faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:34/146)

Jajka faszerowane z chrzanem 111

banalnie prosty, ale niezwykle smaczny pomysł na faszerowane jajka, które sprawdzą się nie tylko jako propozycja świątecznego menu. Jajka są delikatne w smaku, lecz z wyraźną nutą chrzanu. Świetnie komponują się z przeróżnymi mięsami oraz w wersji solo, którą bardzo lubię. Polecam! 3 jajka 2 łyżki majonezu (płaskie) 1/2-1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka (*) sól, pieprz Jajka ugotować na twardo

Di gotuje
Jajka faszerowane awokado i czosnkiem 421

Wielkanoc przede wszystkim kojarzy mi się z faszerowanymi jajkami. Uwielbiam pasty z dodatkiem szczypiorku, wędzonego łososia czy najprostszą formę gotowanych jajek podanych z kleksem majonezu. Dzisiaj zachęcam Was do nadziania jajek zielonym farszem - przygotowanym na bazie miękkiego awokado i czosnku. Jajka przed podaniem ozdobiłam szczypiorkiem i rzeżuchą. Poniższy farsz najlepiej przygotować krótko przed podaniem jajek, ponieważ awokado z czasem może

Ugotować
Jajka faszerowane pastą z groszku i kukurydzy 287

Pierwszy wielkanocny wpis w tym roku musiał być JAJECZNY :D Moje ukochane jajka faszerowane, tym razem groszkiem i kukurydzą. MNIAM! Składniki: 1/2 puszki groszku z kukurydzą Jamar 5 jajek 2 łyżki jogurtu 1 łyżeczka natki pietruszki Sól himalajska, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy. Obieramy i wyciągamy żółtka. Blendujemy żółtka, jogurt, groszek z kukurydzą i natkę

Czarnawisienka
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 147

Następna odsłona menu wielkanocnego. Tym razem jajka faszerowane wędzonym łososiem z pikantną masą żółtkową. Przekąska nie tylko na wielkanocny stół. Składniki: • 6 jajek • 2 łyżeczki ostrej musztardy • 2 łyżki majonezu • 3 plastry wędzonego łososia • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą i po chwili obrać ze skorupek. • Ściąć wierzchołki

To co kocham
Jajka faszerowane kremem z łososia 203

takie na półtwardo; ścięte białko, a żółtko kremowe, z płynną plamką wielkości groszku. Takie jajka lubię ze śmietanowym chrzanem, ćwikłą, a nawet z majonezem, za którym normalnie nie przepadam. Faszerowane jajka wiążą się nieodłącznie z moimi pierwszymi samodzielnymi kulinarnymi eksperymentami.  Były wdzięcznym materiałem o wielu możliwościach; dawały się nadziewać niemal wszystkim, można było zrobić kilka sztuk i nawet

Kuchnia Prezydentowej
Jajka faszerowane pastą rybną 164

Jajka faszerowane pastą rybną ze śledzia to świetny dodatek nie tylko na świąteczny stół.  Składniki: 3 duże jajka, śledź w pomidorach - puszka, łyżka majonezu, 2 plasterki cebuli, sól, pieprz plasterki rzodkiewki oraz pietruszka do ozdoby Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół, wyjmujemy żółtko. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę dodajemy do ryby wraz z żółtkami

Lena Gotuje
Jajka faszerowane szynką 162

Mój pierwszy przepis z serii Wielkanocnej w tym roku. Są to jajka faszerowane szynką i oczywiście posypane rzeżuchą. Polecam przygotować je nie tylko na świąteczny stół. Składniki : * 4 jajka ugotowane na twardo  * 4 łyżki majonezu * łyżeczka musztardy  * sól, pieprz  * kilka plastrów dobrej szynki - najlepiej suchej * rzeżucha  Przygotowanie : Jajka przekroić na pół. Wyciągnąć żółtka. Dodać majonez

Magiczne Życie Marty
Wielkanocne śniadanie- sałatka szparagowa z jajkiem 194

prawie pora obiadowa. Dla nas święta to odpoczynek, a nie podążanie za jakimś schematem zaplanowanych wydarzeń o określonych godzinach. Mimo wszystko świąteczny dzień rozpoczynamy jajkiem. Czy musi być koniecznie jajko faszerowane ? Pewnie, że nie! Dzisiaj proponuję przepis na wielkanocne śniadanie w postaci sałatki szparagowej z sadzonym jajkiem i prosciutto. Kupiłam moje pierwsze w tym szparagi . W drodze do domu obmyślałam

codojedzenia
Jajka faszerowane pastą z soczewicy i ćwikły 274

Jajka faszerowane to fantastyczna przystawka na każdą okazję. Moje wypełniłam pastą z soczewicy i ćwikły. Składniki 10 jajek 1 puszka Soczewicy Gotowanej na Parze firmy Bonduelle 2-3 łyżeczki Ćwikły z Piekła Rodem 1 łyżka oleju 1 łyżka majonezu 1 łyżka … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Jajka faszerowane polędwicą z łososia 182

czosnku, farsz jest wyrazisty w smaku.                                            Jajka faszerowane polędwicą z łososia Składniki : polędwica z łososia w oleju - 1 puszka ( 110 g ) firmy  GRAAL jajka - 5 szt czosnek - 1 ząbek sos tatarski gotowy - 1 łyżka sól i pieprz

Kuchnia Danusi
Roladki z szynki z sosem chrzanowym 1501

Roladki z szynki z sosem chrzanowym Szynka faszerowana jajkami, warzywami i sosem chrzanowym czyli wielkanocne rollsy. Pyszna i efektowna ozdoba świątecznego stołu. Polecam!     Składniki: 6-7 plasterków szynki 2 jajka 1/2 papryki (u mnie żółta i czerwona) 3 rzodkiewki 1 nieduży ogórek gruntowy świeże kiełki (lub posiekany szczypiorek) cienki szczypiorek do związania roladek 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka

Blog z Apetytem
Jajka faszerowane pieczarkami 193

łyżkę oliwy lub majonezu (ja nie dodawałam). Przygotowanym farszem nadziej białka jajek i ułóż na talerzu.   Farsz możesz wzbogacić dodatkiem… koperku, natki pietruszki, szczypiorku. Jeśli potrzebujesz większej ilości faszerowanych jajek, proporcjonalnie zwiększ ilość składników.     Polecam również… Domowe pieczywo czosnkowe Sałatkę z brokułami i szynką Jajka w sosie tatarskim Gniazdka z mięsa mielonego Rybę duszoną w sosie

Kulinarny S.O.S.
Jajka faszerowane pieczarkami 193

łyżkę oliwy lub majonezu (ja nie dodawałam). Przygotowanym farszem nadziej białka jajek i ułóż na talerzu.   Farsz możesz wzbogacić dodatkiem… koperku, natki pietruszki, szczypiorku. Jeśli potrzebujesz większej ilości faszerowanych jajek, proporcjonalnie zwiększ ilość składników.     Polecam również… Domowe pieczywo czosnkowe Sałatkę z brokułami i szynką Jajka w sosie tatarskim Gniazdka z mięsa mielonego Rybę duszoną w sosie

Kulinarne S.O.S.
Jajka faszerowane wędzoną makrelą 192

Kolejna wersja jajek faszerowanych rybką. Tym razem użyłam wędzonej makreli. Nadziane jajeczka udekorowałam czerwoną cebulką i natką pietruszki. składniki: 5 jajek 1 mała makrela wędzona (ok 100 g po odrzuceniu skóry i ości) pieprz 2-3 łyżki majonezu do dekoracji czerwona cebulka natka pietruszki Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Obrane jajka przekroić na pół. Wydrążyć żółtka

Monia miesza i gotuje
Jajka faszerowane pieczarkami w skorpukach 152

Dziś przedstawiam Wam kolejny przepis na jajka faszerowane. Tym razem w nieco w innym stylu, a mianowicie - faszerowane skorupki. Farsz oparty jest na pieczarkach, a cały jest mocno doprawiony, wręcz pikantny. Tuż przed podaniem jajka są zapiekane z żółtym serem, dobrze smakują z kleksikiem keczupu ;) Są na prawdę pyszne, gorąco polecam:)  Składniki : 6 jajek ugotowanych na twardo 200g pieczarek

Codzienne Gotowanie