flaki - 557 przepisów (strona:29/38)

Zapiekanka penne z salsiccia i wódką 166

pomidorów z puszki 150 g jarmużu, pokrojonego 250 g makaronu penne rigate 2 kulki mozzarella 3 lyżki posiekanej natki pietruszki sól i czarny pieprz do smaku Zdejmij z kiełbasy flak. Pokrój kiełbasę w kostkę lub rozgnieć widelcem. Pokrój drobno szalotki i czosnek. Usmaż plastry boczku i wyjmij na talerz. Na tłuszczu z boczku zeszklij cebulę i czosnek, następnie dodaj salsiccia

codojedzenia
Strudel z białą kiełbasą i jabłkami 190

łyżki prażonych jabłek, majeranek, sól, pieprz , jajko + 2 łyżki mleka łyżka masła 3 łyżki porzeczek, łyżeczka musztardy, łyżeczka miodu Przygotowanie: Por kroimy drobno, podsmażamy na maśle. Dodajemy rozdrobnioną pozbawioną flaka kiełbasę, prażone jabłka, majeranek, sól pieprz. Chwilę podsmażamy. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy. Płat ciasta francuskiego smarujemy roztrzepanym jajkiem z mlekiem. Wykładamy farsz po długości i zawijamy. Zawijamy

Lena Gotuje
Obsypunki z grilla 203

czyli, tanio, prosto i wysokokalorycznie. Część elementów tej kuchni już kiedyś robiłem pod innymi nazwami, ale ten bardzo mi się spodobał. No i idealne na grilla. Oczywiście w formie flaka możemy użyć wielu rzeczy, ale folia spożywcza jest najtańsza i najprostsza w obsłudze. Tylko piec w niej nie możemy :) Składniki: - ziemniaki - cebula - majeranek - mąka (opcjonalnie) - kasza gryczana (opcjonalnie) - folia spożywcza

Kryzysowa Książka Kucharska
Chrzanowe paszteciki z białą kiełbasą 218

pewno dla wielu osób będą nowością i przyjemnym zaskoczeniem:).  1 arkusz ciasta francuskiego 3 białe kiełbasy surowe 3 łyżki chrzanu  1 jajko majeranek 1. Kiełbasę wyciągamy z flaka. Zagniatamy z chrzanem. 2. Ciasto francuskie przekrawamy wzdłuż na pół. Na środek każdego płatu wykładamy farsz, boki zwijamy i sklejamy ze sobą, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Szefowa kuchni
Gemelli z salsiccia i parmezanem 220

pomidorów w oleju 1 łyżka oliwy garść świeżej bazylii 2 łyżki świeżego oregano 3 lyżki startego parmezanu Pokrój cebulę, chili i czosnek w kostkę. Zeszklij na rozgrzanej oliwie. Zdejmij flak z kiełbasy i pokrój ją na plasterki. Dodaj kiełbasę do warzyw i smaż aż się zrumieni. Wlej wino i smaż aż wino wyparuje. Pokrój zioła, świeże pomidory w kostkę

codojedzenia
Spaghetti z klopsikami z białej kiełbasy 168

cebule 2 ząbki czosnku 300 ml śmietanki 30% 100g topionego serka 100g startego sera cheddar 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, majeranek olej 1. Kiełbasę wyciągamy z flaka. Formujemy małe pulpeciki. Wrzucamy je na wrzącą wodę, gotujemy około 20 minut. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną drobno cebulę. Dodajemy serek topiony

Szefowa kuchni
Barszcz biały z pulpetami z białej kiełbasy, boczkiem i jajkiem 172

chrzanu 5 jajek pęczek natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, majeranek 1. Do garnka wlewamy 2 litry wody, zagotowujemy. W międzyczasie białą kiełbasę wyciągamy z flaka, formujemy małe pulpeciki. Wrzucamy na wrzącą wodę, gotujemy przez około 20 minut. Wyciągamy na talerz.  2. Do wody wrzucamy pokrojone warzywa pokrojone na części. Gotujemy do miękkości przez około

Szefowa kuchni
Fusilli z kiełbasą i szpinakiem 192

świeżego szpinaku sól i pieprz do smaku 300 g fusilli, waga sucha Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. zeszklij na oliwie. Dodaj tapenadę i smaż przez minutę. Zdejmij flak z kiełbasy i pokrój w plasterki. Do makaronu możesz użyć dowolnej kiełbasy lub dobrej jakości parówkowej. Dodaj do cebuli i smaż aż kiełbasa się zrumieni. Ugotuj makaron al dente w lekko

codojedzenia
TRIPPA ALLA FIORENTINA CZYLI FLACZKI PO WŁOSKU 291

TRIPPA ALLA FIORENTINA są doskonale znane smakoszom włoskiej kuchni, jednak... Artykuł TRIPPA ALLA FIORENTINA CZYLI FLACZKI PO WŁOSKU pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Zupa pizza z kiełbasą, szynką i papryką 635

przetartych pomidorów natka pietruszki do posypania 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka oliwy sól i pieprz do smaku Cebulę, czosnek i paprykę pokrój w kostkę. Zeszklij na maśle. Rozerwij flak i podziel kiełbasę na kawałki. Dodaj do cebuli i zrumień. Następnie pokrój szynkę w paski i dodaj do kiełbasy. Na drugiej patelni rozgrzej masło i zrumień pieczarki. Jeśli pieczarki

codojedzenia
pyszna fasolka w pomidorach... 186

szybkowara, dodać liście laurowe i ziele angielskie, wlać wodę 2 litry i gotować z 25 minut boczek wędzony pokroić w kostkę i w garnku zrumienić, dodać kiełbasę śląską bez flaka pokrojoną w kostkę i podsmażyć, dodać pokrojone cebule i z praski wyciśnięty czosnek wlać z kartonika ostry sos pomidorowy, wsypać paprykę mieloną do sosu dodać fasolę z wodą po gotowaniu

W Mojej Kuchni Lubię
Koszyczki z ciasta francuskiego 225

soli Wykonanie: 1. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na patelni. Do cebuli dodajemy starte na grubych oczkach jabłko i całość podsmażamy 5-10 min. 2. Obieramy kaszankę z flaka, kroimy na kawałki i dorzucamy na patelnie podlewając nieco wodą. Kilka minut dusimy i rozdrabniamy widelcem do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy. 3. W misce mieszamy serek, starty na małych oczkach

Mama z miasta
Kiełbasiane kotlety 209

Wykonanie  Do szklanki wkładamy czerstwą bułkę , zalewamy mlekiem i odstawiamy do nasączenia aż bardzo dobrze zmięknie , następnie nasze mięso przekładam do miski , z białej kiełbasy pozbywam się flaka i dodaje mięso z kiełbasy do miski z mielonym , cebulę , szalotkę oraz czosnek obieram i kroje w drobną kostkę  , następnie na rozgrzana patelnie przekładam naszą cebulkę , czosnek i szalotkę

Mój Smak
Mięcho do chleba 143

łyżka soli  2 listki laurowe  4 łyżeczki majeranku  3 łyżki sosu teriyaki  2 łyżki papryki czerwonej  Wykonanie  Mięso zawijami w sznurek , bądź flaka sznurkowanego którego można kupić w sklepie już gotowego . Jak mamy mięso zawiązane , zaczynamy przyprawiać nasze mięso wszystkimi przyprawami , cebulkę obieram , kroję w talarki , i dodaję do mięsa , czosnek obieram , i kroję

Mój Smak
Surowa kiełbasa w cieście francuskim 173

sałatą. Smaczne i na ciepło i na zimno. A przy tym efektowne - bardzo polecam! Inspiracja  tutaj Składniki ok 240 g - 2 wieprzowe surowe białe kiełbaski, obrane z flaka 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego lekko podprażone i roztarte w moździerzu szczypta płatków chili (opcjonalnie) 1- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki gotowe ciasto francuskie ok 20 x 25 cm 1 łyżka

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania