone frytki własnej roboty. Pewnie to zapach farby drukarskiej + zapach już niestety jesieni zanęcił mnie do fast foodu. Znalazłam więc ziemniaka kolosalnej wielkości  i wystrugałam sobie frytki.  W czasach kiedy byłam mała nie było czipsów, orzeszków. To była jedyna możliwość(...)zaspokojenia chęci zjedzenia czegoś na "smaka". Miałam kaprys. Miałam frytki. dziś z solą morską. ziemniak (i) olej rzepakowy sól morska Obierz ziemniaka (i), potnij na frytki takiej wielkości jak lubisz. Smaż w gorącym oleju aż będą rumiane.  Posól solą morską

AZgotuj!