przygotowanego kurczaka, możemy spożywać na zimno lub na ciepłoKurczak faszerowany SKŁADNIKI:kurczak świeży 2 kgpieczarki 0,5 kgwieprzowe mięso mielone 0,5 kgser żółty 250 gjajka 2 sztprzyprawa do kurczaka 1 torebkacebula 1 sztsól do smakupieprz czarny
Kuchnia DanusiFaszerowane jajka urozmaicą każdy świąteczny stół. Idealnie komponują się w smaku z rzeżuchą, są pyszne!Składniki:4 jajka,2 łyżeczki musztardy,szczypta soli,szczypta pieprzu,rzeżucha.PRZYGOTOWANIE: Jajka gotujemy na twardo. Gdy ostygną, obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż. Delikatnie wyciągamy żółtka i przekładamy je do miseczki. Dodajemy do nich musztardę, odrobinę soli i pieprzu. Farsz rozgniatamy widelcem
Aga w kuchniwody. Do mięsa dodajemy startą na tarce cukinię i pokrojone w kostkę kolorowe papryki. Następnie dodajemy kaszę i podlewamy 1/3 szklanki bulionu, dodajemy ketchup, przyprawy i natkę pietruszki. Muszle faszerujemy farszem z kaszy, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok. 15 minut w 180 stopniach
Aga w kuchniprzeszła nam przyprawami. Jeśli nie macie czasu, to dobrze jak poleży chociaż godzinkę przed pieczeniem w przyprawach. Jabłka kroimy w ćwiartki, usuwamy nasionka i mieszamy je z miodem. Faszerujemy kaczkę jabłkami. Układamy ją piersiami do góry, tak by jabłka nie wyleciały z kaczki. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym z pokrywką. Po godzinie odlewamy tłuszcz
Aga w kuchniFaszerowane warzywa to świetny pomysł na obiady w czasie lata i jesieni, kiedy możemy korzystać z dobroci natury. Przygotowuję je w wersji mięsnej oraz bezmięsnej (najbardziej chyba lubię wersję z ryżem i warzywami lub kuskusem). Dzisiaj przedstawiam Wam paprykę w tej pierwszej. Swego czasu też proponowałam Wam na blogu bakłażana/cukinięnadziewaną mięsem mielonym. Dzisiejsza papryka jest o wiele
Fabryka pomysłówgalaretkę), to kolorowe bakłażany uważam za nieco przereklamowane. Bo co mi po ich niezwykłym wyglądzie, jeżeli nie mogę się nim pochwalić przed biesiadnikami, którym podaję gotowe danie? Bakłażany faszerowane mięsem w stylu arabskim przepis własny na 4 porcje czas przygotowania: 40 min. Składniki: 4 małe bakłażany lub 2 duże przekrojone wzdłuż na pół 500 g mielonej wołowiny 1 cebula
Chilli Czosnek i Oliwaprzygotowane pieczarki można przygotować w piekarniku lub na grillu. Wystarczy ok 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu lub w piekarniku rozgrzanym do 180 C. Polecam też:Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Monia miesza i gotujeprzykryć folią spożywczą, żeby farsz nam nie wysechł. Jeśli lubcie koperek, to można go też dodać bezpośrednio do farszu. Jajka faszerowane pastą łososiową Składniki:100 g wędzonego łososia6 jajek ugotowanych na twardo3 łyżki majonezusok 1/2 cytrynysólpieprzkoperek Wykonanie:Jajka przekrawamy na pół, delikatnie wyjmujemy z nich żółtka. Łososia dzielimy
Kulinarne przygody Gatityblogu już przepis na jajka faszerowane na ciepło, zamieściłam go jednak bardzo dawno; robię takie jajka bardzo rzadko, choć mój mąż upomina się o nie systematycznie i w końcu udało mu się mnie zmobilizować (za to nadrobiłam zaległości i zrobiłam dwa razy w krótkim odstępie czasu), więc przepis uaktualniam.Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowywędzonym łososiem. Zwykle robię tak, że kładę na połówkach jajka plasterki łososia i już. Dzisiaj przyszła mi ochota na jakąś inną wersję i pomyślałam, że może zrobię jajka faszerowane. I zrobiłam:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyWspomnienie po niedzielnym obiedzie. Smakowało wyjątkowo. Polecam filet z indyka faszerowany pieczarkami i serem feta. Do tego ryż z koperkiem i Surówka z białej kapusty. Pychotka. Czego potrzebujemy: 1 kg. lub ile tam mamy filetu z indyka 05 kg pieczarek 1/2 sera feta przyprawa do indyka 1/2 wywaru z kostki drobiowej Wykonanie: Filet kroimy w małe kawałki, rozbijamy
W kuchennym oknie EwyNajwyższy czas na obiad, więc polecam lekkie, smaczne i moim zdaniem niezwykle efektowne danie - cukinie faszerowane kalmarami w greckim stylu. Jego przygotowanie jest trochę pracochłonne, jednak zapewniam, że warto, a efekt powinien zadowolić nawet wyrafinowane podniebienie. Do przygotowania dania użyłem: 3 małych cukinii, 200 gram kalmarów, 1 puszki pomidorów krojonych, 1/2 białej cebuli, 2 ząbków czosnku, 150 ml czerwonego półwytrawnego
Wyprawy kulinarnelubi jajek na śniadanie? Ja uwielbiam mogę jeść je codziennie więc często robię je w innej odsłonie. Dzisiaj faszerujemy paprykę jajkiem, bardzo fajnie wygląda i jest naprawdę szybkie w wykonaniu :). składniki: 1 papryka 2 jajka szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie: Przygotowujemy naczynie, które umieścimy w piekarniku - wykładamy je papierem pergaminowym. Paprykę myjemy, przekrajany
Niezły MłynekDzisiejsza propozycja to przepyszne jajka przepiórcze faszerowane gorgonzolą. Idealna propozycja dla osób uczulonych na jajka kurze, gdyż jajka przepiórcze mogą ze spokojem jeść. Jajka te są ponadto źródełem witamin A, D, B12, B6, cynku, żelaza, potasu i kwasu foliowego. A smak.. hmm mniam. Jedynym minusem tego dania to delikatność skorupek. Potrzeba ogromnej ilości cierpliwości by je wydrążyć
Kolizje Smakówtwarożku kilka gałązek tymianku sól, pieprz 1 pomidor Wykonanie: Z kwiatów usunąć pręciki, opłukać pod bieżącą wodąi osuszyć. Twarożek wymieszać z posiekanym tymiankiem i doprawić do smaku. Twarożkiem delikatnie faszerować kwiaty i układać je w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Pomiędzy kwiatami ułożyć pokrojonego w kostkę pomidora wraz z gałązkami tymianku. Piec w rozgrzanym do 180 st.C piekarniku przez
Pasja Smaku