zrobię (ogniska tym bardziej nie rozpalę), ale postanowiłam zafundować sobie małą namiastkę lata w postaci drobiowych szaszłyków na obiad- takie same latem robiłam na grillu, tym razem wykorzystałam 😉 Szaszłyk drobiowy - przepis na 4 sztuki Do przygotowania szaszłyków będziesz potrzebować: 2 filety z kurczaka, 2 cebule, cukinię, pół czerwonej papryki, pół zielonej papryki, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi
Z notatnika dietetykaKotleciki Kontowersyjki Przepyszne kotleciki drobiowe z warzywami, które w ciągu 30 minut mamy gotowe. Składniki: · ½ fileta z kurczaka · 2 ogórki konserwowe · Papryka czerwona · 10 dag sera żółtego · Sól
Kulinarna ChwilaChrupiące jogurtowe kąski z kurczaka Soczyste, kruche i mega smaczne nuggetsy drobiowe w chrupiącej, rumianej panierce z jogurtem. Palce lizać! Składniki: 2 filety z kurczaka 200g gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka 1/3 szklanki mąki pszennej Przyprawy: 1 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej szczypta chilli 1 łyżeczka ziół prowansalskich Dodatkowo: 1 szklanka
Blog z ApetytemMój ostatni eksperyment w kuchni na kotlety drobiowe. Po podaniu na obiad natychmiast zniknęły z talerzy. Składniki: ½ kg filetów z kurczaka 1 jajko 1 biała cebula 20 dag żółtego sera 1 łyżka majonezu 2 łyżki mąki sól i pieprz do smaku curry do smaku olej do smażenia Wykonanie: Mięso, cebulę, ser żółty pokroić w drobną kostkę. Wbić jajko, dodać majonez
Tradycyjna KuchniaDziś nie będę się rozpisywać, zaproszę Was po prostu na szybkie i smaczne danie. Gulasz drobiowy z dodatkiem dyni, to przecież teraz jej czas! Składniki; 1 filet (pojedynczy z kurczaka) pół szkl. zielonego groszku z puszki pół szklanki kukurydzy z puszki 15 dag dyni 2 marchewki sól, pieprz, bazylia, słodka papryka 1 łyżeczka mąki pszennej 2 łyżki oleju Przygotowanie
Radość kipiąca uśmiechem.smakuje w towarzystwie warzyw i ziemniaków na tradycyjnych talerzu obiadowym, ale również świetnie sprawdza się jako przystawka podana z różnymi sosami. Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 4 szklanki wody 2 ząbki czosnku 2 kostki drobiowe 3 szklanki mąki 25 dag żółtego sera 2 jajka sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierki tłuszcz do głębokiego smażenia Wykonanie: Wodę
Tradycyjna Kuchniaprzepis! Scroll down for recipe in English Łosoś w śmietanowym sosie z suszonymi pomidorami (4 porcje) Składniki: 4 filety z łososia po 150 g każdy 2 łyżki oleju roślinnego 4 ząbki czosnku, posiekane 1 szklanka śmietanki 36 % ½ szklanki bulionu drobiowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka ziół prowansalskich ½ szklanki startego parmezanu 1 łyżka skrobi kukurydzianej lub mąki kukurydzianej 1 szklanka(...)dołu i smaż przez około 7 minut, po czym odwróć filety na drugą stronę i smaż przez kolejne 3 minuty, aż przestanie być surowy w środku. Przełóż je na talerz i odstaw. Do tej samej patelni wrzuć czosnek i smaż mieszając przez minutę. Dodaj śmietanę, bulion drobiowy, czosnek granulowany, zioła prowansalskie i ser parmezan i dokładnie wymieszaj. Następnie wmieszaj trzepaczką
karmelowybardzo delikatny i bardzo smaczny. Wersja jak najbardziej dla dzieci :-). Polecam i miłego dzionka życzę :-). Składniki na 3-4 porcje: 3 filety z kurczaka 2 duże marchewki 1/2 puszki groszku 1 mniejsza papryka czerwona 1/2 szklanki bulionu drobiowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 125 ml śmietanki 30% lub 18% do zup i sosów 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej
kruche babeczkiCzęsto używamy, które akurat mamy pod ręką w lodówce. Składniki Kluski: 750 g ziemniaków 250 g mąki ziemniaczanej Sos: 400 g filetów z udźca indyka 2 łyżki oleju rzepakowego 1 cebula 500 ml bulionu drobiowego 150 g sera gorgonzola 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej natka pietruszki świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false
R'n'G Kitchenprzygotowywać zimą, bo jest bardzo sycące. 4 porcje Czas przygotowania: 20 minut Czas gotowania: ok. 40 minut Składniki: 240 g fileta z piersi indyka 240 g ryżu arborio* 60 g startego parmezanu 1 l bulionu drobiowego z kostki (najlepiej bio) 2 duże cebulki szalotki 1 duży pomidor 1 zielona cukinia 50 cl śmietany 33% 125 g serka mascarpone(...)około pół szklanki bulionu drobiowego i podgrzewaj, aż płyn zostanie wchłonięty przez ryż. W ten sam sposób dodawaj po trochu bulion do ryżu, za każdym razem pozostawiając do całkowitego wchłonięcia bulionu przez ryż . Gotuj, dodając stopniowo bulion*, dopóki ryż nie będzie miękki. W międzyczasie pokrój pomidora, cukinię i filet z piersi indyka w drobną kostkę
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaMarchewkę umyć, osuszyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Ząbek czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Ogórki kiszone odsączyć z soku, pokroić w plastry. Filety z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, wymieszać i odstawić na 15 minut do lodówki. Na rozgrzany na patelni olej (około(...)Dodać łyżkę śmietany i ponownie wymieszać. Zestawić z ognia. Gulasz doprawić solą i pieprzem do smaku. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 1,25 l gulaszu drobiowego. Dzięki dodatkowi mąki sos jest delikatnie zaswiesisty, a dzięki śmietanie - aksamitny. Gulasz podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Smak gulaszu można wzbogacić o podsmażoną z pieczarkami paprykę, starte na tarce
Gospodyni Miejskaszybki obiad. Do tego dodatek warzyw i kaszy i w kilka minut mamy syty posiłek. 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Natka pietruszki Liść lubczyku 1 pęczek szczypiorku 200 g żółtego sera 1,5 szklanki bulionu drobiowego 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki śmietany 18% (gęstej) Sól Pieprz 100 g kaszy gryczanej 300 g mieszanki warzyw
VioletoweKucharzeniedomowych wędlin , kanapka z takim rarytasem jest smaczna i daje dużo satysfakcji , bo jak , by nie było , jest naszym własnym dziełem . Czosnkowa kiełbasa , drobiowa , to doskonały przepis dla początkujących ,uda się każdemu Składniki : 1 kg filetów z piersi kurczaka 1 główka czosnku – mała , lub 1/2 dużej 1 mała cebula biała 1 płaska łyżeczka ,mielonej , białej gorczycy ( można zmielić samemu(...)solą , cukrem , pieprzem ,wyciśniętym praską czosnkiem oraz startą, na tarce o drobnych oczkach ,cebulą . Całość mieszamy i pozostawiamy na noc , pod przykryciem w lodówce . Następnego dnia , dodajemy do filetów, żelatynę w proszku ( prosto z opakowania , nie rozpuszczamy ) . Mieszamy i napełniamy tym naszą osłonkę , wcześniej zawiązaną , z jednego końca . Podczas napełniania , musicie, mocno ubijać farsz, tak, żeby w środku pozostało
Ogrodnik w podróżybędzie ten smak odpowiadać.” Ziołowy filet z kurczaka z kurkami (przepis własny) Składniki dla 2 osób: 2 pojedyncze filety z kurczaka 2 arkusze Papirusu Winiary z ziołami prowansalskimi 200g kurek 2 ząbki czosnku 100g śmietany kremówki 100ml bulionu drobiowego 1 łyżka masła 2 łyżki posiekanego świeżego oregano 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka zimnej wody sól pieprz Oczyść grzyby
Wiem co jemKotlety z kurczaka, pieczarek i sera Drobiowe kotleciki z dodatkiem pieczarek i sera to ciekawa i bardzo smaczna alternatywa dla smażonej piersi kurczaka. Mięso wychodzi kruche i soczyste. Polecam wypróbować! Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 łyżka majonezu 1 jajko 100g pieczarek 1 niewielka cebula 2 łyżki startego żółtego sera 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska
Blog z Apetytem