flaki - 557 przepisów (strona:32/38)

LEKKIE LECZO Z CUKINIĄ, KURCZAKIEM I KLOPSIKAMI Z METKI 218

wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i doprawiamy: solą, pieprzem i papryką. Czas na cukinię. Obieramy ją, kroimy  w dużą kostkę i dorzucamy do naszego leczo. Metkę obieramy z flaka, formujemy z niej małe kuleczki i także wrzucamy do leczo. Całość zalewamy pomidorami z puszki, dodajemy koncentrat, mieszamy i smażymy ok 15 minut

Walijskie Pichcenie
żurek na śląskiej kiełbasie z jajkiem... 181

śmietana, 1/2 kg ziemniaki wodę zagotować z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, dodać startą na grubszych oczkach tarki włoszczyznę i pokrojone w kostkę ziemniaki kiełbasę pokrojoną w kostkę bez flaka usmażyć na oleju na oleju z cebulą i czosnkiem i gdy składniki wywaru są już ugotowane to wszystko przełożyć z patelni do wywaru dodać vegetę, pieprz mielony i gotować

W Mojej Kuchni Lubię
jarzynowa zupa z parówkami... 208

kurkumą wsypać groszek z zalewą i pokrojone drobno papryczki iranian cherry razem z pestkami - użyłam w zalewie zrobione jesienią - przepis "TUTAJ" grube parówki dobrej jakości - z parówek zdjąć flak, pokroić je na grube plastry i dodać do zupy - gotować z 5 minut do smaku doprawić magą kucharka i posiekaną natką pietruszki zupa jest dość pikantna............ aby zupa była mniej ostra

W Mojej Kuchni Lubię
pyszna kaszanka z cukinią,cebulą,natką pietruszki... 225

pokrojone w talarki cukinie posypane kucharkiem do smaku, delikatnie je mieszając, przełożyć na talerz następnie do tego samego rondla dodać 4 łyżki oleju dodać pokrojoną na kawałki kaszankę bez flaka i usmażyć, dodać posiekaną natkę pietruszki wokoło talerza poukładać plastry cukinii, na środku dać porcję cebuli, łyżką do lodów nałożyć porcje kaszanki na przemian z ciut cebulą, można ozdobić pomidorkami

W Mojej Kuchni Lubię
fasolka szparagowa z kaszanką... 185

szparagową zielona i żółtą obrać, opłukać i ugotować, pod koniec gotowania posolić do smaku i wylać na sito na gorącym oleju podsmażyć cebulę posypaną solą i dodać obrana z flaka kaszankę smażyć mieszając do jednolitej masy kaszanki taką kaszankę lubimy posypaną papryką ostrą i z fasolką szparagową i opcjonalnie z pieczywem..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Dziwne? Ale zjadliwe #8 Kaszka na szynce czyli black pudding po szwajcarsku 208

zjeść.  Ostatecznie... POCHWALIŁ!  3 kaszanki 3 plastry emmentalera 6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej (w oryginale jest parmeńska) garść suszonej żurawiny (w oryginale jest jabłko) Z kaszanki zdjęłam flak.  Dwa plastry szynki ułożyłam obok siebie. Rozłożyłam na nich po plastrze sera. Następnie delikatnie ułożyłam kaszankę. Poutykałam suszoną żurawiną.  Zrolowałam do żaroodpornego naczynia. I zapiekłam 25min. w 150st. Spałaszowaliśmy

bastalena
Pieczarki faszerowane kaszanką 257

drobną kostkę. Kapelusze oprószyć solą z pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać pokrojone ogonki i chwilę smażyć aby zmiękły. Kaszankę obrać z flaka i pokroić w plasterki. Dodać na patelnię, smażyć aż kaszanka się rozpadnie. Farszem napełnić kapelusze pieczarek. Tak przygotowane pieczarki można przygotować w piekarniku lub na grillu. Wystarczy ok 20 minut na dobrze

Monia miesza i gotuje
Paczuszki z karkówki z kaszanką 132

marynatą nasmarować mięso i odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Cebulę obrać i pokroić w dobną kostkę, zarumienić na oleju. Nastęnie dodać obraną z flaka i pokrojoną w pastry kaszankę. Smażyć aż kaszaneczka się rozpadnie. Na każdy plaster karkówki nałożyć ok 1-1,5 łyżki farszu z kaszanki. Złożyć na pół i spiąć wykałaczkami. Grillować

Monia miesza i gotuje
Ktoś nam podłożył świnię! …. 214

przez nas wyrobami. Nasz zespół wykonał świetną robotę, której efekt możecie podziwiać na zdjęciach poniżej: Piotr i Piotr- San Jacinto podczas pracy:     - kiełbasa biała wołowo-wieprzowa (we flaku i słoikach) - szynka gotowana 2 x 5 minut (mój przepis) i szynka peklowana parzona(wg przepis San Jacinto) - wyroby szynkowarowe: szynkowa i golonkowa (od San Jacinto) , schab faszerowany pieczony

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ŻUREK NA PEŁNOZIARNISTYM ŻYTNIM ZAKWASIE 253

gotującej się zupy. Na tej samej patelni podsmażam plastry cienkiej parówki, do zrumienienia. Dodaję je również do zupy. Dolewam wodę do uzyskania pożądanej konsystencji. Białą kiełbasę obieram z flaka i kroję na mniejsze kawałki (takie na raz) i dodaję do garnka z zupą. Całość doprawiam solą, świeżo mielonym pieprzem oraz aromatycznym majerankiem. (1 łyżkę majeranku można odłożyć i dodać

Smaczne Zdrowe
Grochówka mojej mamy 152

zasmażki ani zaprawiać zupy mąką) i wsypać majeranek. Gdy będzie prawie miękki dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki dojdą wtedy doprawić zupę solą i pieprzem. Ściągnąć flak z kiełbasy,pokroić ja w kostkę i przesmażyć na łyżce oleju. Dodać do zupy. SMACZNEGO życzy moja mama

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania