Australia Gary pokazywał jak zrobić tą przepyszną tarte więc postanowiliśmy że i my ją zrobimy. Polecamy każdemu łasuchowi Co prawda nasza jest w opcji ze śliwkami a nie z figami ale pewnie smakuje tak samo dobrze :) Składniki na kruche ciasto: - 120 g masła - 30 g cukru pudru - szczypta soli - 240 g mąki pszennej - 1 jajko Składniki na pistacjową kruszonkę
Kuchenne Wariacjemigdałowy omlet z kremem czekoladowym z awokado i figami indyjskimi (opuncja
breakfast of dreamscynamonowy pudding z kaszy manny z figami~ A jeśli macie jeszcze dostęp do brzoskwiń to polecam Wam TE brzoskwinie w syropie!!! :) (klik na zdjęcie
breakfast of dreamspieczona wegańska owsianka dyniowa z figami i tahini ; herbata choco-chili ~ Trzeci dzień na praktykach w tym tygodniu...Co prawda dzisiaj idę z "własnej woli", żeby nabić sobie dodatkowe godziny, które wykorzystam jak złapie mnie leń, ale...lenia mam teraz i nie chce mi się iść
breakfast of dreamswegański gotowany jogurt sojowy z kakao, figą i suszoną morwą białą ; herbata choco-chili ~ PRZEPIS /1 porcja/ ~300g jogurtu sojowego ( użyłam domowego - przepis ) ~stevia/cukier do smaku + łyżeczka cukru waniliowego ~2 łyżki budyniu czekoladowego ~2 płaskie łyżki kakao ~50ml mleka sojowego (lub innego roślinnego) Budyń mieszamy z mlekiem i cukrem/stevią. Jogurt wlewamy do rondelka i ciagle mieszając na małym ogniu
breakfast of dreamskakaowy krem owsiany z figami (jedna w środku) ; zielona herbata jaśminowa ~ Wczoraj byłam w kinie na filmie "Bogowie" i bardzo Wam go polecam! Sam w sobie świetny, ale najbardziej podobała mi się gra aktorska Kota! :) Warto obejrzeć
breakfast of dreamsmigdałowy omlet owsiany z figami ; kawa malibu
breakfast of dreamsdyniowa owsianka z figami (jedna w środku) i jogurtem orzechowym* ; zielona herbata jaśminowa ~ *jogurt naturalny + domowe masło z orzechów włoskich Tak jak rok temu (klik) jem(y) wspólne Halloween'owe śniadanie z dynią w roli głównej. Tym razem dyniowo zaczynam dzień wraz z Darią , Keralą , Olalą i Magdą :) W środę otrzymałam paczkę z hurtowni Fresano . Fresano nie prowadzi bezpośredniej sprzedaży
breakfast of dreamsktórych skład wchodzą: płatki owsiane, płatki żytnie, płatki pszenne, płatki jęczmienne, siemię lniane, amarantus ekspandowany. A jako dodatki ... crunchy czekoladowe, orzechy nerkowca, gorzka czekolada z Belgii, krówki, figi suszone, migdały (płatki migdałowe), nasiona chia i liofilizowane * jeżyny. *liofilizacja owoców polega na suszeniu owoców ze stanu zamrożonego, dzięki czemu w niskich temperaturach nie ulegają degradacji ich najcenniejsze wartości
chili & sugardowolnej, ja dałam 100 g gorzkiej i 100 g białej czekolady) 25 dag suszonych owoców i orzechów (ja dałam: orzechy włoskie, migdały siekane, migdały w płatkach, skórkę pomarańczową, suszone figi, daktyle, suszone morele, suszone śliwki i żurawinę) 2 łyżki płatków kukurydzianych Bakalie kroimy na mniejsze kawałki, orzechy siekamy na grubsze kawałki. Dosypujemy płatki kukurydziane i wszystko mieszamy. Całość ma ważyć
My simple kitchenróżne, więc każdy je z czym chce. Staś ostatnio życzy sobie suszoną morelę, ja wolę z żurawiną Można dodać też suszone daktyle, rodzynki, figi – co kto lubi. Smacznego
apetytnapieczeniebezglutenowe, lekkostrawne, więc również noszę je w pogotowiu w plecaku. A dostępne są w prawie każdym sklepie. Można skorzystać także z batoników wegańskich np. orzechowy Corny czy orzechowy Crunchy, Fig Bary czy inne wegańskie przegryzki, o których można poczytać na blogu Wegańskie Pyszności - jeżeli już nie mamy co jeść, a potrzeba nam cukrów, zdecydowanie można po nie sięgnąć. Poza
Bananowe Polecałkowicie zmodyfikować tą listę. Składniki: 50 g płatków owsianych (lub innych jakie macie, np. jaglane, gryczane) + 5 g otrąb (ja preferuje pszenne) 40 g suszonych (śliwki, rodzynki, daktyle, figi, żurawina, jagody goi, morwa biała) i / lub ok 100 g świeżych owoców (latem owoce sezonowe - truskawki, maliny, jagody, zimą - jabłka i owoce egzotyczna jak kiwi, mango, banan) 30 g orzechów (włoskie
Taste Of My Dayjako rodzaju chlebka. Istnieje wiele odmian focaccia, od suchych, najczęściej z solą morską i ziołami, na którą znajdziecie przepis poniżej, jak i pulchnych, z pomidorami koktajlowymi, oliwkami czy figami. Można ją jeść ciepłą i zimną. Moją wersję (z suszonymi pomidorami i tymiankiem) obficie skropiłam zakupionym na Frymarku olejem rydzowym. Połączenie smakowe ... Nie do opisania! Symfonia smaków
Garniec Magalie