francuskie - 6660 przepisów (strona:241/444)

"Na grzyby... 3." - podsumowanie akcji kulinarnej 117

cuoca Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami autorka:  czarrna  | blog: czarrna od kuchni RISOTTO Z BOROWIKAMI autorka:  angelinab520  | blog: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska Grzyby marynowane autorka:  kulinarnagosia  | blog: Kulinarne Przemyślenia Grzyby po rosyjsku autorka:  Hajduczek  | blog: Hajduczek naturalnie Grzyby duszone – obiadokolacja grzybiarza autorka:  Hajduczek

Weekendy w domu i ogrodzie
Policzki wieprzowe w winie 72

których na koniec powstał aromatyczny, ciemny sos, idealny do wykończenia dania. Zapraszam Was po przepis. Polędwiczka duszona w sosie własnym Żołądki w sosie chrzanowym Pierś kurczaka w cieście francuskim Nuggetsy z kurczaka – pieczone Pierś kurczaka faszerowana mozzarellą Przepis na policzki wieprzowe w winie Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki 6 policzków wieprzowych (około 600 g) cebula

Kuchnia Bazylii
Magdalenki 194

Magdalenki to puszyste i delikatne francuskie ciasteczka. Jeden z pierwszych i zarazem łatwiejszych przepisów, jakich nauczyłam się podczas mojego kursu w Le Cordon Bleu. Zwyczajowo mają kształt muszelek i do ich upieczenia wykorzystuje się specjalną formę. Niech nie powstrzymuje Was jednak brak formy! Te proste ciasteczka świetnie smakują również upieczone w najzwyklejszej blaszce na muffinki. Przygotowanie magdalenek nie zajmuje więcej

Ciastkozercy
Jajka po turecku 107

ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze  przepisy na kolację Polecam Wam też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem i szynką JAJKA PO TURECKU PRZYGOTOWANIE: 25 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI

nietylkopasta.pl
CHLEBEK Z TRUSKAWKAMI 80

pieca jest miękki i cieplutki, gdy nieco wystygnie, można go zjeść z dodatkami jak kanapkę, a gdy nieco wyschnie i stwardnieje na następny dzień, będzie idealną bazą tostów francuskich. Chlebek z truskawkami – władca królewskiego śniadania? This strawberry bread is perfect in many forms – when it’s straight from the oven it’s soft and warm. When

SandraFrej.com
Kanapki imprezowe 136

pumperniklu Łódeczki Caprese. Kanapki z sałaty rzymskiej Mini kanapki z łososiem (Finger Food) Mini vol-au-vent z serem ricotta i łososiem (Finger Food) Mini tartinki z ciasta francuskiego (Finger Food) The post Kanapki imprezowe appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chłodnik brzoskwiniowy 150

rozdrobnionych migdałów (słupki, płatki) Wykonanie: Najpierw przygotowałam deser blancmange . Pewnie zastanawiacie się co to jest i w jakim celu robię taki dodatek do mojego chłodnika. Otóż, blancmange ma pochodzenie francuskie. Nazwa wywodzi się od słowa „Blanc-manger” czyli „Białe jedzenie”. Zazwyczaj robi się go z mleka i proszku migdałowego. Ale, tak jak wiele innych potraw, tak i ten deser

Kuchnia u Krysi
KUCHENNA APTEKA #37 - GRUSZKI 120

gruszkami 1) TORT BEZOWY Z GRUSZKAMI I KARMELEM 2) GRUSZKI W KONFITURZE 3) KRUCHE CIASTO Z GRUSZKAMI I BEZĄ 4) ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU Z GRUSZKĄ PRAŻONĄ 5) PIZZERINKI FRANCUSKIE Z AWOKADO I GRUSZKĄ

Kuchnia MagdaLeny
Wtorek: Risotto z groszkiem i pieczarkami 114

całe szczęście można go dość łatwo kupić w hipermarketach. Nie jest tani, ale warto mieć go w kuchni. Od czasu do czasu w dyskontach organizowane są tematyczne tygodnie: francuski, czy włoski, wtedy różnorodność towaru jest większa niż zazwyczaj i ceny bardziej przystępne. My w ten sposób jakiś czas temu kupiliśmy kilogram pięknego arborio za bardzo przystępną cenę. Inną popularną odmianą

Niedzielny kucharz
Panini ze szparagami, łososiem i camembertem 115

sałaty 1 op. mozzarelli w zalewie 1 małe op. sera pleśniowego 1-2 jajka pęczek szparagów olej czosnek granulowany sól, pieprz Sos: 3 duże łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej 1-2 korniszony 1 łyżka octu jabłkowego sól, pieprz Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końce. Oprószamy granulowanym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Polewamy niewielką ilością oleju. Mieszamy. Szparagi układamy na wyłożonej papierem

Smaki Na Talerzu
Kawy DreamsCoffee, wyjątkowa herbata T-Stick i słodkości – wyjątkowe produkty od 7 Plus 187

kawie o smaku Irlandzkiego Likieru Irish Cream . Aromatyczna kawa o zrównoważonym smaku z delikatną nutą kwaskowatości. Mi i mojej mamie bardziej przypadła do gustu kawa mielona o smaku Francuskiej Wanilii French Vanilla . Ten aromat… musicie spróbować Na uwagę zasługuje też cena kaw. Za 125 g dobrej jakości mielonej kawy zapłacicie tylko 12,90 zł. A jeśli nie jesteście zwolennikiem

Słodkie okruszki
Kogut pieczony w tymianku, rozmarynie, maśle i cytrynie, podlany miodem i winem 165

tworzy danie godne uroczystego obiadu czy też kolacji. Kogut może być naturalnie zastąpiony innym drobiem i najlepiej z wolnego i ekologicznego chowu. Jest to moje autorskie danie inspirowane kuchnią francuską. Składniki: 1 kg (Coquelet jaune - kogucik żółty)  3 szalotki 3 ząbki czosnku 1 cytryna kilka gałązek suszonego tymianku i rozmarynu sól morska  pieprz papryka słodka kurkuma pieprz cayenne

Wino Francja Kuchnia
Wielkanocna sałatka ziemniaczana z białą kiełbasą i chrzanem 164

święta jak i po świętach kiedy pozostaną nam resztki białej kiełbasy i rzeżuchy. składniki: 4 białe sparzone kiełbasy 6 średnich ziemniaków 3-4 ogórki kiszone 2 łyżki musztary francuskiej 2-3 łyżki tartego chrzanu, u mnie ze słoiczka majonez rzeżucha do posypania Ziemniaki ugotować, można w mundurkach lub obrane, jak nam wygodnie. Ugotowane ziemniaki, białą kiełbasę oraz kiszone ogórki pokroić

Monia miesza i gotuje
Białe kiełbaski pieczone w piwie. 152

dzieci, bo podczas pieczenia alkohol odparuje. Chociaż dla dzieci bardziej polecam białą kiełbasę pieczoną w cydrze . Składniki: 0,5 kg białej surowej kiełbasy 1 duża cebula 1 łyżka musztardy francuskiej 0,5 szkl. jasnego piwa (użyłam piwa Perła, bo jest niezbyt gorzkie) 1 łyżka oleju 1 łyżeczka suszonego majeranku i 1/2 łyżeczki suszonego tymianku duża szczypta soli, czarnego mielonego pieprzu

Codziennik Kuchenny
Wtorek: Makaronowa sałatka caprese 162

lunch do pracy, ozdoba stołu podczas przyjęcia. Czas: 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Futurystyczna potrawa 20 lutego minęło 110 lat od publikacji manifestu futurystów na łamach francuskiego „Le Figaro”, autorstww Filippo Tommaso Marinetti, włoskiego poety i wydawcy. Futuryzm to awangardowy ruch w sztuce, głównie w literaturze odrzucający tradycję, przeszłość, wszystko co byłe, stare, oddziedziczone po minionych wiekach

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania