rzepakowego (suszony pomidor i bazylia) 1 łyżeczka estragonu 4 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1 litr bulionu drobiowego 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie: Boczek kroimy w kostkę, cebulę siekamy, wrzucamy na rozgrzany olej. Następnie dodajemy pokrojone filety, startą na dużych oczkach, marchew, seler, liście laurowe, ziele angielskie, chwilę smażymy i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy
R'n'G KitchenProste i szybkie danie z drobiu. Aromatyczne i pożywne. Wspaniale łączy się z ryżem brązowym od Skworcu Składniki 500 g filetów z kurczaka 250 g kurek 1 duża cebula 1 duża marchew 1 łyżka masła 500 ml bulionu drobiowego 200 ml słodkiej śmietany 18% natka pietruszki ryż brązowy sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G KitchenKotlety z jajkiem sadzonym – to coś dla tych, co lubią panierowane mięsko, ale tradycyjne kotlety już im się znudziły :) To takie kotlety drobiowe inaczej :) Na
Kulinarne Przebojeindyka Kilka plastrów żółtego sera 1 cebula 10 pieczarek 1 ząbek czosnku 1,5 szklanki bulionu drobiowego Czosnek granulowany Sól Pieprz Sos: 150 g gęstej śmietany 18% ¾ szklanki wody 1,5 łyżki mąki orkiszowej 1 łyżka musztardy sarepskiej 1,5 łyżki świeżego koperku Filet z piersi kurczaka kroimy na cienkie plastry. Rozbijamy każdy tłuczkiem, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Na każdym(...)mięso zmieni kolor dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone w ćwiartki pieczarki. Całość dusimy na wolnym ogniu przez kilka minut. Następnie wlewamy drobiowy bulion i ponownie gotujemy. Składniki na sos dokładnie mieszamy ze sobą, przelewamy do mięsa. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Gotujemy jeszcze chwilkę aby sos się zredukował. Podajemy z ziemniakami lub kaszą
VioletoweKucharzenieFileciki z kurczaka w pysznym cieście Szybki i prosty pomysł na soczyste i aromatyczne kotleciki drobiowe, ciekawa alternatywa dla klasycznych kotletów panierowanych w jajku i bułce tartej. Zamiennie do przygotowania tego dania możemy użyć fileta z indyka. Składniki: 2 filety z kurczaka 1 jajko 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka soli 0,5 łyżeczki curry
Blog z Apetytemłyżki soku z cytryny- kilka łyżek mąki pszennej- 250g pieczarek brunatnych- 2-3 ząbki czosnku- masło klarowane do smażenia Piersi drobiowe płuczemy i osuszamy dokładnie papierowym ręcznikiem. Z każdej piersi wykrajamy po 3 filety. Rozbijamy tłuczkiem (najlepiej przez woreczek foliowy), następnie formujemy owalne kotleciki. Oprószamy solą, pieprzem, skrapiamy olejem i sokiem z cytryny. Odstawiamy na ok. pół godziny(...)odparuje woda z pieczarek, dodajemy drobno pokrojone ząbki czosnku oraz sól. Gdy pieczarki się podrumienią, na patelnię dokładamy usmażone eskalopki. Chwilę razem dusimy, aby wszystkie smaki się połączyły.Drobiowe eskalopki z pieczarkami możemy podać, z czym kto lubi – z ziemniakami, frytkami, ryżem … i nie tylko. Oczywiście nieodzownym zawsze dodatkiem będzie surówka, np. z kapusty pekińskiej, bądź papryki. Smacznego
mojewypiekiinietylkotego są bardzo proste w wykonaniu. Goście będą zachwyceni! Składniki: 4 papryki czerwone 2 cebule 1 filet z kurczaka 200 g pieczarek 50 g soczewicy zielonej ( ok. 1/4 szklanki) 100 g kaszy pęczak ( ok. 1/2 szklanki) 1/2 szklanki bulionu drobiowego Krakus 1 i 1/2 szklanki wody 100 g sera żółtego 1 jajko sól, pieprz papryka słodka mielona papryka(...)chili olej do smażenia Wykonanie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do cebuli i smażymy do momentu, aż nie będzie surowy. Przyprawiamy pieprzem, solą, papryką słodką mieloną oraz papryką chili. Pieczarki obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię do kurczaka
Kuchnia MagdaLenySkładniki: 500 g długiego makaronu (u mnie linguini); 500 g mięsa z udek z kurczaka bez skóry i kości; 2 szalotki; 2 ząbki czosnku; 2/3 szklanki
Gospodyni Miejskamielonego mięsa (u mnie zmielona szynka wieprzowa) 1 jajko 1 czerstwa bułka (ok 60g) 1 łyżka średnio ostrej musztardy 1 cebula 3 filety anchois - opcjonalnie 1 łyżka natki pietruszki do gotowania: 400 ml bulionu ( miałam wywar drobiowy) 200 ml białego wytrawnego wina 2 listki laurowe 1 szalotka 5 ziarenek pieprzu do sosu 2 łyżki mąki 2 łyżki masła sól, pieprz(...)Przygotowanie Bułkę namoczyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni roztopić masło, zeszklić cebulę, przestudzić. W misce wymieszać wszystkie składniki klopsów: mięso, odciśniętą bułkę, jajko, musztardę, zeszkloną cebulę, posiekane filety anchois, łyżkę posiekanej natki pietruszki. Dobrze wyrobić, doprawić solą i pieprzem. Zrobić klopsiki wielkości piłki golfowej. Bulion z winem i przyprawami zagotować w szerokim rondlu. Do gotującego się wywaru włożyć
Stare Garyzielonej fasolki szparagowej 300 g ryżu cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 500 ml bulionu drobiowego łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka kuminu łyżka kurkumy łyżka curry sól, pieprz do smaku 200 ml śmietanki 30% natka pietruszki do posypania Filety pokroić w większą kostkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, przesmażyć na oleju w dużym rondlu. Dodać posiekaną cebulkę, słodką paprykę
Smakołyki Asimięsa Słodka czerwona papryka 1 szklanka ciecierzyce 2 marchewki ½ główki brokułu Kilka różyczek kalafiora 2,5 szklanki bulionu drobiowego Sól Pieprz 2 łyżki śmietany 18% 100 g serka topionego ze szczypiorkiem Ciecierzycę gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy w paseczki lub kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do mięsa, słodką czerwoną papryką, solą i pieprzem. Cebulę
VioletoweKucharzeniePotrawka z kurczaka z kurkumą i marchewką Potrawka z kurczaka z kurkumą i marchewką to świetny pomysł na obiad z piersią kurczaka . Filet w aromatycznym sosie z warzywami posmakuje całej rodzinie. Taki niecodzienny gulasz drobiowy jest przygotowany z dodatkiem rozgrzewającej kurkumy, marchewki, papryki i odrobiny sosu sojowego, który dodaje całości jeszcze więcej smaku. Jeśli lubicie ostre potrawy, możecie
Lekcje w kuchniStrogonow drobiowy to pyszna propozycja na obiad dla rodziny. Gulasz jest bardzo delikatny w smaku i myślę, że posmakuje dzieciom, moje przynajmniej wcinały ze smakiem aż
Pieprzyć z FantazjąIdealny sos do kaczki <3 Składniki: 2 filety z kaczki 4 szalotki 500 ml rosołu z kury 350 ml soku pomarańczowego 5 łyżek herbaty
R'n'G KitchenSoczyste filety z kurczaka zapiekane pod pierzynką z pieczarek, majonezu i żółtego sera Pyszne i ładnie wyglądające danie, którym zaskoczysz bliskich. Przygotowanie nie wymaga zbyt
Kulinarny S.O.S.Soczyste filety z kurczaka zapiekane pod pierzynką z pieczarek, majonezu i żółtego sera Pyszne i ładnie wyglądające danie, którym zaskoczysz bliskich. Przygotowanie nie wymaga zbyt
Kulinarne S.O.S.łyżeczki musztardy nadzienie: 1-2 ogórki kiszone i 1/2 papryki 2 łyżki oleju roślinnego 2 i 1/2 szklanki rosołu lub bulionu wołowego lub drobiowego 1/3 cebuli 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Wołowinę rozbić tłuczkiem na cienkie filety, doprawić solą, pieprzem i suszonym oregano, posmarować musztardą. Następnie przy krótszym brzegu położyć słupek ogórka i papryki. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Obsmażyć
Oka w rosole czyli KaFka gotujezamarynowane będzie bardzo soczyste, smaczne i aromatyczne. Oto kilka pomysłów na grillowane potrawy z sosem barbecue: żeberka w sosie BBQ filet z indyka w sosie BBQ skrzydełka kurczaka w sosie BBQ szaszłyki drobiowe marynowane w sosie BBQ karkówka wieprzowa marynowana w sosie BBQ Smacznego :) Sos BBQ fot. Moja Książka Kucharska Przepis zaktualizowany
Moja Książka Kucharskaprzygotowania i nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych. A wszystko zrobisz w jednym garnku! Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 6 Składniki: 500 g fileta z indyka 200 g ryżu 500 g brokułów 750 ml bulionu drobiowego (3 szklanki) 1 cebula 1 pomidor lub 6 pomidorków koktajlowych sól, pieprz 2 łyżeczki curry ½ łyżeczki kurkumy 3 łyżki oliwy 1 łyżka posiekanej natki
KuchniaWeDwoje.plIdealny niedzielny obiad z piekarnika SKŁADNIKI 4 filety z kurczaka, marynata staropolska , 150 g sera feta, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki czosnku
słodki bratekSmaczna propozycja wykorzystania kurek. Składniki 500 g filetów z udźca indyczego 250 g kurek 1 łyżka masła 1 cebula 400 ml śmietany słodkiej 18% 1 łyżeczka
R'n'G Kitchenczystej (sam kurczak). Sake można zastąpić winem mirin. Najdłużej trwa przygotowanie marynaty do kurczaka yakitori, ale uwierzcie, że warto. Składniki: ok. 1 kg filetów z kurczaka pęczek młodego szczypioru albo por (opcjonalnie) 100 ml bulionu drobiowego 200 ml sake albo mirin (można ewentualnie zastąpić białym winem, ale wtedy warto dodać gorczycę, skórkę mandarynki, sezam i odrobinę pieprzu cayenne oraz cukru
Pociąg Do Kuchnilekko wilgotna i pyszna w smaku. Piersi kurczaka zmieliłam na średnich oczkach i przyprawiłam solą, pieprzem i ziołami do drobiu. Taka domowa mielonka drobiowa idealnie smakuje podana ze świeżymi warzywami. Szczerze polecam! :) Składniki: 1 kg filetów z piersi kurczaka 1 łyżeczka soli peklowej 1 łyżeczka ziół do drobiu 1 łyżeczka pikantnej mieszanki pieprzów 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody Piersi
Ugotowaćwartości odżywcze z rozkoszą sięgną by ich skosztować. Danie zostało przygotowane na parze co nadaje mu idealne miano lekkiego i pożywnego obiadu. Drobiowe roladki z kiełkami i ziarnem słonecznika SKŁADNIKI : (na dwie porcje) 2 filety z kurczaka 2 łyżeczki musztardy Dijon kiełki brokuła ziarno łuskanego słonecznika sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE : Filet myjemy, oprószamy solą
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimajeranku i nadziałam nimi kotlety z kurczaka. W rezultacie otrzymałam pyszne danie. Goście i mąż byli zachwyceni, więc polecam szczególnie! Składniki na roladki drobiowe z jarmużem, botwinką i twarożkiem: na 1 roladkę 1 rozbity, pojedynczy filet z kurczaka kilka listków świeżego majeranku (lub innych świeżych ziół) ewentualnie 1/3 łyżeczki suszonego 2-3 listki młodego, blanszowanego jarmużu
Rozpustne gotowanieprzesiedzieć przy garach, możecie zrobić takie roladki w sobotę i w niedziele tylko je podgrzać. Nie tracą smaku. Są mięciutkie i pyszne :) Roladki drobiowe można podawać z kluskami, ziemniakami, frytkami, ryżem, kaszą etc. Składniki: Podwójny filet z kurczaka Ok. 100g żurawiny Kilka plasterków żółtego sera np. goudy Zioła prowansalskie Sól Pieprz 3 – 5 łyżek oleju do smażenia Dodatkowo: Bawełniane nici
Smakowy Raj