faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:28/146)

Jajka nadziewane szpinakiem w tempurze 118

jajkom. Do wody, w której gotujemy jajka warto dodać szczyptę soli. Pozwoli to nam łatwiej obrać skorupkę z jajek. Lubisz nadziewane jajka? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Jajka faszerowane tuńczykiem . The post Jajka nadziewane szpinakiem w tempurze appeared first on MeCooks

mecooks
Pieczone awokado z jajkiem 184

Ostatnio polubiłam awokado, nie dość że jest dobre to jeszcze bardzo zdrowe. Idealnym połączeniem jest awokado z jajkiem. Na Wielkanoc często faszerowałam jajka awokado. Dziś na blogu zapiekę awokado z jajkiem. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Jajka faszerowane pastą śledziową babci Basi 205

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Przepis ten zdobyłam na spotkaniu kulinarnym STOWARZYSZENIA” KRZEMIANKI ” , na którym to danie było zaprezentowane. Jajka faszerowane pastą śledziową . Składniki : jajka gotowane, śledzie matiasy lub konserwowe, majonez sól,pieprz, papryka czerwona, Sposób przygotowania : Ugotowane jajka przecinamy na pół , wydrążamy żółtka i wkładamy do miskUgotoi. Do żółtek

Pysznosci Babci Basi
PIECZARKI FASZEROWANE SERAMI 191

Pieczarki faszerowane są łatwą i szybką przystawką. Można je dowolnie wypełniać. Polecam już z  wcześniejszego posta   PIECZARKI FASZEROWANE JAJKIEM Dziś przygotowałam   pieczarki faszerowane serem pleśniowym i bryndzą. Składniki: 15 pieczarek 125 g bryndzy pół opakowania sera pleśniowego lazur garść zielonej pietruszki 2-3 ząbki czosnku łyżka masła sól świeżo mielony czarny pieprz Pieczarki umyłam. Kolejno

potrawyregionalne
Jajka faszerowane na gorąco. 161

śniadanko wielkanocne i nie tylko zresztą, bo to bardzo dobra przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno JAJKA FASZEROWANE. SKŁADNIKI:   6-8 jajek szczypiorek masło klarowane  bułka tarta sól, pieprz WYKONANIE: jajka gotujemy na twardo, przecinamy wzdłuż, nie uszkadzając za bardzo skorupek, wyjmujemy jajka łyżeczką, kroimy w bardzo drobną kosteczkę,  dodajemy pokrojony szczypiorek, sól, pieprz, dodajemy

Kuchnia Beaty
Jajka z rzodkiewka 185

zaraz dwa peczki. Zaraz po przyjsciu do domu dorwalysmy sie do jednego z nich razem z Viki. Drugi powedrowal do salatki i do jajek zmieniajac calkiem ich oblicze.Jajka faszerowane rzodkiewkaskladniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 lyzeczka majonezu 1 lyzka serka typu Almette 2-3 rzodkiewki sol, pieprz do smaku wykonanie:Jajka kroimy na pol i wyciagamy zoltko, ktore rozgniatamy

Przysmaki Karolki
jajka faszerowane z pieczarkami 191

podać je jako przekąskę na zimno, nawet teraz, w okresie nie-wielkanocnym :) Mimo, że wszelkich wymyślnych faszerowanych jaj nie lubię, to te, proste, bardzo mi posmakowały :) JAJKA FASZEROWANE Z PIECZARKAMI przepis mamy ;) // 8 porcji ~8 jajek ~150g pieczarek ~łyżeczka masła ~łyżka posiekanej natki pietruszki i koperku (u nas trochę więcej) ~majonez/jogurt naturalny/śmietana (do 'zlepienia' masy) ~sól, pieprz do smaku

chili & sugar
Kurczaki z jajek 158

Łatwo je przygotować, a na pewno wywołają uśmiech na niejednej twarzy. Dolne części kurczaków farbowane są naturalnymi barwnikami: na niebiesko liśćmi czerwonej kapusty, a na brązowo herbatą. W środku jajka faszerowane są żółtkiem roztartym z chrzanem i odrobiną majonezu, ale tak naprawdę można je wykonać według własnych upodobań, np. z tuńczykiem, czy twarożkiem z pesto. Inspiracją do tego pomysłu były(...)gotujemy przez kilka minut na niewielkim ogniu. Wyciągamy i studzimy. Marchew kroimy na plasterki i wycinamy z nich 4 grzebienie i 4 dzioby. Dobieramy odpowiednie połówki jajka (biała góra i farbowany dół), faszerujemy je przygotowaną masą i składamy. Nożem nacinamy miejsca na grzebienie dzioby i oczy. Wkładamy w nie marchew i ziarna pieprzu. I gotowe! :) Kurczaki z jajek Kurczaki

Trzeci talerz
FASZEROWANE JAJECZNE CHŁOPKI 177

Faszerowane jajka w bardziej wesołym wydaniu stojących chłopków.  Trochę zabawy, kilka składników a jaka frajda - szczególnie dla dzieci. Składniki: 6 jajek 100g szynki łyżka majonezu łyżeczka chrzanu 12 goździków (ja dałam ziele angielskie, dlatego trudno było moim oczom utrzymać się ) 3 rzodkiewki kilka plasterków ogórka konserwowego 6 plasterków zielonego ogórka sól, pieprz Wykonanie: Jaja gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy

Walijskie Pichcenie
jajka faszerowane pastą musztardową 154

składniki: 4 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 łyżeczka miodu sól, pieprz dodatkowo: natka pietruszki, szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy

Domowy Smak Jedzenia
Jaja faszerowane na 3 sposoby 185

nawet kulinarni adepci – to jaja faszerowane na 3 sposoby z serkiem Almette . Jajo to symbol świąt Wielkiej Nocy, dlatego nie powinno go zabraknąć na naszym stole. Faszerowane jajka są dość tradycyjną potrawą, ale w wersji Davida mają szczyptę finezji – mi szczególnie spodobały się te różowe Jak je wykonać? Zobaczcie w filmie na dole. Przygotowaliśmy go łącząc się online(...)domu. Wcześniej przygotowaliśmy wspólnie spaghetti z ziołowym pesto – a teraz już umówiliśmy się na kolejny odcinek tuż po Świętach. Ale wróćmy do jajek – to tylko kilka składników, a efekt jest zdumiewający. Jaja faszerowane na 3 sposoby: 1 serek Almette z chrzanem 1 serek Almette śmietankowy 12 jajek ugotowanych na twardo kilka łyżek soku z buraka kiszonego lub zwykłego

Poezja smaku
Jajka faszerowane ćwikłą 148

Faszerowane jajka na buraczkowo czyli z dodatkiem ćwikły. Taka przekąska nie tylko ładnie prezentuje się na talerzu, ale też wybornie smakuje. Lekko chrzanowy smak nadzienia świetnie komponuje się z jajkiem i szynką. Polecam na różne rodzinne uroczystości jako kolorową przystawkę. Składniki: • 6 jajek • 6 plastrów szynki konserwowej • 2 łyżki ćwikły • sól

To co kocham
Jajka faszerowane serem 133

dobrych faszerowanych jajek dawno nie jadłam, są szybkie w przygotowaniu a smak powala. Idealnie będą pasować na stół wielkanocny jak i na każdą domową imprezę. Czytaj więcej

Pychotkaaa
jajka faszerowane rzodkiewką i szynką 757

składniki: 5 jajek 5-6 rzodkiewek 100 g szynki 2-3 łyżki majonezu szczypiorek sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i

Domowy Smak Jedzenia
Jajka faszerowane wędzoną makrelą 212

fajnym, zdecydowanym smaku. Jeśli lubicie makrelę jest to strzał w 10! :) Pamiętajcie tylko o dokładnym obraniu ryby z ości! A jeśli nie macie ochoty na faszerowanie, możecie przygotować sałatkę z makrelą i jajkiem i umieścić ją w miseczkach z ciasta francuskiego, będzie fajną przystawką na stole :)    Polecam! :)   Składniki: 6 jaj makrela 2 duże ogórki kiszone 3 łyżeczki(...)ozdoby Jajka gotujemy na twardo, obieramy i wyjmujemy żółtka. Makrelę obieramy i rozdrabniamy. Ogórki kroimy w kostkę. Mieszamy ogórki, makrelę i żółtka, dodajemy jogurt, musztardę i doprawiamy pieprzem. Faszerujemy jajka, ozdabiamy szczypiorkiem. Gotowe

Czerwona Porzeczka
jajka faszerowane jarmużem i szynką 186

*składniki: 5 jajek 2 średniej wielkości liście jarmużu 4 plasterki dobrej jakości szynki 2 łyżki majonezu sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy

Domowy Smak Jedzenia
Jajka sadzone z boczkiem 201

Jajka sadzone z boczkiem to niepełna wersja typowego angielskiego śniadania. Z całą pewnością ten posiłek doda Wam energii na resztę dnia. Zobaczcie zatem jakich składników potrzebujcie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!