już opuścić brewki, bo ja już dorobiłam się potomków. Po prostu lubię ostre jedzenie, a jak już zacznę to mogę jeść na ostro non stop. Dlatego dzisiaj polecam pyszne jajka faszerowane sriracha mayo i posypane boczkowym crumble…Oj, dzisiaj też Wam zafundowałam lekcje angielskiego…he, he… Sriracha majo to po prostu majonez, u mnie jak zwykle domowy(...)buteleczkę w lodówce i wciąż nie widzę dna. Sos jest naprawdę ostry, po prostu wypala gardło, więc nawet ja lubiące ostre przyprawy jem go z dozą rozumu. Przepis na jajka na pewno polubicie, bo jajka smakują naprawdę nieprzeciętnie, a do tego jeszcze są posypane boczkowym crumble. Crumble to usmażony i ostygnięty boczuś, który pokruszyłam na jajka. Jak dla to prostu
codojedzeniawięc lepszego czasu na zamieszczenie przepisu na taką babkę, jak tylko tu i teraz. Na kilka dni przed Wielkanocą. Na stole nie zagoszczą u mnie ani mazurki ani faszerowane jajka. Za mazurkami nie przepadam, na blogu można znaleźć całe dwa ( mazurek cytrusowy i mazurek z figami i masłem orzechowym ), nie lubię też ciast z kremami, ale dobrego sernika(...)makowca nie odmówię. A jajka faszerowane najzwyczajniej wzbudzają we mnie odrazę... może kiedyś się skuszę, ale tymczasem wolę ładnie ugotowane żółtko w środku. W tym roku mam zamiar przygotować sernik na ciemnym cieście - taki klasyczny smak dzieciństwa i makowiec japoński, bo za każdym razem kiedy oglądam zdjęcia tego ciasta, dostaję ślinotoku. I babkę drożdżową, bo taka babka, mniej słodka
bistro mamaKolejna i myślę, że już ostatnia inspiracja przed tymi świętami na faszerowane jajka. Awokado, duża ilość rzeżuchy i fioletowe ziemniaki to strzał w dziesiątkę. Ładne kolory i niesamowity smak dania spowodują, iż będą to smaczne święta. Jeśli chodzi o fioletowe ziemniaki to można zastąpić je standardowymi lub batatem. Jednak uważam, że ich fioletowa barwa wygląda ciekawie na tle pozostałych składników(...)bardzo nie odbiegają od żółtych ziemniaków, natomiast posiadają wysoką zawartość antocyjanów stąd ich barwa. Kochani, polecam Wam serdecznie ten przepis. Jest równie smaczny jak pozostałe przepisy na faszerowane jajka jednak nieco mniej przewidywalny i bardziej oryginalny. Składniki: 4 jajka, ugotowane na twardo (6 minut od zagotowania wody z jajkami) 1/2 dojrzałego awokado 3 małe ziemniaki fioletowe truflowe garść rzeżuchy + odrobina
Mango Papajagarść rzeżuchy 4 pomidorki koktajlowe 1/2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania przepisu: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na pół. Żółtka wyjąć … Czytaj dalej Wiosenne jajka faszerowane
czarrna od kuchnitwardo wyjmuję żółtka i umieszczam je w misce. Dodaję ser feta, drobno posiekane suszone pomidory, majonez, biały pieprz. Mieszam dokładnie rozdrabiając wszystko widelcem. Nakładam masę na jajka. Artykuł Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i fetą pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plłyżka majonezu 1 łyżka serka śmietankowego kilka kropel tabasco sól szczypiorem 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Z krewetek usunąć resztki pancerzyków. … Czytaj dalej Fyllda ägghalvor – jajka faszerowane krewetkami
czarrna od kuchniawokado 1 łyżka serka kanapkowego śmietankowego 1 łyżka chrzanu Fanex sól Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół. Żółtka rozgnieść widelcem razem z … Czytaj dalej Jajka faszerowane z awokado i chrzanem
czarrna od kuchni*składniki 5 jajek 1 mała makrela wędzona 2 łyżki majonezu pierz szczypiorek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż. Delikatnie
Domowy Smak Jedzeniabyło pieczenie, gotowanie i przygotowanie potraw na tradycyjne śniadanie. Pracy znacznie mniej niż przed Wigilią, ale i Święta krótsze. W tym roku na stole królowały serniki, faszerowane jajka, babka i oczywiście barszcz. za oknem śnieg... a jajka faszerowane łososiem już gotowe... pomarańczowa babka też :) nasz tegoroczny stół :) święcone do tradycyjnego dzielenia się z bliskimi
Pasja SmakuPrzepis ten doskonale nadaje się jako przystawka lub dodatek do innych potraw. Jajka na twardo stają się dużo bardziej ekscytujące, gdy połączymy je z czymś aromatycznym. JAJKA W SKORUPKACH FASZEROWANE KIEŁKAMI I ZIOŁAMI doskonale łączą w sobie delikatny smak majonezu, ostrzejszych kiełków i przyjemnego koperku. Artykuł JAJKA W SKORUPKACH FASZEROWANE KIEŁKAMI I ZIOŁAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEZapraszam po kolejną porcję łatwych nadzień do jajek faszerowanych Inne przepisy: Jajka nadziewane suszonymi pomidorami, kolendrą i szalotką Jajka nadziewane pieczarkami Jajko nadziewane ze szczypiorkiem – składniki: 4 jajka łyżka majonezu mały pęczek szczypiorku sól i pieprz do smaku majonez do dekoracji Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i pozbywamy się żółtek, które mieszamy ze szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku i wkładamy
Kuchnia Bazyliimisce rozcieramy żółtka z majonezem, chrzanem i masłem. Dodajemy bardzo drobno pokrojonego łososia i szczypiorek. Mieszamy, dodając sól, pieprz i cytrynę do smaku. Połówki jajek napełniamy masą jajeczno-łososiową, układamy na półmisku. Faszerowane jaja chłodzimy, przed podaniem posypujemy siekanym szczypiorkiem. Artykuł Jaja faszerowane łososiem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEwielkanocny stół co roku podaję jajka faszerowane. W te Święta podałam jajka nadziane pastą z wędzonego łososia. To z jakim farszem je zrobicie zależy tylko od Was i Waszych upodobań smakowych. 5 jajek ugotowanych na twardo 100 g wędzonego łososia 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól świeżo mielony pieprz Ugotowane jajka obrać
Kolorowa kuchnia Elkidwóch stron. Odłożyć na talerz. Jajka ugotować na twardo (ok. 10 min.). Obrać ze skorupek. Przeciąć wzdłuż na połowę i wydrążyć żółtka. Łososia pokroić w kostkę. Do miski wrzucić żółtka i rozgnieść widelcem. Dodać 100 g wędzonego łososia i wymieszać. Dodać posiekany szczypiorek, majonez, chrzan, pieprz oraz sól i ponownie wymieszać. Faszerować białka i owinąć cukinią. U góry ozdobić resztą
Przepisy Babci