Pomysłów na faszerowane jajka tyle, ile głów, które nad tym myślą. Ja pamiętam żółtko mieszane z wędzoną makrelą, ale to już czuć nudą – choć smak uważam za kultowy ;) Mam dla Was kilka propozycji. Bardzo prostych w przygotowaniu, z dwóch składników każdy. Nie przejmujcie się żółtkami, z nich można zrobić przepyszną paschę. Awokado z pietruszką Dojrzałe awokado kroimy na pół
KucharzycaIdealne na świąteczny stół. Inna odsłona jajek zachwyci z pewnością wszystkich amatorów uroczystych spotkań :) Prosty przepis na smaczną przekąskę. Zapraszam! Jajka faszerowane pastą z papryki Składniki: 5 jajek (ugotowanych na twardo) 150 ml śmietany kremówki 1 czerwona papryka natka pietruszki (mała garść) sól, pieprz Przygotowanie: Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego. Pieczemy 20 minut w 190'C. Po tym czasie przykrywamy
Tagebuch po polskuUwielbiam faszerowane jajka bo są bardzo łatwe w przygotowaniu i bez trudu można modyfikować ich smak. W wersji z białym serkiem zamiast majonezu oraz pełnym dobroczynnych kwasów tłuszczowych awokado jest nie tylko pyszne ale też zdrowe. Składniki : 6 jajek dojrzałe awokado 3 łyżki groszku 2 łyżki twarogu sernikowego sól, czarny pieprz, płatki papryki Sposób przygotowania : Jajka gotujemy na twardo
Pyry na GazPrzeważnie jajka podawane są przekrojone i posypane papryką bądź ozdobione majonezem. Rzadziej się zdarzają jajka faszerowane. Oto kilka pomysłów jak podać jajka. Kura Aby jajko przypominało kurę wystarczy tylko wykorzystać 2 plasterki ugotowanej marchewki i 2 ziarna pieprzu. Z jednego plastra marchewki wycinamy dziobek a z drugiego grzebień. Na czubku jajka robimy nacięcie i wciskamy grzebień, dziobek wystarczy że jest
Mama Gotujeskładniki: 4 jaja 4 łyżeczki chrzanu 4 łyżki majonezu 50 g sera białego sól, pieprz wykonanie: Jaja gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek przekrawamy na połówki
Domowy Smak JedzeniaDziś proponuję faszerowane jajka selerem konserwowym z pysznymi i wyjątkowymi produktami SPOŁEM KIELCE. Do faszerowania użyłam Chrzanu Luksusowego Społem i Majonezu Kieleckiego Społem. Zapraszam i Smacznego :) SKŁADNIKI: 6 jajek L natka pietruszki 2 łyżki selera konserwowego Sos 3 Łyżki Majonezu Kieleckiego Społem 1 Łyżka Chrzanu Luksusowego Społem sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE
Gotowanie Patkipełni sił, a to trochę potrwa. Jeszcze raz bardzo dziękuję. :) Temat Wielkanocy jest coraz bardziej na czasie. A więc i propozycje kulinarne powinny być tematycznie powiązane. Faszerowane jajka są o tej porze roku bardzo popularne i lubiane. Faszeruje się różnymi masami z szeroką gamą dodatków. Ja postawiłam na pistacje bez soli , rzodkiewkę i jej kiełki
Dieta moja pasjatanie danie. W naszym meni jest sporo jajek, lubimy je na śniadanie, obiad i kolację. Jajka chętnie przygotowuję w postaci jajecznicy , omletu czy tortilli . Często pojawiają się też jajka faszerowane , pasta jajeczna czy pasztet z jaj . Jajka sadzone to jeden z prostszych przepisów z którego przygotowanie radzą sobie już starsze dzieci. Od nich między innymi można uczyć dzieci gotować. Składniki
Dorota Smakujeczego bardzo się cieszę, już coraz bliżej wiosna i Wielkanoc. Święta wielkanocne uwielbiam, jest tak radośnie, wiosennie i jemy jajka, dużo jajek ;) Tradycją u nas w domu są faszerowane jajka, są pyszne i właściwie tylko raz w roku je przygotowujemy...nie wiem w sumie dlaczego? One są pyszne <3 Dzisiaj podzielę się z Wami takim właśnie przepisem :) Składniki
Różne smaki w kuchniczego bardzo się cieszę, już coraz bliżej wiosna i Wielkanoc. Święta wielkanocne uwielbiam, jest tak radośnie, wiosennie i jemy jajka, dużo jajek ;) Tradycją u nas w domu są faszerowane jajka, są pyszne i właściwie tylko raz w roku je przygotowujemy...nie wiem w sumie dlaczego? One są pyszne <3 Dzisiaj podzielę się z Wami takim właśnie przepisem :) Składniki
Różne smaki w kuchnijajek nie yobrażam sobie Wielkanocnego śniadania 😀 Dlatego jajka faszerowane awokado to świetna alternatywa dla tradycyjnych jajek z majonezem - nie tylko fantastycznie smakują, ale też pięknie i wiosennie prezentują się na talerzu... Podczas przygotowania farszu, które zajmuje naprawdę chwilę, najważniejsze jest dokładnie skropienie sokiem z cytryny (lub limonki) pokrojonego w kostkę awokado. Jest to niezbędne, aby awokado nie ściemniało przed
Słodko-Słony Świat Ilonyawokado zapraszam na przepyszne jajka faszerowane awokado i szczypiorkiem. Taka wersja tradycyjnych jajek b ę dzie mi łą odmiana nie tylko ś niadania ale równie ż wielkanocnego sto ł u. Sk ł adniki: 4 jajka 1/2 z ą bka czosnku 1 ma ł a cebulka szalotka 1 dojrza ł e awokado 1 ł y ż ka soku z cytryny
Pyry na GazIdealne zastąpienie zwykłego i monotonnego podawania jajek. Zachęcam do wypróbowania :) Jajka faszerowane pastą z tuńczyka Składniki: 6 ugotowanych jajek 1/2 puszki tunczyka w sosie własnym 1 łyżka kaparów 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól,pieprz Sposób wykonania: Ugotowane jajka przekrawamy na pól, wydrążamy żółtka i wrzucamy do dużej miski. Do żółtek dodajemy tuńczyka, kapary, majonez, musztardę oraz sól
Smaki NataliiWielkanoc tuż tuż, dlatego z tej okazji na blogu pojawią się wkrótce przepisy na wielkanocne przysmaki. Na świątecznym stole nie może zabraknąć jajek. Oto pierwsza jajeczna propozycja - jajka faszerowane musem z wędzonego łososia. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 50 g wędzonego łososia, drobno pokrojonego 150 g gęstego kremowego twarożku 2 łyżki gęstej śmietany ½ łyżeczki soku z cytryny szczypta
Czerwień i błękitŚwięta Wielkanocne coraz bliżej, a ja mam dla Was kolejny świąteczny przepis. W Wielkanoc na każdym stole królują jajka w różnej postaci, Ja przygotowuję proste jajka faszerowane z wiosennymi dodatkami. Polecam!!! SKŁADNIKI: 5 jajek, 1/2 pęczka rzodkiewki, 1/2 pęczka szczypiorku, 1/2 cebuli czerwonej, 1 łyżka majonezu 2 łyżeczki startego chrzanu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka gotuję na twardo, obieram. Jajka
Tradycyjna kuchnia Kasi