Polędwiczki drobiowe zapiekane w kremowym sosie Polędwiczki drobiowe to jeden z lepszych kawałków mięsa . Trudno je schrzanić i zazwyczaj w parę minut można wyczarować z nich
Ogrodnik w podróżyJeśli mięso to tylko drobiowe, najlepiej filet z kurczaka. Takie jest dla mnie najlepsze, pod warunkiem, że odpowiednio przygotowane. W piątek, na początek weekendu przygotowałam pyszną pierś z kurczaka, niezwykle soczystą i powstał kurczak w maślance . Podałam ją z plackami lub chlebkami z patelni, które znajdziecie na blogu jako przepis na flatbread . Takie chlebki smaży się na patelni
Moja smaczna kuchniaJeżeli ktoś uważa, że tylko wieloskładnikowe potrawy, przy których przygotowaniu musimy spędzić w kuchni kilka godzin są godne uwagi, powinien spróbować tego dania. Jak dla mnie
Smaki Na TalerzuBardzo lubimy te kotleciki i często je robimy. Pieczarki oraz ser żółty wzbogacają smak całości. Polecam bardzo:) 3 pojedyncze piersi kurczaka około 10-15 pieczarek około
Smaki Na TalerzuMielone kotlety z indyka , nadziewane brokułem Bardzo smaczne i do tego proste danie, wprost wymarzone , na zdrowy obiad w tygodniu lub w weekend . Kotlety mielone z
Ogrodnik w podróżyprzyjemnością pochrupie take Pizzowe ślimaczki. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * ciasto francuskie – 300 g * ser żółty Salami Serenada – 15 plastrów * ser żółty Gouda Serenada – 150 g * wędlina drobiowa ( np. filet z piersi indyka ) – 200 g * kukurydza – 100 g * pomidory pelati ( w puszce ) – 200 g * świeży czosnek – 2 ząbki * sól, pieprz, oregano, bazylia – do smaku
Ostra na Słodkokiszonych ogórków, przygotuję go niedługo i podzielę się z Wami przepisem . Litewskie kartacze (cepeliny) pol ecam na drugie danie >>> SKŁADNIKI: ok. 2 litry bulionu drobiowego 1 filet z piersi kurczaka 1 marchew 4 ziemniaki kawałek korzenia pietruszki 6 łyżek ryżu 1 łyżka kaszy jęczmiennej 1 niewielka cebula 4 ogórki kwaszone ok. 1/2 szklanki kwasu z ogórków
Moja Książka KucharskaBardzo prosty sposób na przygotowanie soczystego indyka, który zachwyci każdego, kto tylko będzie miał okazję do spróbować! Polędwiczka z piersi indyka Przyprawa do mięsa Tłuszcz do
MarcinChefMielone ,serowe , kotlety z piersi kurczaka Kurczak , często kości na naszym stole i czasami już wymęcza , więc ciągle , trzeba szukać nowych sposobów na jego podanie . Dobrym
Ogrodnik w podróżySkładniki mięso mielone drobiowe, 500g filet z kurczaka, 2 sztuki (połówki) żelatyna, 2 łyżeczki sól peklowa, 3 łyżeczki woda, 70ml czosnek granulowany, 2 łyżeczki pieprz ziołowy, 2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1/2 łyżeczki Przygotowanie Filety z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę 1-2cm. Oba mięsa przekładamy do osobnych miseczek. Do mięsa mielonego wsypujemy 2 łyżeczki soli peklowej
Gotowanie moimi oczamiKuchnie świata są bardzo bogate w różnego rodzaju przepisy na sałatki. Znane i lubiane, między innymi – Sałatka Cezar , caprese , gyros , Waldorf … i nie tylko. Drób
mojewypiekiinietylkosmażenia sól do smaku pieprz do smaku przyprawa do kurczaka Składniki na panierkę: 15 dag chipsów paprykowych 10 dag mąki 1 jajko sól do smaku Wykonanie: Mięso drobiowe( najlepiej filet) zmielić i wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką. Dodać jajka, przyprawy i dokładnie wymieszać mięsną masę, po czym formować ręką kotleciki. Chipsy na panierkę drobno pokruszyć. Gotowe kotlety
Tradycyjna Kuchniazająć w przedziale od 1h do 2,5h trzeba po prostu sprawdzać czy mięsko jest mięciutkie. Tyle wywodu przejdźmy do przepisu. Składniki: 500g wołowiny bez kości 250g mięsa drobiowego ( np. filet z uda kurczaka lub indyka) ok. ½ szklanki mąki do oprószenia mięsa 2 średnie cebule 3 marchewki 3 łodygi selera naciowego 2 papryki (zielona i czerwona) 5 ogórków konserwowych
W kuchennej krainieskładniki* 1/2 opakowania makaronu w kształcie ziarenek ryżu* 30 dag wędliny drobiowej, najlepszy filet z indyka* 2 ogórki wężowe* 1 pęczek koperku* 5 łyżek majonezu* 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany* 1-2 ząbki czosnku* sól, pieprzSposób wykonaniaUgotować makaron według przepisu na opakowaniu.Ogórki i koperek umyć.Ogórki obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę, koperek drobno posiekać, wędlinę również
Mix smakuDrób to gatunek mięsa, który cieszy się dużym powodzeniem. Mięso jest chude, delikatne, ma bardzo przyjemny smak i zapach. Kotlety pożarskie, niby je znamy, ale… niekiedy
mojewypiekiinietylko