Faszerowane Muffiny porcja na 16 muffin: 2 ciasta francuskie 250g mięsa mielonego mała puszka kukurydzy 1 cebula puszka pomidorów papryczka piri piri łyżka oleju przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, bazylia ser gouda 16 plastrów Przygotowanie: Na patelni smażymy wszystkie składniki z wyjątkiem sera i ciasta :) sos doprawiamy do smaku i dusimy na małym ogniu
Niezły MłynekJajka faszerowane serem z niebieską pleśnią i bazylią. udekorowane suszonymi pomidoramiSkładniki:4 jajka100 g sera gorgonzola1-2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnegokilka listków bazylii2 pomidory suszonepieprz, sólJajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Przeciąć na połówki i wyjąć żółtka. Ser pleśniowy ugnieść widelcem, dodać śmietanę, żółtka i posiekaną bazylię. Dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Nałożyć do jajek, wierzch
wyzwania kuchennepieprzem i ziołami. Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż na pół. Łyżką wyjmujemy nasiona tak, aby w cukinii powstało wgłębienie. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Cukinię faszerujemy mięsem z pomidorami. Posypujemy startym serem i zapiekamy około 20 minut. Podajemy na ciepło
Sto kolorów kuchniTakie faszerowane jajka można zrobić w skorupkach od jajek lub tak jak ja w waflowych foremkach w kształcie jajek.. 4 jajka 20 dkg pieczarek cebulka szczypiorek 1 łyżka majonezu sól, pieprz waflowe foremki w kształcie jajek Jajka ugotować na twardo. Przeciąć na połowę za pomocą bardzo ostrego noża. Ostrożnie wyjąć jajka ze skorupek i drobno posiekać.Pieczarki oczyścić
Moje domowe kucharzenieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Post Pomidory faszerowane kaszą gryczaną z boczkiem i twarogiem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeLato jest wspaniałe, mimo upałów, daje nam tyle warzyw i tyle możliwości kuchennych!:) Niech się nie kończy!:) Długo zbierałam się do faszerowanej papryki, najpierw brak czasu, potem odstraszyła mnie cena, ale w końcu się udało ;) Powyższe zdjęcie jest jeszcze przed pieczeniem. Jeśli chcesz zrobić szybki i efektowny obiad, to jest to pomysł w sam raz dla Ciebie. Należy
Czerwona PorzeczkaBaryłkowata, zielona cukinia doskonale nadaje się do faszerowania. Do pękatego brzuszka dostała trochę kurczaka i kurek otulonych kremowym, serowym sosem. Odwdzięczyła się pysznym smakiem bo jest delikatnym, wdzięcznym warzywem, które dobrze harmonizuje z grzybami i aromatycznymi przyprawami. Nawet Żarłoczek, który za nią nie przepada zjadł chętnie i bez narzekania :) Masz kurki i nie wiesz co z nich przygotować ? Może moje
Smaczna Pyzawiem na ile te produkty są zdrowie, ale mają atest towarzystwa wegetariańskiego i naprawdę są smaczne. Czy w Polsce można kupić Quorn? Jeśli tak, to musicie spróbować. Papryki faszerowane są w pierwszej 10 moich ulubionych obiadów :) Jeżeli nie jesteście wegetarianami do farszu użyjcie mięsa mielonego. Najlepsze będzie wołowe. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryFaszerowane pomidory gotowane na parze.Składniki:2 duże pomidory;1/2 szkl. ryżu;mała zielona papryka;mała czerwona papryka,pół czerwonej cebuli;pierś z kurczaka;Pomysł na Papirus Winiary - kurczak w ziołach prowansalskich lub 2 łyżki oliwy i łyżka ziół prowansalskich;ok. 80 g sera camembert;sol, pieprz, zioła prowansalskie, carry. Ryż gotujemy na parze - czyli: bardzo dokładnie go płuczemy, wsypujemy
MiksturownikFaszerowane pomidory są świetnym pomysłem na wszelkiego rodzaju imprezy. Mogą być także pysznym śniadaniem, podwieczorkiem lub kolacją. Jeśli chodzi o nadzienie, można wypróbować różne warianty i dodatki - będą się świetnie komponowały np. z ryżem, kuskusem, fetą, kurczakiem czy moim ulubionym ostatnio pęczakiem... Tym razem proponuję z mięsem mielonym. Czytaj dalej
Kraina Tysiąca SmakówDawno nie robiłam jajek faszerowanych na ciepło. To było danie, które jako jedyne nauczyłam się robić na zajęciach ZPT (czyli zajęciach praktyczno-technicznych) w podstawówce (wieki całe temu;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyBardzo lubię faszerowane warzywa, bo można stosować przy farszu dowolne kombinacje. Już nie mogę się doczekać kolejnego podejścia do cukinii. Tym razem spróbuję wersję mięsną ;) Składniki: (na 2 osoby)1 cukinia4 pieczarkiworeczek ugotowanego ryżu2 ząbki czosnku5 dag żółtego seraPrzygotowanie:1. Cukinię umyć, odkroić końcówki. Przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ.2. Czosnek, pieczarki i miąższ z cukinii pokroić w kostkę
Pasja SmakuCukinia po raz kolejny, teraz też faszerowana. Dalej nie mam ochoty na mięsny dodatek, więc wykorzystuję to, co mam akurat w lodówce. To świetne danie, gdy nie ma się za dużo czasu, a chciałoby się zjeść coś dobrego. Dla mnie cukinia to smak lata. Składniki: cukinia duży pomidor cebula 5 pieczarek 2 ząbki czosnku żółty ser Przygotowanie: 1. Cukinię umyć
Pasja SmakuŻółtka połączyć z białkami i majonezem. 2. Szczypiorek drobno pokroić. Dodać do masy jajecznej. 3. Masę jajeczną doprawić solą i pieprzem, połączyć z 2 łyżkami chrzanu. 4. Gotową masą faszerować zrolowane plasterki szynki. 5. Ruloniki przystroić rzodkiewką, paskami papryki i szczypiorkiem. Ładnie wyglądają ułożone na półmisku na liściach sałaty
Pasja SmakuZazwyczaj jadłam paprykę faszerowaną mięsem mielonym. Tym razem jednak zdecydowałam się na ukochany przeze mnie ostatnio kuskus. Połączenie jest lekkie i smaczne. Składniki: 6 średnich papryk opakowanie kaszy kuskus 8 pomidorków koktajlowych pół pęczka natki pietruszki 4 ogórki konserwowe sól, pieprz pół łyżeczki chilli 30 dag żółtego sera Wykonanie: Kuskus zalać wrzątkiem trochę powyżej poziomu kaszy. Odstawić pod przykryciem
Pasja Smaku