faszerowane - 2000 przepisów (strona:10/134)

Kurczak faszerowany pieczarkami 1331

kurczak - u mnie ok. 1,5kg,1 cebula,ok. 10 pieczarek,2 łyżki bułki tartej,2 łyżki oliwy,przyprawy: pieprz, sól, majeranek, słodka papryka, czosnek Polecam także kurczaka faszerowanego mięsem mielonym, przepis tutaj. Przygotowanie:  Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wyjmujemy z kurczaka wszystkie kości, zostawiając tylko skrzydełka. Kurczaka kładziemy na blacie piersiami do dołu. Nacinamy wzdłuż, rozkładamy

Aga w kuchni
Włoska kapusta faszerowana gołąbkowym nadzieniem 129

kapustę uwielbiam pod wieloma postaciami. Najczęściej robię z niej gołąbki, ale smakuje wspaniale również w zupie jarzynowej, czy jako jedno z warzyw dodawanych do rosołu. Próbowaliście kiedyś faszerować włoską kapustę? Nie? No to dzisiaj zapraszam Was do spróbowania takiego własnie sposobu na włoską kapustę.Składniki:niezbyt duża włoska kapusta,masa mięsna na gołąbki w ilości odpowiedniej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Dynia piżmowa faszerowana mięsem i kaszą jaglaną 185

Jeszcze można kupić dynię, jest jej nawet dość sporo w sklepach. Wykorzystujmy to zatem i serwujmy na nasze stoły słoneczne dania :) Ja tym razem przygotowałam dynię piżmową faszerowaną mięsem i jaglaną kaszą. Farsz wyszedł bardzo lekki, choć dość pikantny w smaku. Jednak przy słodkawej dyni nie mógł być inny :) Przygotowanie takiej dyni jest troszkę pracochłonne, gdyż samo

Codzienna kuchnia niecodzienna
KOPERTY / KIESZONKI Z INDYKA FASZEROWANE SUSZONYMI POMIDORAMI, SEREM TYPU GRECKIEGO I... 135

razie. Jak zwał, tak zwał, grunt, że wyszło pyszne.W naszym domu jadamy głównie indyka (większości mięs nie tolerujemy), więc przedstawiamy na talerzach jego różne twarze. Dzisiejsza propozycja to indyk faszerowany suszonymi pomidorami, serem typu greckiego, dużą ilością ziół i... czosnkiem oczywiście. Wyszło przepysznie, więc przekazujemy dalej. Polecamy! Dietetyczne, bardzo smaczne mięsko. SKŁADNIKI:- pierś z indyka, spory kawałek,- pomidory suszone

Wypisz Wymaluj
FASZEROWANE JAJECZNE CHŁOPKI 156

Faszerowane jajka w bardziej wesołym wydaniu stojących chłopków.  Trochę zabawy, kilka składników a jaka frajda - szczególnie dla dzieci. Składniki: 6 jajek 100g szynki łyżka majonezu łyżeczka chrzanu 12 goździków (ja dałam ziele angielskie, dlatego trudno było moim oczom utrzymać się ) 3 rzodkiewki kilka plasterków ogórka konserwowego 6 plasterków zielonego ogórka sól, pieprz Wykonanie: Jaja gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy

Walijskie Pichcenie
Cebula faszerowana pęczakiem 155

Przepis powstał na konkurs z serkiem Apetina. Cebulę faszerowaną chciałam przygotować już od jakiegoś czasu, ale akurat teraz miałam dodatkową motywację. Przygotowanie tego dania nie jest zbyt trudne, trzeba tylko uważać, by nie poparzyć się gorącą cebulą.  Składniki: 3 duże cebule (białe lub czerwone)  1 łyżka serka Apetina Tapas 1/2 szklanki pęczaku 6-7 szt. pieczarek pieprz, sól

Pasja Smaku
Jajka faszerowane 154

duchu trwających świąt Wielkanocnych, chcę się z Wami podzielić przepisem na jajka faszerowane, jakie zawsze z tej okazji przygotowuję.   Składniki: 10 jajek ugotowanych na twardo majonez 10 dag szynki pęczek szczypiorku 10 dag łososia pęczek koperku Wykonanie: Jajka obieramy, dzielimy na dwie różne części (ja użyłam 14 jaj, więc podzieliłam je na dwie porcie po 7 jaj każda),... ...kroimy

Taste Of My Day
Faszerowana bagietka 305

bułki "hot-dogówki" 50g miękkiego masła po połówce papryki czerwonej, zielonej i żółtej sól, pieprz do smaku mleko Ze wszystkich bułek wydrążamy środek. Krótsze bułki wygodniej się faszeruje, ale jeśli macie długą bagietkę, możecie ją pokroić na mniejsze części. Wydrążony środek z bułki namaczamy w mleku- tak aby był wilgotny, ale żeby nie było widać nadmiaru mleka. Mielonkę mielimy przez

Czerwona Porzeczka
Świąteczny kurczak faszerowany na słodko 204

znużeni wigilijnymi smakami zapragniecie w drugi dzień Świąt dla odmiany zjeść kurczaka. W Polsce coraz bardziej robi popularna się gęś, ale i tak królem stołu jest kurczak. Tym razem faszerowany światecznie bakaliami, nawet  mocnym alkoholem, żeby zaskoczyć gości...smakuje wybornie:)Składniki; Duży kurczak, przyprawa do kurczka, 2 garści wędzonych śliwek / my daliśmy zwykłe i smak też

Anioły w kuchni
Jajka faszerowane z pająkami 503

Niech nazwa Was nie zmyli - jajka nie będą faszerowane pająkami! To jedynie propozycja szybkiej do wykonania przystawki na spotkanie w stylu Halloween z ciekawą dekoracją. Nie potrzeba tu żadnych specjalnych umiejętności, więc nawet dzieci mogą pomóc przy ich przyrządzaniu.  Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo kilka czarnych oliwek bez pestek 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka majonezu szczypiorek sól, pieprz

Pasja Smaku
Faszerowany kalafior 201

Faszerowany kalafior SKŁADNIKI: kalafior -1 duży ser żółty - 200 g mięso mielone -0,5 kg papryka zielona -1 strąk papryka czerwona -1 strąk papryka żółta -1 strąk szczypiorek pieczarki -5 szt jajka -2 szt majonez -3 łyżki cebula - 1 szt keczup do dekoracji ryż 4 łyżki ugotowany na sypko PRZYGOTOWANIE: Kalafior opłukać, włożyć do wrzącej i osolonej wody, gotować

Kuchnia Danusi
Skrzydełka faszerowane 162

Wymagają trochę pracy, ale są przepyszne Skrzydełka faszerowane SKŁADNIKI: skrzydełka z kurczaka - 8szt mięso mielone - 250 g szczypiorek - 1 pęczek cebula - 1 szt sól i pieprz jajko - 1 szt przyprawa do kurczaka - 0,5  opak tłuszcz PRZYGOTOWANIE: Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Usunąć kości ze skrzydełek. W środku i na zewnątrz skrzydełka, dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić

Kuchnia Danusi
Jajka faszerowane pieczarkami 174

Szybkie i łatwe w przygotowaniu Jajka faszerowane pieczarkami SKŁADNIKI: pieczarki -7 dużych sztuk jajka -8 szt cebula - 1 szt sól i pieprz majonez - 3 łyżki masło szczypiorek - 0,5 pęczka DEKORACJA sałata natka pietruszki  papryka rzodkiewka  PRZYGOTOWANIE: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Przekroić jajka na połowę, wyjąć żółtka. Pieczarki umyć, osączyć, drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić

Kuchnia Danusi
Wątróbka faszerowana pieczarkami 139

moim domu nie chętnie jedzą wątróbkę, ale w takim wydaniu, znikła z talerza w mig. Wątróbka faszerowana pieczarkami SKŁADNIKI:wątróbka wieprzowa- 0,5 kgcebula - 2 sztpieczarki -5 szt dużychsól i pieprztłuszczmąka do obtoczeniaDEKORACJArzodkiewkanatka pietruszkiPRZYGOTOWANIE:Wątróbkę umyć , osuszyć, oczyścić z błonek. Następnie zrobić nożem w wątróbce głęboką kieszeń. FARSZ  Pieczarki umyć, osączyć pokroić. Cebulę obrać, pokroić , udusić na tłuszczu

Kuchnia Danusi
Papryka faszerowana z dodatkiem Oleju rzepakowego 129

nafaszerować  mięskiem. Papryki polałam Olejem Rzepakowym, bo właśnie ten olej jest zdrowy i zawiera więcej omega 3 niż oliwa z oliwek.  Papryczki wyszły super, polecam. Papryka faszerowana z dodatkiem Oleju rzepakowego Składniki:  papryka - 4 szt mięso mielone wieprzowe - 350 g sól pieprz wegeta natka pietruszki olej rzepakowy pieczarki -350 g  cebula - 2 szt PRZYGOTOWANIE: Pieczarki umyć

Kuchnia Danusi