Jajka faszerowane serkiem ziołowym

Jajka faszerowane serkiem ziołowym

Jajka faszerowane serkiem ziołowym

Faszerowane jajka cieszą się u nas dużym powodzeniem i szybko znikają z talerza. Ostatnio robiłam z serkiem do smarowania z ziołami ale można użyć także serka czosnkowego, ze szczypiorkiem czy też naturalnego i samemu dodać sobie dowolne dodatki smakowe. składniki: 5 jajek 1 serek do smarowania z ziołami, u mnie Jogo (150 g) 1-2 łyżki jogurtu ewentualnie sól do smaku słodka papryka czarny sezam Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Każde jajko przekroić wzdłuż na pół. Wydrażyć żołtka i p... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.