Dżem z brzoskwiń 217Czasem warto zadać sobie pytanie czy warto robić domowe przetwory w tym na przykład dżem z brzoskwiń? Nie ma chyba jednej dobrej odpowiedzi – są plusy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bruschetta – szybka i smaczna przekąska 349Bardzo często poszukujemy przepisu na szybkie w przygotowaniu przekąski. Nasze zmartwienie może rozwiązać bruschetta, której przygotowanie jest niezwykle szybkie i nie wymaga od nas niezliczonej liczby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cukina faszerowana kaszanką 171posolić w środku i odłożyć na ściereczkę, wydrążoną stroną do dołu aby sok spływał. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kaszankę obrać z flaka i pokroić na grubsze plastry. Rozgrzać patelnię z niewielką ilością oleju i przyrumienić cebulę. Następnie dodać pieczarki. Smażyć aż pieczarki odparują wodę. Potem dodać pokrojoną kaszankę i smażyć aż się
Monia miesza i gotuje
Młode ziemniaki z salsiccia i sadzonym jajkiem 170włóż do garnka z wodą. Zaczekaj z kłosami. Gotuj końcówki szparagów 4 minuty, po czym dodaj kłosy i gotuj jeszcze przez 3 minuty. Odcedź i opłukaj zimną wodą. Zdejmij flak z kiełbasy. Pokrój salsiccia na plasterki i zrumień na maśle. Dodaj pokrojoną w krążki szalotkę i smaż aż cebula się zeszkli, a kiełbasa będzie dobrze zrumieniona. Dodaj kiełbasę do ziemniaków
codojedzenia
KLOPSIKI Z BIAŁEJ KIEŁBASY W SOSIE CHRZANOWYM 294ząbki czosnku 1 całe jajko liść laurowy ziele angielskie chrzan (do smaku) śmietana 18% sól pieprz majeranek 1-2 łyżki mąki (do zaciągnięcia sosu) Wykonanie: Kiełbasę wyciskamy z flaka. Dodajemy jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem, majerankiem, solą . Wilgotnymi dłońmi formujemy małe klopsiki, które wrzucamy na wrzącą wodę. Do wody dodajemy ziele angielskie, liść
Walijskie Pichcenie
Cebula faszerowana z grilla 170lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Wyjąć, ułożyć na durszlaku i odstawić do ostygnięcia. Wyjąć środki cebul. Na spodzie cebuli powstanie dziura, którą należy zasklepić kawałkiem cebuli. Kiełbasę wyjąć z flaka, rozgnieść. Wypełnić cebule kiełbasą. Skropić olejem. Grilować na tacce. Pozostałe kawałki cebuli poddusić na tłuszczu z papryką, doparwiając do smaku solą i pieprzem. Do przygotowania cebuli z grila zainspirowało
królestwo garów
Szczaw – poznaj wyjątkowe właściwości tego niedocenianego przysmaku! 256Szczaw, wielu osobom do dziś kojarzy sięz niesmaczną zupą ze szkolnej stołówki. Stąd też zapewne wynika niezbyt duża popularność tej rośliny na polskich stołach – a
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa chrzanowa z pulpecikami z białej kiełbasy 220Ziemniaki pokroić w kostkę. Wrzucić do bulionu, dodać listki laurowe i majeranek. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. W międzyczasie przygotować pulpeciki z białej kiełbasy. Z surowych białych kiełbasek usunąć flak. Mięsną masę dokładnie wymieszać i uformować z niej małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Oczywiście jak ktoś sam robi sobie białą kiełbasę to nie musi psuć kiełbasek i odłożyć trochę mięsnej
Monia miesza i gotuje
Wołowe klopsiki z serem mozzarella w pomidorowym sosie 276Wołowe klopsiki z serem mozzarella to dobry pomysł gdy domowe mielone już się trochę przejadły Twoim domownikom. Klopsiki możesz podawać z ryżem lub makaronem spaghetti. Przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Flaczki jak za dawnych lat 218Hej! Dziś prawdziwy rarytas i hit każdej imprezy od wielu lat. Cóż więcej dodać? Może tylko tyle, że popularność trwa do dnia dzisiejszego. Co to jest
Tylko pysznie
z kiełbasy, jajek pyszna pasta do chleba... 189pęczek, majonez 7 łyżek, pieprz mielony - ile potrzeba, sól - ile potrzeba jajka ugotować na twardo, obrane zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku kiełbasę drobiową wiejską obrać z flaka, zmielić w maszynce do mięsa do zmielonych jajek na drobnym sitku pieczarki obrane zetrzeć na tarce grubsze oczka, masło na patelni roztopić, zeszklić cebulę pokrojoną, dodać pieczarki i podsmażać
W Mojej Kuchni Lubię
WYTRAWNY MAZUREK WIELKANOCNY 246zagotowujemy wodę. Nie doprowadzamy do wrzenia. Po zagotowaniu, zdejmujemy garnek z ognia i pozostawiamy kiełbasę w gorącej wodzie przez około 10-15 min. Lekko studzimy. Kiełbasę obieramy z flaka i kroimy w plasterki/półplasterki. Boczek kroimy w paski i podsmażamy z obu stron, na patelni. 2 jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy ze skorupki i kroimy w plasterki. Pozostałe
Kuchnia MagdaLeny
Ziti penne z salsiccia, pieczarkami i szpinakiem 510smaku Dodatkowo wióry parmezanu grzanki z bułki Obierz cebulę i czosnek, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i smaż przez 4 minuty. Zdejmij flak z kiełbasy i pokrój ją w plasterki. Dodaj do pieczarek i smaż aż kiełbasa się lekko zrumieni. Jeśli masz za małą patelnię użyj garnka np. żeliwnego. Wlej pomidory. Rozpuść przecier
codojedzenia
Kanapka drwala z białą kiełbasą i makaronowym burgerem 160więc nie potrzebuje więcej czasu, aby móc go podać. Kromki pieczywa podpiekamy na suchej patelni z obydwu stron. Każdą z białych kiełbas kroimy wzdłuż, nie przecinając z jednej strony flaka, tym samym będziemy mieć płaską kiełbaskę, którą grillujemy z obydwu stron. SKŁADANIE: Jedną z kanapek smarujemy sosem czosnkowym, kładziemy na niej kiełbaskę, makaronowego burgera i zakrywamy kolejną kanapką posmarowaną sosem
MamaOskarka
Klopsiki z białej kiełbasy w sosie pomidorowym 425sosie pomidorowym /porcja na 4 osoby 5-6 sztuk białej kiełbasy surowej 2 puszki pomidorów olej do smażenia sól, pieprz, natka pietruszki lub bazylia ryż Białą kiełbasę wycisnąć z flaka dzieląc na porcje. Smażyć kotleciki na rozgrzanym oleju, aż się zrumienią. Dodać pomidory z puszki, doprawić i gotować, aż sos się nieco zredukuje. Pod koniec dodać natkę pietruszki lub bazylię
Pieguskowa Kuchnia