twarzy :) Obojętnie jaki składnik dodamy do podstawowego przepisu, zawsze smakuje. Moja jest wzbogacona brokułami i fetą. Smaczna, wiosenna kombinacja, którą można zjeść na kanapce, wykorzystać jako nadzienie do jajek faszerowanych lub krojąc w wieksze cząstki, podać w formie sałatki :) Składniki : - 3 ugotowane jajka, - 4 różyczki ugotowanego brokuła, - szczypiorek, - plaster fety, - sól, pieprz, - 2 łyżki majonezu. Wykonanie : Jajka posiekać, zetrzeć
Przepisy Mikołajapierwszy robiłam jajka faszerowane, a że miałam rybę wędzoną, postanowiłam ją wykorzystać do wykonania farszu. Składniki: jajka ryba wędzona majonez sól, pieprz do smaku natka pietruszki lub koperek Przygotowanie: jajka ugotuj na twardo, przestudź, następnie obierz je ze skorupki i przekrój na pół wyjmij z nich żółtka małą łyżeczką i przełóż do miseczki rybę obierz ze skóry i z ości
Oka w rosole czyli KaFka gotujePrzeglądając książki z mojej biblioteczki, w poszukiwaniu zapomnianych, innych przepisów na przygotowanie jajek, trafiłam na jajka faszerowane musztardą z kaparami , w książce Przyrządzanie Potraw Zofii Czerny, z 1949 roku. Jajka przygotowałam podczas pobytu w Gospodarstwie agroturystycznym , prowadzonym przez Ewę Mitowską , w Seroczynie. Sesja odbyła się w kuchni, na działającej oczywiście kuchni węglowej. Na zdjęciach pisanki z bogatej kolekcji Ewy Mitowskiej
królestwo garówJajka faszerowane to chyba stały element Wielkanocnego menu. Moja propozycja na tegoroczne Święto to "Jajka z serowo pietruszkowym farszem" w przybraniu z ogórka i rzodkiewki. Składniki : 6 jajek ok 150g serka ricotta kilka plasterków ogórka 2 ząbki czosnku pół pęczka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie : Ugotowane na twardo jaja kroimy wzdłuż na połówki. Do misy przekładamy żółtka z nich, dodajemy
Mechanik w kuchniWielkanocne jajeczka faszerowane Ciekawy pomysł na kolorowe jajka nadziane pysznym farszem, które pięknie zaprezentują się na świątecznym stole. Polecam! Składniki: 3 jajka 1 łyżka majonezu pół łyżeczki soli szczypta pieprzu pół pęczka szczypiorku 4-5 rzodkiewek 2 plasterki chudej szynki *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki *** *** Za pomocą łyżeczki wyciągamy żółtka, uważając(...)rzodkiewki ścieramy na tarce o małych oczkach *** *** Do żółtek dodajemy pokrojoną szynkę oraz 1 łyżkę posiekanego szczypiorku i 1 łyżkę startych rzodkiewek. Całość dokładnie mieszamy *** *** Powstałą pastą faszerujemy wydrążone białka jajek, tak aby na powierzchni powstała górka *** *** Połówki jajek obsypujemy naprzemiennie raz szczypiorkiem, a raz startą rzodkiewką *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE TUTAJ
Blog z ApetytemBuraka ugotować ,lub upiec ,ostudzić . Żółtka ,pocięty na kawałki burak ,serek zmiksować na krem. Gotowy krem włożyć do woreczka z końcówka jaka chcemy i wypełnić puste pola w białkach.:)) Jajka faszerowane buraczkami - ładne ,dekoracyjne danie ,godne postawienia na świątecznym stole. ps. można na każde jajko dodać 20 g śledzia ,lub wędliny,wtedy miksujemy z tymi dodatkami krem. Jeśli dodasz ćwikłe
mojej kuchniBuraka ugotować ,lub upiec ,ostudzić . Żółtka ,pocięty na kawałki burak ,serek zmiksować na krem. Gotowy krem włożyć do woreczka z końcówka jaka chcemy i wypełnić puste pola w białkach.:)) Jajka faszerowane buraczkami - ładne ,dekoracyjne danie ,godne postawienia na świątecznym stole. ps. można na każde jajko dodać 20 g śledzia ,lub wędliny,wtedy miksujemy z tymi dodatkami krem. Jeśli dodasz ćwikłe
w mojej kuchnibudyniowej, szczelnie zamykanej. Jeżeli nie mamy formy budyniowej, można masę budyniową przełożyć do garnka lub formy żaroodpornej, którą należy przykryć pokrywką i obciążyć. Budyń z jajek można podać zamiast jajek faszerowanych koperkiem i szczypiorkiem . Na pewno będzie ozdobą wielkanocnego stołu. 4 ugotowane na twardo jajka, 4 surowe jajka, 60 g masła, 1 cebula, 125 ml tartej bułki, 125 ml śmietanki
królestwo garówPrzepis na proste, pyszne i pięknie prezentujące się jajka faszerowane. Awokado, szczypior, trochę majonezu i świeże zioła.. Czas przygotowywania: 10 minut + gotowanie jajek Ilość porcji: 12 połówek jajek
AniaGotuje.plblogu po prawej stronie znajdziecie przepisy na wielkanocne przystawki , głównie jajka faszerowane i sałatki. Jest z pewnością w czym wybierać. A dzisiaj kolejna wielkanocna propozycja - jajka z rzodkiewką i porem w majonezie. Składniki: 10 jajek 1/2 pora pęczek rzodkiewki 2 łyżki majonezu sól, pieprz posiekany szczypiorek Jajka ugotować na twardo. Natłuc skorupki i zalać bardzo zimną wodą. Po godzinie
Czerwień i błękitPonieważ uwielbiam suszone pomidory, postanowiłam nimi nafaszerować jajka - efekt? Fantastyczny! Jestem pewna, że je pokochacie. Gorąco polecam, nie tylko na święta, ale na każdą inną okazję:) Wraz ze mną jajka faszerowane na wszelkie możliwe ;sposoby postanowiły przygotować: Mirabelka , Mops , Siankoo i Pela . Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo pół słoiczka suszonych pomidorów w oliwie (150g) sól, pieprz oliwa
Codzienne GotowanieBuraczki to warzywo doskonałe nie tylko jako dodatek do obiadu, zupy czy sałatki. Można nimi również faszerować jajka. Idealne na kolację, przystawkę na imprezie, a także myślę, że z powodzeniem można je przygotować na stół Wielkanocny. W połączeniu z chrzanem nadzienie wyszło bardzo smaczne. Spróbujcie ;) Składniki: * 3 jajka ugotowane na twardo * 1 łyżeczka majonezu * 3 łyżeczki buraczków startych na tarce(...)obrać ze skorupek, następnie przekroić wzdłuż na pół. Z każdej połówki jajka wyjąć delikatnie żółtko, przełożyć do miseczki. Do żółtka dodać majonez, wymieszać za pomocą widelca, aby rozgnieść żółtko. Dodać buraczki, chrzan, koperek oraz doprawić do smaku solą i pieprzem, wszystko dobrze wymieszać. Tak przygotowaną masą faszerować połówki białek
Zrób to smaczniebanalnie prosty, ale niezwykle smaczny pomysł na faszerowane jajka, które sprawdzą się nie tylko jako propozycja świątecznego menu. Jajka są delikatne w smaku, lecz z wyraźną nutą chrzanu. Świetnie komponują się z przeróżnymi mięsami oraz w wersji solo, którą bardzo lubię. Polecam! 3 jajka 2 łyżki majonezu (płaskie) 1/2-1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka (*) sól, pieprz Jajka ugotować na twardo
Di gotujeWielkanoc przede wszystkim kojarzy mi się z faszerowanymi jajkami. Uwielbiam pasty z dodatkiem szczypiorku, wędzonego łososia czy najprostszą formę gotowanych jajek podanych z kleksem majonezu. Dzisiaj zachęcam Was do nadziania jajek zielonym farszem - przygotowanym na bazie miękkiego awokado i czosnku. Jajka przed podaniem ozdobiłam szczypiorkiem i rzeżuchą. Poniższy farsz najlepiej przygotować krótko przed podaniem jajek, ponieważ awokado z czasem może
UgotowaćPierwszy wielkanocny wpis w tym roku musiał być JAJECZNY :D Moje ukochane jajka faszerowane, tym razem groszkiem i kukurydzą. MNIAM! Składniki: 1/2 puszki groszku z kukurydzą Jamar 5 jajek 2 łyżki jogurtu 1 łyżeczka natki pietruszki Sól himalajska, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy. Obieramy i wyciągamy żółtka. Blendujemy żółtka, jogurt, groszek z kukurydzą i natkę
CzarnawisienkaNastępna odsłona menu wielkanocnego. Tym razem jajka faszerowane wędzonym łososiem z pikantną masą żółtkową. Przekąska nie tylko na wielkanocny stół. Składniki: • 6 jajek • 2 łyżeczki ostrej musztardy • 2 łyżki majonezu • 3 plastry wędzonego łososia • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą i po chwili obrać ze skorupek. • Ściąć wierzchołki
To co kochamtakie na półtwardo; ścięte białko, a żółtko kremowe, z płynną plamką wielkości groszku. Takie jajka lubię ze śmietanowym chrzanem, ćwikłą, a nawet z majonezem, za którym normalnie nie przepadam. Faszerowane jajka wiążą się nieodłącznie z moimi pierwszymi samodzielnymi kulinarnymi eksperymentami. Były wdzięcznym materiałem o wielu możliwościach; dawały się nadziewać niemal wszystkim, można było zrobić kilka sztuk i nawet
Kuchnia PrezydentowejJajka faszerowane pastą rybną ze śledzia to świetny dodatek nie tylko na świąteczny stół. Składniki: 3 duże jajka, śledź w pomidorach - puszka, łyżka majonezu, 2 plasterki cebuli, sól, pieprz plasterki rzodkiewki oraz pietruszka do ozdoby Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół, wyjmujemy żółtko. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę dodajemy do ryby wraz z żółtkami
Lena GotujeMój pierwszy przepis z serii Wielkanocnej w tym roku. Są to jajka faszerowane szynką i oczywiście posypane rzeżuchą. Polecam przygotować je nie tylko na świąteczny stół. Składniki : * 4 jajka ugotowane na twardo * 4 łyżki majonezu * łyżeczka musztardy * sól, pieprz * kilka plastrów dobrej szynki - najlepiej suchej * rzeżucha Przygotowanie : Jajka przekroić na pół. Wyciągnąć żółtka. Dodać majonez
Magiczne Życie Martyprawie pora obiadowa. Dla nas święta to odpoczynek, a nie podążanie za jakimś schematem zaplanowanych wydarzeń o określonych godzinach. Mimo wszystko świąteczny dzień rozpoczynamy jajkiem. Czy musi być koniecznie jajko faszerowane ? Pewnie, że nie! Dzisiaj proponuję przepis na wielkanocne śniadanie w postaci sałatki szparagowej z sadzonym jajkiem i prosciutto. Kupiłam moje pierwsze w tym szparagi . W drodze do domu obmyślałam
codojedzeniaJajka faszerowane to fantastyczna przystawka na każdą okazję. Moje wypełniłam pastą z soczewicy i ćwikły. Składniki 10 jajek 1 puszka Soczewicy Gotowanej na Parze firmy Bonduelle 2-3 łyżeczki Ćwikły z Piekła Rodem 1 łyżka oleju 1 łyżka majonezu 1 łyżka … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyczosnku, farsz jest wyrazisty w smaku. Jajka faszerowane polędwicą z łososia Składniki : polędwica z łososia w oleju - 1 puszka ( 110 g ) firmy GRAAL jajka - 5 szt czosnek - 1 ząbek sos tatarski gotowy - 1 łyżka sól i pieprz
Kuchnia Danusi