jajek. Żółtka mieszamy z posiekanym łososiem. Farsz nakładamy po 1 łyżeczce do białek, dekorujemy plasterkami łososia i natka pietruszki. Później zjadamy :) jajka faszerowane łososiem
Bon Appetit Małgorzatypodsmażone pieczarki, szynkę i por, wszystko mieszamy z dodatkiem majonezu oraz szczypiorku. Doprawiamy solą i pieprzem. Takim farszem nadziewamy upieczone w panierce pieczarki. Dekorujemy szczypiorkiem. faszerowane pieczarki
Bon Appetit MałgorzatyŚniadanie nie musi być nudne, tak podane na pewno każdego wprowadzi w dobry nastrój na resztę dnia :)Składniki:2 małe bagietki (albo długi chlebek)pęto chorizo
Bon Appetit Małgorzatykaczka faszerowanaJeśli kaczka to tylko z prywatnego gospodarstwa Jeśli kaczka to taka, jaką robiła przez lata moja mama czyli nadziewana wątróbką. Wstawiam kaczkę
Bon Appetit MałgorzatyKurczak faszerowany w zupełnie nowym wydaniu.Oczywiście można użyć kurczaka w całości i bawić się w oddzielanie kości od mięsa, ale znacznie prościej jest wykorzystać skórkę z kurczaka i gotowe części,takie, jak filety z udek. Składniki:-skórka z kurczaka-10 filetów z udek-podwójna pierś z kurczaka-20 dkg wątróbki drobiowej-1 duża czerstwa bułka-duża natka
Maminek kulinarnyZupełnie smaczny twór, który powstał w dawnych czasach po to, aby zagospodarować resztki poświątecznych, wędlin. Tak przynajmniej było u mnie. Faszerowane w ten sposób jaja polecam, jest to na prawdę dobry pomysł na szynkę, gdy nieco nam się już znudzi .składniki6 jajekok 100 g szynki wędzonej3 spore łyżki majonezułyżeczka chrzanusól, pieprz, papryka do smakuprzygotowanieJajka ugotować na twardo, przestudzić , obrać
Stare GaryPyszny faszerowany bakłażan. Wymaga trochę pracy, ale można wszystko przygotować wcześniej. Bakłażany należy upiec, przygotować farsz i trzymać w lodówce. Przed pieczeniem wyjąć z lodówki, bakłażany napełnić farszem, przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika, bez posypywania serem i dopiero jak będą dobrze zagrzane zdjąć folię, posypać serem i piec jak podano w przepisie. Przepis ze strony BBC Food
Stare GaryKolejny klasyczny przepis na faszerowane jajka. Tym razem pieczarkami. Można użyć brązowych pieczarek, które są nieco bardziej, moim zdaniem, aromatyczne niż białe. Ale z każdymi będzie smacznie. składniki4 jajkaok 8 średniej wielkości pieczarek - drobno posiekanych1/2 cebuli - drobno pokrojonejgarść pietruszki3 spore łyżki majonezusól, pieprz, papryka w płatkach do smakuprzygotowanieJajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka
Stare Garyktóra raczej nie daje się zjeść. Ale mimo tej skórki - do powtórzenia. Tak zrobione papryki świetnie sprawdzają się również pieczone na grillu - na grill faszerowałam nieco większe podłużne zielone, i słodkie i ostre. Wyszły pyszne!składniki6 małych papryczek (miałam 3 małe słodkie i 3 chili) lub 3 większe podłużnefarsz1 łyżka miękkiego białego sera2 łyżki startego
Stare Garymięsa mielonego,10 pieczarek,1 cebula,2 łyżki oliwy,1 jajko,2-3 łyżki kaszy manny,sól,pieprz,majeranek,słodka papryka. Polecam także kurczaka faszerowanego pieczarkami, przepis tutaj. Przygotowanie: Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Pozbawiamy go kości, czyli tzw. luzowanie kurczaka. Kurczaka kładziemy na blacie piersiami do dołu. Nacinamy go wzdłuż. Następnie nacinamy nóżki
Aga w kuchnidelikatne.Bardzo proste i naprawde szybkie danie do przygotowanie.Jesli planujesz to danie ,ugotuj na sniadanie wiecej kaszy jaglananej,a uporasz sie z nim w expresowym tempie. Sos jogurtowy dopelni smak faszerowanego baklazana.Jesli do sosu dodasz jeszcze posiekane listki miety,szykuje sie prawdziwa uczta.Zatem do dziela.Zapraszam do przepisu.Skladniki na 2 porcje:2 baklazany250 g miesa mielonego ( dowolnego,ulubionego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wartosci odzywczej,zawiera bowiem okolo 5 razy wiecej witaminy C niz owoce cytrusowe.Swietnie nadaje sie do faszerowania.Ta jest wyjatkowo smaczna ,choc nadziewana tylko ryzem z warzywami.Nadzienie warzywne przed faszerowaniem papryk zostalo wymieszane z kokosowym sosem beszamelowym.Farsz jest przepyszny,puchaty i rozplywajacy sie w ustach.I wlasciwie nie wiem,czy to sprawil dodatek beszamelu czy kokosa.Warto w kazdym razie wyprobowac.Naprawde polecam.Skladniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!piątek ale jakoś nie bardzo przywiązuje do tego wagi, że w piątek ma być ryba. Tak więc dziś coś dla takich osób jak ja. A zrobiłam na obiad papryki faszerowane bo bardzo je lubimy. Udało mi się tanio kupić więc była okazja do ich przyrządzenia. Było pysznie i jeszcze trochę zostało na kolację. Swoją drogą to bardzo lubię takie faszerowańce
Ewa w kuchniCukinia faszerowana mięsem mielonym z szynki i kaszą jaglaną to sposób na łatwy, ciekawy i naprawdę pyszny posiłek. Danie nie wymaga wiele wysiłku, nie należy też do najkosztowniejszych:) Dodatek kaszy jaglanej zaś sprawia, że jest jeszcze zdrowsze oraz bardziej sycące i smakuje wspaniale. Ponieważ cukinia sama w sobi nie ma zbyt dużo smaku, ważne jest, aby dobrze podkreślić smak mięsa
Słodko-Słony Świat Ilonypapryki500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego1 woreczek ugotowanego ryżu3 łyżki ketchupucebulasólpieprzzioła prowansalskiesłodka papryka0,5 l bulionu20 dag żółtego, starkowanego seraWedług mnie papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem, to ciekawa alternatywa dla gołąbków, a jednocześnie wyśmienity pomysł na mało pracochłonny, a za to bardzo ciekawy obiad. Można je serwować jako danie samodzielne lub w towarzystwie gotowanych ziemniaczków.Przygotować dużą miskę
Świat Domowej Kuchni