francuskie - 7160 przepisów (strona:238/478)

Bagietka z gorgonzolą, miodem i gruszką 57

Ostry, kremowy smak sera na bagietce polanej miodem i zapieczonej. Słodka gruszka i konkretny smak rukoli dopełnia całości. Ta francuska przekąska powstała na konkurs Blogerszefa jako danie Kuchni Zachodniej. Składniki na 4 porcje: ? ser Gorgonzola Cremoso 200 g ? 4 kromki bagietki korzennej przekrojonej wzdłuż ? 4 łyżeczki płynnego miodu ? 4 łyżeczki sosu balsamicznego ? 4 łyżeczko oliwy ? 2 gruszki ? rukola ? pieprz grubo

To co kocham
Paluchy z ciasta francuskiego z suszonymi pomidorami 62

Ekspresowa, bardzo prosta i pyszna imprezowa przekąska. Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem z suszonych pomidorów. Takie niby zwyczajne a jednak niezwyczajne. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ekspresowe paszteciki z kapustą i pieczarkami. Zrobisz je w mniej niż godzinę! 84

dodatku wychodzą naprawdę bardzo smaczne. Przepis na ekspresowe paszteciki z kapustą i pieczarkami Składniki: 500 gramów kapusty kiszonej, około 300 gramów świeżych pieczarek , 2 cebule, arkusz gotowego ciasta francuskiego (około 300 gramów), 1 jajko, olej, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, na posypkę ziarna czarnuszki lub kminku.   Wyświetl ten post na Instagramie   Post udostępniony przez Kulinarna Polska (@kulinarna_polska

Kulinarna Polska
Francuskie ciastka makowe 71

Została mi resztka masy makowej - tak, tak czasami i takiej używam oraz miałam w lodówce ciasto francuskie. Pomysłu nie trzeba było długo szukać. Ciastka z makiem wyszły idealnie, polecam. Ciastka makowe. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Burger klopsy. Przepis na pyszne klopsiki wołowe w sosie burgerowym 75

mielonej wołowiny , 2 kopiaste łyżki bułki tartej, 1 jajko, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 200 ml mleka, łyżka mąki pszennej, 2 łyżeczki musztardy francuskiej, 1 łyżeczka musztardy zwykłej (np. stołowej czy sarepskiej), 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 100 gramów żółtego sera, 2-3 ogórki konserwowe, olej, sól, pieprz. Jak zrobić klopsiki w sosie burgerowym? Mięso

Kulinarna Polska
Talerz tatarski. Najlepszy imprezowy sposób na podanie tatara. PRZEPIS 107

zakładzie, to daje pewność, że po drodze nie zostało zanieczyszczone – będziemy przecież jeść je na surowo. 4 łyżki oliwy lub oleju, żółtka z dwóch dużych jaj, łyżka musztardy francuskiej, czerwona cebula, pieczarki lub grzyby leśne marynowane, korniszony, kapary marynowane, opcjonalnie fileciki anchois, sól, pieprz. Jak zrobić talerz tatarski? Mięso oczyść ze wszelkich błon i przerostów tłuszczu, pokrój w kostkę

Kulinarna Polska
Sałatka Cesarza 102

mojego pomysłu. W tym posiłku znajdziemy mnóstwo witamin oraz składników odżywczych. Sałatkę podamy z grzankami. Podane składniki są na 2 porcje Składniki na wintegret 8 łyżek oliwy 1 łyżeczka francuskiej musztardy 1 łyżeczka miodu sok z 1/2 cytryny odrobina czarnego pieprzu 1 ząbek czosnku Składniki na sałatkę 1 filet z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 10 pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pastéis de nata 103

Ciasteczka z ciasta francuskiego z budyniowym kremem z cynamonem. Chcę przygotować w ciągu roku 20 NAJLEPSZYCH POTRAW ŚWIATA (link): MIEJSCE 16 – Pastéis de nata Pozostałe potrawy znajdziecie tutaj: 20 najlepszych

Bullio
Crème brûlée 90

Crème brûlée to przepyszny deser na bazie śmietanki i żółtek, uwieńczony skarmelizowaną cukrową skorupką. Deser ten pochodzi z kuchni francuskiej , gdzie dosłownie oznacza przypaloną śmietankę Crème brûlée podawany jest mocno schłodzony, z kolei cukrowa skorupka i wierzch kremu powinna być lekko ciepłe od karmelizowania cukru. Tradycyjnie dodawana jest do niego wanilia, ale możecie spotkać się również z dodatkiem czekolady

WegePrzepis
Kremówka - napoleonka najprostszy przepis 271

rany jak ja miałam ochotę a nigdy ich nie robiłam. Zawsze bałam się i myślałam, że to mega pracochłonne ciasto. Dlatego pomogłam sobie i zrobiłam z gotowego ciasta francuskiego, najlepiej dobrej jakości na maśle. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Biała kiełbasa w sosie musztardowo-chrzanowym. Na przekąskę albo danie obiadowe. PRZEPIS 93

musztardowo-chrzanowym Składniki: 4 surowe białe kiełbasy, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 1 i 3/4 szklanki mleka, kopiasta łyżka mąki pszennej, 3 łyżeczki musztardy sarepskiej, 2 łyżeczki musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy), 1-2 łyżeczki tartego chrzanu, duża łyżka masła, szczypiorek, sól, pieprz. Jak zrobić białą kiełbasę w sosie musztardową W garnku rozgrzej masło, przesmaż na nim drobno

Kulinarna Polska
Keto jesienny pasztet warzywny (Paleo, LowCarb, Wege) 117

Print Jesienny pasztet warzywny Pyszna jesienna przekąska w warzywnym wydaniu, czyli keto pasztet warzywny z udziałem dyni i cukinii. Pyszności nad pysznościami, w dodatku wegetariańskie. 🙂 Course Przekąska Cuisine Europejska, Francuska, Polska, Wege Diet Low-Carb, Gluten Free, Wege Keyword pasztet, warzywa Prep Time 20 minutes Cook Time 50 minutes Total Time 1 hour 10 minutes Servings 14 porcji Calories

Modern Cave Girl
Keto tarta z cukinią (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 141

dostatkiem? Keto tarta z cukinią to proste i smaczne danie, idealne na przekąskę, śniadanie, obiad i każdy inny posiłek… 😀 Polecam! Course Danie główne, Przekąska, Śniadanie Cuisine Europejska, Francuska, Włoska Diet Low-Carb, Gluten Free, Wege Keyword finger food, tarta Prep Time 10 minutes Cook Time 25 minutes Total Time 35 minutes Servings 8 porcji Calories 163 kcal Author Modern

Modern Cave Girl