piątek, 17 listopada 2017

JAJKA Z SERKIEM MASCARPONE



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 6

Składniki:
  • 6 jajek,
  • 2 łyżki mascarpone,
  • 2 łyżeczki soku z cytryny,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1/2 pęczka szczypiorku + 12 gałązek do dekoracji.
Przygotowanie:
  • Jajka gotuję na twardo, przekrawam na pół, wyjmuję żółtka.
  • Szczypiorek drobno siekam, z odłożonym gałązek robię kokardki do dekoracji.
  • Mascarpone ucieram z sokiem z cytryny, następnie mieszam z roztartym żółtkiem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
  • Gotowym nadzieniem faszeruję jajka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)