Jajka faszerowane pieczarkami, posypane przyjemnie pikantnym szczypiorkiem to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Świetnie sprawdzą się również w roli dania śniadaniowego. Składniki: 7 jajek 400g pieczarek 3 cebulki dymki 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 3 łyżki majonezu 1 pęczek szczypiorku sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż
Szalona Kuchnia Ewelinygotujemy i obieramy. Warzywa i jajka ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Łączymy je z chrzanem, śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy. Chrzanem z warzywami można faszerować jajka, czy szynkę, ale można go również podać jako sałatkę, czy dodatek do mięs na zimno. Smacznego! :) Chrzan z warzywami - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA
Trzeci talerzIdealne na śniadanie lub kolację, ale świetnie nadają się także na świąteczną przystawkę. Nie samymi faszerowanymi jajkami człowiek żyje :) Babeczki przyrządza się ekspresowo. Wystarczy wymieszać roztrzepane jajka z wiosennymi warzywami, fetą i upiec. Świetnie smakują z twarożkiem i dodatkiem zielonego tabasco. Jeśli jednak nie przepadacie za pikantnymi smakami, wystarczy szczypta soli :) 6 jajek 2 łyżki jogurtu zielony ogórek gruntowy
Mienta blogJajka faszerowane są bardzo smaczne i są piękną ozdobą stołu. Można je nadziać różnymi farszami. Tym razem polecam wersję z wędzonym łososiem. składniki: 6-7 jajek 100 g wędzonego łososia ok 4 łyżki jogurtu naturalnego posiekany koperek świeżo mielony kolorowy pieprz Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Obrane jajka przekroić wzdłuż na pół. Z połówek wydrążyć żółtko
Monia miesza i gotujeJajka faszerowane na dwa sposoby przepyszną pastą z makreli oraz sera lazur. Dzięki dodatkowi ubitej kremówki obie pasty są bardzo delikatne i puszyste. Składniki: 9 jajek 1/4 makreli 50g sera lazur 200ml śmietany kremówki sól, czarny pieprz do dekoracji koperek lub rzeżucha Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Przekrawamy i delikatnie wyciągamy żółtka, która następnie ugniatamy dokładnie widelcem
Pyry na Gazbyć dip jest pasta z jajek z dodatkiem tych małych rybek. Smak całkiem inny niż pasta z makreli czy też łososia lub innych ryb wędzonych. Idealnie nadaje się do faszerowania jajek jak i jako pasta na grzanki. Składniki 4 jajka ugotowane na twardo 1 łyżeczka kaparów 1 łyżeczka zalewy z kaparów 3 duże lub 4 średnie suszone pomidory 4 małe
Piekielna Kuchnia PatiJajka faszerowane szynką, posypane przyjemnie pikantnym i aromatycznym szczypiorkiem to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Świetnie sprawdzą się również w roli śniadania. Składniki: 7 jajek 200g gotowanej i wędzonej szynki 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 pęczki szczypiorku sól pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie
Szalona Kuchnia EwelinyJajka faszerowane pachnącą wędzonką pastą pomidorową to ciekawy pomysł na przekąskę jajeczną imprezowego stołu. Fajnie będą prezentować się również na świątecznym stole podczas Wielkanocy. Składniki: 6 jajek 250g wędzonej szynki 140g serka śmietankowego 1 łyżka majonezu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki ostrej szczypta słodkiej papryki sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić
Szalona Kuchnia Ewelinytrochę chrzanu. Wyszło bardzo smacznie i z charakterem. Bez jajek w kilku postaciach nie odbędzie się u nas żadne wielkanocne śniadanie. Lubię kombinować i przygotowywać jaja na różne sposoby. Jajka faszerowane różnymi składnikami muszą być na stole. Lubię bawić się kolorami i teksturami. Lubię też czasami zaskakiwać rodzinę jakimś ciekawym połączeniem smaków. Być może w przypadku jajek z łososiem
Smaczna Pyzaugotowanego jajeczka. Połówki jajek lekko posolić i wycisnąć ze szprycy krem z awokado. Szczyptę czerwonej słodkiej papryki wymieszać z kilkoma łyżeczkami zmiażdżonymi włoskimi lub ziemnymi orzeszkami. Powstałą kruszonką posypać faszerowane jajka. Schłodzić przed podaniem
Sztuka gotowania w/g Samiryprzyrządzenie jej nawet przed wyjściem do pracy. Natomiast niekoniecznie nadaje się dobrze na przystawkę. Jeśli jednak chcecie podać coś w podobnym klimacie gościom , polecamy Waszej uwadze nasz przepis na jajka faszerowane z majonezem i łososiem . Co prawda w podstawowej wersji nie przewiduje on kawioru, ale i jego można tam jak najbardziej dodać. Tosty z łososiem, gotowanym jajkiem i kawiorem
Kulinarna Pokusamoim domu co roku na Wielkanoc podawane są przynajmniej trzy rodzaje faszerowanych jajek. W tym roku do tego smakowitego grona dołączą jajka w galarecie z warzywami. Oprócz tego, że smakują nieziemsko ich ogromną zaletą jest przede wszystkim piękny wygląd. Najlepiej przygotować je w podłużnej foremce do keksa a warzywa układać warstwami – wtedy uzyskamy ciekawy wizualny efekt. To jakie warzywa
Życie ze smakiemwielkanocne to jajka, ale te tradycyjne już się nam znudziły. Natomiast nie mam cierpliwości do robienia sałatek - są wymagające, czasochłonne i kaloryczne - przez ogromną ilość majonezu! Stąd pomysł na faszerowane jajka - szybki, prosty i naprawdę smaczny. Dobra alternatywa dla zwykłych jajek na wielkanocnym stole. Jajka z farszem pieczarkowym: 9 jajek ugotowanych na twardo 500 g pieczarek 1 cebula
Cooking Monstertwardo. W tym roku dołączy o do mojego świątecznego menu. Dla odmiany przygotowałam go bez majonezu, to będzie taka przeciwwaga do innych przepisów na faszerowane jajka, gdzie z reguły zawsze znajduje się łyżka tego sosu. Jajka z anchois i kaparami Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 16 filecików
Kulinarne przygody GatityPewnie już myślicie nad świątecznym menu. A skoro tak, to nie może wśród innych smacznych potraw zabraknąć faszerowanych jajek. Jakie będą u Was? Może takie z farszem wątróbkowym? Dla wielbicieli tego podrobu będzie to na pewno ciekawa odmiana :) Składniki: Na 10 jajek: 5 jajek ugotowanych na twardo 4 wątróbki drobiowe 1 cebula biała 2 łyżki majonezu 2 łyżki margaryny
Kuchnia w czekoladzie