filet drobiowy - 1395 przepisów (strona:23/93)

Roladki z fileta z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych. 255

jogurtu naturalnego 150 g płatków kukurydzianych 2 ząbki czosnku zioła i  przyprawy (tymianek, rozmaryn, kolendra, gorczyca, papryka słodka, chili, sól, pieprz) 4 plasterki szynki drobiowej 2 ogórki kiszone  Przygotowanie: Filety osuszamy, pozbawimy błonek i kroimy wzdłuż, tak aby z jednego filetu powstały dwa cieńsze, a następnie delikatnie rozbijamy je tłuczkiem. Mięso wkładamy do miski, wciskamy przez praskę czosnek

Symfonia smakowa
Drobiowe kieszonki ze szpinakiem, camembertem oraz sosem cytrynowym 261

Delikatne drobiowe mięso faszerowane duszonym szpinakiem i camembertem to wspaniała propozycja na codzienny jak i świąteczny  obiad, smaku dopełnia dodatek sosu cytrynowego. Doda energii na cały dzień.Polecam. Składniki: Na dwie osoby: 1 duży podwójny filet z kurczaka Garść świeżego szpinaku Kawałek pora 2 łyżki masła ½ krążka sera camembert Sól i pieprz do smaku Przyprawa ziołowa do kurczaka Olej

Wanilia i Kardamon
Drobiowe leczo 202

się również do słoików, kiedy to nie mamy czasu na gotowanie. 2 cebule 1 marchew 1 czerwona papryka 200 g pieczarek 1 filet z kurczaka (250 g) Przyprawa do mięsa 1 łyżka mąki pszennej 250 g kiełbasy drobiowej 2 ząbki czosnku 1 1,5 szklanki wody 250 g przecieru pomidorowego Przyprawy: Sól Pieprz Czosnek granulowany Słodka czerwona papryka Oregano Olej(...)przyprawą do mięsa oraz obsypujemy mąką pszenną. Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Obraną marchewkę oraz pieczarki kroimy w półplasterki. Drobiową kiełbasę kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej. Wsypujemy cebulę, marchew i paprykę. Gdy warzywa delikatnie zmiękną dodajemy filet z kurczaka. Czekamy aż wszystko się przesmaży. Następnie dokładamy pieczarki i kiełbasę. Wszystko dusimy przez kilka minut. Całość podlewamy wodą

VioletoweKucharzenie
Pieprzny kurczak z ryżem i warzywami 257

Danie dla zabieganych, które częściowo można przygotować dzień wcześniej. Składniki 2 filety z kurczaka 100 ml sosu pieprzowego 100 g ryżu 500 ml bulionu drobiowego 1 opakowanie warzyw na patelnię sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety z kurczaka kroimy na dużą kostkę, przekładamy do woreczka oprószmy pieprzem i solą, dodajemy sos, dokładnie mieszamy i wstawiamy

R'n'G Kitchen
Sałatka z tortellini i brokułem 187

Składniki tortellini z mięsem, 1 opak brokuł, 1 szt jajka, 4 szt kukurydza, 1/2 puszki filet z kurczaka, 1 szt bulion drobiowy, 1l majonez, 3-4 łyki sól, pieprz Przygotowanie Pierożki tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kosteczkę. Brokuł gotujemy przez 5 minut w osolonej wodzie, dzielimy na mniejsze różyczki. Filet gotujemy

Gotowanie moimi oczami
Pierś z kurczaka po sycylijsku 198

Pierś z kurczaka po sycylijsku Bardzo proste danie z piersi kurczaka. Pierś kurczaka po sycylijsku, to filet faszerowany zielonym pesto z mozzarellą i pomidorami . Dosłownie klasyka

Ogrodnik w podróży
Mielone kotleciki z pieczarkowym farszem 390

Pieczarki są bardzo uniwersalne. Smakują ze wszystkim. I samodzielnie, i w sałatce i na pizzy i razem z różnymi mięsiwami. Dziś właśnie w zestawieniu z drobiowym

Smaki Na Talerzu
Makaron z kurczakiem w wybornym sosie 157

wszystko gotowe. A ten ser <3 Sama rozkosz. Składniki: 300 g makaronu tagliatelle 100 g świeżego szpinaku 1 cebula 1 łyżka masła 350 g filetów z kurczaka 300 ml rosołu drobiowego 100 g niebieskiego sera pleśniowego 100 ml śmietany słodkiej 18% sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy(...)bidi-language:#0400;} Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy szpinak i posiekaną cebulę. Dodajemy szczyptę soli, smażymy. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone w kostkę filety z kurczaka. Oprószamy pieprzem, chwilę smażymy, za pomocą łyżki cedzakowej, wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem kuchennym. W tym samym czasie wlewamy garnka gorący rosół w którym rozpuszczamy ser, dodajemy śmietanę

R'n'G Kitchen
Azjatycka zupa z czerwoną pastą curry 253

przygotowania 15 min Czas gotowania 15 min Czas całkowity 30 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 15 min Czas całkowity 30 min Składniki 400 g filetów z kurczaka 600 ml bulionu drobiowego * 400 ml mleka kokosowego 120 g mrożonego zielonego groszku 8 kolb mini kukurydzy 160 g makaronu ryżowego 2-3 łyżeczki pasty curry 2 szalotki 2 ząbki czosnku

Wędrówki po kuchni
Zraziki drobiowe nadziewane kuskusem 337

Zapraszam na zrazy drobiowe nadziewane kuskusem. Doskonale smakują na gorąco, na zimno jako przekąska i zawsze jest to jakaś alternatywa dla zwykłych kotletów. Na pewno zaskoczycie

pieprzny smaczek
Krem pomidorowo-gruszkowy 212

podsmażona pierś kurczaka. Koniecznie do wypróbowania, kiedy cieszymy się sezonem na pomidory i gruszki. Składniki: na podstawie przepisu z magazynu Kocioł 5 pomidorów 4 gruszki 1 filet z kurczaka 500 ml bulionu drobiowego 2 łyżki masła bazylia mielona ostra papryka sól, pieprz Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić na kawałki. Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na kawałki. W garnku

Moja Galeria Smaku
Gulasz Drobiowy z Pieczarkami 141

Gulasz drobiowy możemy podawać na wiele sposobów. Można go jeść z ziemniakami, kaszą i ryżem. Każdego dnia można go podawać z czymś innym, dzięki czemu codzienne będzie on smakował inaczej. Poniżej znajdziecie przepis na gulasz drobiowy z pieczarkami , kukurydzą i papryką. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA GULASZ DROBIOWY Z PIECZARKAMI Składniki: 500 g fileta(...)papryką ostrą i czosnkiem. Dusimy całość około 15 minut. Po upływie czasu zagęszczamy zasmażką z mąki i masła. Podajemy z ryżem i ulubioną sałatką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gulasz Drobiowy z Pieczarkami pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Harira czyli zupa marokańska z kurczakiem 176

bazie soczewicy, chrupiącej ciecierzycy, świeżych pomidorów, pachnącego imbiru, cynamonu i kminu, z delikatnym, soczystym mięsem z kurczaka to obowiązkowa pozycja dla fanów kuchni marokańskiej. Składniki: 500g fileta z kurczaka 1,2l bulionu drobiowego 850g pomidorów 100g czerwonej soczewicy 100g ciecierzycy 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki startego świeżego imbiru 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczka kminu(...)ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. 2. Soczewicę również ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. 3. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć szypułki i pokroić w grubszą kostkę. 4. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć kurkumą, curry, solą, pieprzem i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie usmażyć na rozgrzanym oleju. 5. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić

Szalona Kuchnia Eweliny
Drobiowe kotleciki z pieczarkami i kaszą jaglaną 197

Zastanawiacie się jak odmienić zwykłe mielone? Dodajcie do nich trochę pieczarek i kaszy jaglanej:) Dzięki kaszy uzyskamy zupełnie nowe kotleciki o ciekawej teksturze. Jaglanka świetnie też

Smaki Na Talerzu
Kopytka kurkumowe z kurczakiem w sosie koperkowym 146

poniedziałku wszystkim życzę :-) Kopytka 4 porcje: 1 kg ziemniaków 1 jajko sól około 200 - 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka kurkumy Kurczak w sosie koperkowym: 3 filety z kurczaka 500 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 1 cebula pęczek koperku 1 łyżka mąki 100 ml śmietanki 30% masło sól pieprz Surówka: ćwiartka kapusty włoskiej 2 średnie marchewki 1 większe jabłko kawałek(...)wcześniej przygotowany bulion. Na małej patelni rozgrzewamy małą ilość masła. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle. Wrzucamy do bulionu. 2. Bulion z cebulą zaczynamy gotować. Filety w kroimy w kostkę, wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy około 10 - 15 minut.  3. Koperek siekamy, wrzucamy do kurczaka. Do kubka dajemy 1/3 ciepłej wody, dodajemy kopiastą łyżkę

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania