filet drobiowy - 1395 przepisów (strona:27/93)

Rolada drobiowa z serem i szpinakiem 64

Rolada drobiowa z serem i szpinakiem to prosta propozycja na pyszny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: filet z kurczaka 1/2 serka ,,mój ulubiony” 1/3 paczki szpinaku mrożonego(...)masło czosnek przyprawy do mięsa Sposób przygotowania: Filety rozbić i przyprawić. Na patelni rozgrzać trochę masła i wrzucić 3 ząbki czosnku drobno pokrojonego, chwilę podusić i wrzucić szpinak, posolić, popieprzyć. Po wystudzeniu wymieszać z serkiem i nadziewać filety. Opanierować i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Autor przepisu: Brygida Zubin Artykuł Rolada drobiowa z serem i szpinakiem pochodzi z serwisu

Wasze Przepisy
Filety drobiowe w panierce z orzechów włoskich 108

Drobiowe kotleciki z chrupiącej panierce z orzechów włoskich zrobiłam z chęci przygotowania czegoś nowego. Jest to fajna opcja dla wszystkich tych, którzy łapią się na tym

Smaki Na Talerzu
potrawka z kurczaka z warzywami... 169

Składniki: podudzia z kurczaka filety 6 sztuk, olej rzepakowy 6 łyżek, mąka kukurydziana 3 łyżki, marchew 3 sztuki, papryka czerwona 2 sztuki, cebula 1 sztuka, pieczarki

W Mojej Kuchni Lubię
Kremowe risotto z pałkami kurczaka 230

jednej głębokiej patelni. Przygotowanie tej potrawy nie jest trudne, poradzą sobie nawet ci którzy dopiero rozpoczynają kulinarną przygodę. Do jego przygotowania użyłam pałeczek drobiowych, oczywiście można obrać wcześniej mięso od kości lub użyć fileta z kurczaka, ja natomiast tak lubię ;) Składniki: 4 pałki kurczaka 25 dag ryżu arborio 1 por 1 papryka podłużna o słodkim aromacie 2 łyżki masła

Wanilia i Kardamon
Risotto z bobem i kurczakiem 155

kawałków kurczaka. Całość posypana posiekaną natką z pietruszki smakuje rewelacyjnie i jest doskonałym pomysłem na sycący, pełnowartościowy obiad. Składniki: 180g ryżu arborio 350g fileta z kurczaka 500g bobu 1 ząbek czosnku 2 małe cebule 500ml bulionu drobiowego 1 pęczek natki z pietruszki 2 łyżeczki curry 1 łyżka masła 1 łyżka oleju pieprz sól Wykonanie: 1. Filet z kurczaka umyć, osuszyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Potrawka ze szparagami, kurczakiem i ryżem 133

szparagów, oraz aromatycznych i soczystych kawałków kurczaka. Całość smakuje rewelacyjnie i jest doskonałym pomysłem na sycący, pełnowartościowy obiad. Składniki: 200g ryżu basmati 400g fileta z kurczaka 500g zielonych szparagów 2 ząbki czosnku 2 cebule 700ml bulionu drobiowego 2 łyżeczki curry 2 łyżki masła 1 łyżka przyprawy garam Masala 1 łyżka oleju pieprz sól Wykonanie: 1. Filet z kurczaka umyć, osuszyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Filet z kurczaka po francusku 197

same takie. ;-) Tym razem przedstawiam przepis na smaczne, aromatyczne a jednocześnie dość uniwersalne w smaku (podpasuje każdemu!) danie z fileta.  3 duże filety z kurczaka 2 duże pory 2 papryki czerwone 1,5 szklanki bulionu drobiowego 1 łyżka ostrej musztardy 50g serka topionego  sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, natka pietruszki olej 1. Filety i paprykę kroimy

Szefowa kuchni
Gołąbki bez zawijania – z mięsa drobiowego 344

„Szybkie gołąbki”, „Gołąbki bez zawijania”, „Gołąbki dla leniwych” – wiele razy spotykałam się z tymi określeniami, ale nigdy nie próbowałam

Smaki Na Talerzu
Siekane kotlety rybne 120

niż tradycyjnie, czyli smażonych w panierce. Kotlety takie są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Ich sposób przygotowania jest podobny do siekanych kotletów drobiowych ( przepis ). Przygotowując to danie musimy zwrócić uwagę na dobre osuszenie filetów rybnych. Masa nie może być zbyt rzadka, ponieważ podczas smażenia kotlety mogą nam się rozpadać. Ja do zrobienia siekanych kotletów rybnych wykorzystałam filet

Danka Pichci
Siekane kotlety rybne 121

niż tradycyjnie, czyli smażonych w panierce. Kotlety takie są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Ich sposób przygotowania jest podobny do siekanych kotletów drobiowych ( przepis ). Przygotowując to danie musimy zwrócić uwagę na dobre osuszenie filetów rybnych. Masa nie może być zbyt rzadka, ponieważ podczas smażenia kotlety mogą nam się rozpadać. Ja do zrobienia siekanych kotletów rybnych wykorzystałam filet

Danka Pichci
Kebabowe kotlety drobiowe 2163

ulubioną surówką. Polecam!     Składniki: 2 filety z kurczaka 1 jajko 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1/4 szklanki mąki 2 łyżki przyprawy kebab-gyros 1 szklanka bułki tartej 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki opcjonalnie – 1 łyżeczka ziaren sezamu olej do smażenia     *** Filety myjemy, osuszamy i kroimy na części *** *** Każdy kawałek mięsa lekko(...)pietruszką oraz opcjonalnie z sezamem *** *** Kotlety wyjmujemy z marynaty i obtaczamy z dwóch stron w panierce *** *** Kotleciki smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor *** *** Kebabowe kotlety drobiowe podajemy z frytkami, ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem
Roladki drobiowe w sosie serowym z suszonymi pomidorami 163

Kurczak w tym sosie smakuje wyśmienicie! Składniki: 4 filety z kurczaka, 4 serki topione, 4 plastry szynki, ½ szklanki bulionu drobiowego, ½ szklanki białego wina, 2 ząbki czosnku, ½ słoiczka suszonych pomidorów w oleju, 3 łyżki oleju, 3 łyżki mleka, ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, bazylia, papryka w proszku, sól, pieprz. Wykonanie: Filety lekko utłuc, oprószyć solą, pieprzem, papryką i posmarować serkiem topionym. Następnie położyć

Tradycyjna Kuchnia
Flaczki drobiowe babci Basi 257

każdy lubi flaki wieprzowe lub wołowe , więc polecam: flaczki drobiowe – łatwe w przygotowaniu , delikatne no i smaczne. Składniki : 2 większe filety z kurczaka, włoszczyzna, liść laurowy, łyżka majeranku, łyżka magii, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka vegety ( najlepiej w czerwonym opakowaniu ), ziele angielskie, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, po 3 łyżki mąki i margaryny, 1 szklanka wody, 2 łyżki przecieru pomidorowego, Sposób

Pysznosci Babci Basi
Risotto z pieczarkami, gotowanym indykiem i białym winem 143

czosnku  3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/2 szklanki białego, wytrawnego wina sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa 3 łyżki masła 1,5 bulionu drobiowego lub warzywnego 100g twardego sera, u mnie cheddar 1. Filet z piersi indyka gotujemy w osolonej wodzie przez 20 minut. Rwiemy widelcem na małe kawałki. Pieczarki, czosnek i cebulę kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy

Szefowa kuchni