Przepis na : śniadanie
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6 Składniki: 6 jajek, 2 łyżki mascarpone, 2 łyżeczki soku z cytryny, sól, pieprz, 1/2 pęczka szczypiorku + 12 gałązek do dekoracji. Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo, przekrawam na pół, wyjmuję żółtka. Szczypiorek drobno siekam, z odłożonym gałązek robię kokardki do dekoracji. Mascarpone ucieram z sokiem z cytryny, następnie mieszam z roztartym żółtkiem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Gotowy... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...