flaki - 557 przepisów (strona:25/38)

EXPRESOWE SZASZŁYKI Z BIAŁEJ KIEŁBASY + FILMIK 80

PRZYGOTOWANIE :  Białą kiełbasę wyjmujemy z flaka, dodajemy jajko, pokrojoną cebulę, paprykę, natkę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.  Formujemy owalne szaszłyki, nabijamy na patyk i odkładamy.  Zielonego ogórka ścieramy na tarce jarzynowej, lekko solimy i odkładamy. Jogurt przekładamy do miski, dodajemy wszystkie składniki i wyciśnięty ogórek z nadmiaru płynów. Sos dokładnie mieszamy.  Szaszłyki smażymy na patelni grillowel

Kulinarne Fantazje Marioli
szybkowar- fasola z kiełbasą w pomidorach... 100

zasyczeniu pary gotować 40 minut, w szybkowarze wystudzić (gotuję wieczorem na następny dzień do przygotowania) , fasola jest miękka. W garnku na oleju usmażyć drobno pokrojoną kiełbasę obraną z flaka, wsypać drobno pokrojoną cebulę, czosnek z praski wyciśnięty, smażyć do złocistej cebuli. Wlać przecier pomidorowy z kartonika, smażyć mieszając z 3 minuty. Wlać z wywarem ugotowaną fasolę, zagotować. Wsypać majeranek, sól

W Mojej Kuchni Lubię
KOPERTY Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ. EXPRESOWE I PYSZNE. 96

Składniki: 1 op. gotowego ciasta francuskiego 2 surowe białe kiełbasy trochę startego sera ew. do posypania sezam lub czarnuszka 1 roztrzepane żółtko - do posmarowania Wykonanie: Kiełbasy wyciskamy z flaka na talerzyk. Rozdrabniamy widelcem. Moja miała mało majeranku, który uwielbiam, więc dodałam do niej trochę majeranku. Z gotowego ciasta francuskiego wycinamy małe kwadraty. Na środek każdego nakładamy odrobinę kiełbasy. Sklejamy

Walijskie Pichcenie
GOTOWANE KLOPSIKI Z BIAŁEJ KIEŁBASY W SOSIE WARZYWNYM 96

liść laurowy 2 ząbki czosnku śmietana 18% 1 całe jajko (do klopsików) pieprz sól 1-2 łyżki mąki (do zaciągnięcia sosu) posiekany koperek lub natka Wykonanie: Kiełbasę wyciskamy z flaka. Dodajemy do niej jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz  szczyptę pieprzu i soli . Wilgotnymi dłońmi formujemy małe klopsiki, które wrzucamy na wrzącą wodę. Do wody dodajemy ziele angielskie, liść

Walijskie Pichcenie
Makaron w sosie pomidorowym z białą kiełbasą i fetą 89

pokrojoną w drobną kostkę cebulę, smażymy na wolnym ogniu około 2 minuty, do lekkiego zrumienienia. Następnie dodajemy do niej rozdrobnione ząbki czosnku i małe kawałki surowej kiełbasy (wyskubywane z flaka), mieszamy i smażymy wszystko do zrumienienia. Kiełbasę z cebulą zalewamy passatą, dodajemy oregano, cukier, sól i pieprz, smażymy na wolnym ogniu około 5 minut, często mieszamy. Makaron gotujemy w osolonej

Kardamonovy
pyszne kopytka na szybko z młodą kapustą zasmażaną... 105

wody z 1 łyżeczką masła, po wypłynięciu gotować ma średnim ogniu z 2 minuty, cedzakiem wyjąć na talerz. W garnku na maśle usmażyć pokrojoną w kosteczkę kiełbaskę obraną z flaka, cebulę,papryczkę ostrą. Do kiełbaski wsypać drobno pokrojoną młodą kapustę, sól do smaku i dusić pod przykryciem z 15 minut, następnie dodać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty - bardzo

W Mojej Kuchni Lubię
pożywna grochówka z kiełbasą... 109

zagotować, zebrać łyżką pianę, dodać ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec. Dodać groch , kostki rosołowe, gotować z 35 minut. Na smalcu podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, wsypać kiełbasę obraną z flaka pokrojoną w kostkę i zrumienić. Kiełbasę dodać do zupy, zagotować. Wsypać majeranek, pieprz mielony, z praski przeciśnięte ząbki czosnku i gotować z 3 minuty, zdjąć garnek z ognia. - najlepsza grochówka

W Mojej Kuchni Lubię
Flaczki z żołądków drobiowych. Konkretnie doprawione, smakują wyśmienicie. PRZEPIS 24143

Okazuje się, że pyszne flaczki można zrobić również na żołądkach drobiowych. Smakują nawet tym, którzy nie przepadają za tradycyjną wersją tej zupy robionej na żołądkach wołowych

Kulinarna Polska
fasola Jaś z kiełbasą, pomidorami i kotletem mielonym... 131

duże kotlety, obtaczać w mące i smażyć na gorącym oleju na rumiano z każdej strony, usmażone wyłożyć na talerz.   Na tłuszczu po kotletach usmażyć pokrojoną kiełbasę obraną z flaka z cebulą, bardzo miękkie pomidory zmiksować ze skórką w blenderze, wlać do kiełbasy, dodać czosnek posiekany, cukier, paprykę ostrą, sól, ocet, majeranek, fasolę z szybkowara i gotować wszystko

W Mojej Kuchni Lubię
Babka ziemniaczna z kiełbasą z sosem grzybowym... 109

tarce do ziemniaków, masę ziemniaczana wyłożyć na duże sito z drobną siateczką, po odcedzeniu z wody wodę ostrożnie wylać i osad ze skrobi dodać do ziemniaków. Kiełbasę obraną z flaka pokroić w kosteczkę, na smalcu usmażyć pokrojoną kiełbasę, cebulę, papryczkę ostra i starty czosnek, wystudzić. Ziemniaki z sita dać do miski, dodać jajka, majeranek, kucharka, pieprz ziołowy, mąkę ziemniaczaną, kiełbasę

W Mojej Kuchni Lubię
Black - dog (żymła z krupniokiem) i Sokole Góry 145

żymłą z krupniokiem, a w popkulturze black dogiem. Baza tegoż to podłużna bułka z kaszanką. kaszanka może być w całości, wtedy jest bardziej dog , ale można ją wyjąć z flaka. Składniki: - kaszanka - możecie kupić, a możecie zrobić, ja nawet kiedyś, w ramach challengu, robiłem tutaj.  - cebula - podłużna bułka - ogórek kiszony - musztarda Wykonanie: Cebulę kroimy w półplasterki i podsmażamy. Kaszankę

Kryzysowa Książka Kucharska
kaszanka gryczana smażona z cebulą i jabłkiem na szybki obiad... 137

obrane ze skórki jabłko na smalcu podsmażyć z cukrem na smalcu ( odrobina cukru do cebuli nadaje cebuli lepszego smaku ) na złoty kolor. Kaszankę gryczaną dobrej jakości obrać z flaka, pokroić w talarki i dodać do podsmażonej cebuli z jabłkiem, smażyć na średnim ogniu mieszając. Gdy kaszanka uzyska jednolitą masę dodać pieprzu mielonego i majeranek, wymieszać i zdjąć z ognia. Kiszoną

W Mojej Kuchni Lubię